Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mitt allsvenska tips

Ekwalls blogg

Onsdag 4 april kl 09:40
Mitt tips är att AIK blir svenska mästare.
Jag grundar det på att laget redan förra året utvecklades till det snabbaste, smartaste o målfarligaste laget…jag utgår från att de blivit ännu bättre under ytterligare Norling-coaching.
Jag grundar det också på att de fått behålla sin trupp, att de är "lagom bra"…de har alltså inga enskilda nyckelspelare som blir uppköpta i sommar…samt att de får spela extremt många matcher på sin egen hemmaplan, alla derbyn går ju på Råsunda.
Men tips är tips o inte mycket annat, hade jag vetat bestämt hade jag inte suttit här utan levt på nån öde ö för alla miljoner jag kunde tjänat på olika spel.
AIK kan lika gärna förlora i premiären på måndag när Ari springer ut o in på AIK-försvaret..som ju är lagets svaga länk…men serien är lång.
Elfsborg o Helsingborg ser jag som närmaste konkurenter om guldet.
Det som talar emot Elfsborg är att de jagas som svenska mästare…det är en ovan roll…att de får fortsatta problem med utnyttja sitt spelövertag i form av mål o att europakvalen i sommar kan få allsvenskan att komma i andra hand.
Annars talar mycket för.
I Helsingborgs fall är allt mera osäkert. De har förvisso Henke med från start nu, men i övrigt ganska många nya kuggar som alla är väldigt oskrivna kort…ingen vet riktigt åt vilket håll det lutar, inte ens Baxter…det kan bli pannkaka, det kan också bli mycket bra.
***
Malmö FF skulle enligt experter ha vunnit ligan redan förra året o året dessförinnan. De blev sjua förra året. Sjua! Malmö FF har i två säsonger låtit mycket bättre än vad det har varit.
Jag tror nyckeln heter Jari Litmanen…är han frisk o på humör så blir Malmö FF svårstoppat eftersom de har allsvenskans giftigaste anfallspar, Junior o Johansson…matas de…o för all del Toivonen…så är det guldvittring.
Men med Litmanen vet man inte mycket mer än att han är frisk o i form så snart Finland ska spela EM-kvalmatcher…utan en Litmanen tycker jag fortfarande att Malmö saknar den kreativitet från mittfältet som behövs.
***
Kalmar FF är mer än Ari o det jag sett ser ramstarkt ut bakåt, men det är lite moment 22.
Om skyttekunga-brassen fortsätter imponera i vår så försvinner han i sommar o då blir det svårt för Kalmar FF att vinna nåt guld.
Och skulle han inte säljas i sommar har han varit för dålig o levererar inte Ari vinner Kalmar FF ingen allsvenska.
***
Det känns väldigt mycket mellanår för både Hammarby o Djurgården med helt nya oprövade tränare.
***
IFK Göteborg är näst intill omöjliga att bedöma. Det är möjligt att ett nytt lugn kring Kamratgården kan få det att lossna för Stefan Selakovic o då kan han göra 20 mål på en säsong.
Kan bli trea, kan också bli 9:a.
***
Jag tror att Brommapojkarna åker.
Jag tror fortfarande att de är bra mycket bättre än folk vill tro, men i längden håller det nog inte med den smala truppen…dessutom har de ingen riktig hemmaplan under stora delar av säsongen.
***
Gais eller Trelleborgs FF kan bli räddningsplankorna för BP.
***
Örebro tror jag däremot tar ganska mycket poäng på hemmaplan, jag är mera tveksam till Halmstads BK…de har sett risiga ut ett tag nu…deras trend måste vända uppåt annars kan det bli ett jobbigt år.
***
Gefle låter rätt illa som vanligt, men fixar det.
***
Så här tippar jag:
1. AIK
2. Elfsborg
3. Helsingborg
4. Malmö
5. Kalmar
6. Djurgården
7. IFK Göteborg
8. Hammarby
9. Örebro
10. Gefle
11. Halmstad
12. Trelleborg
13. Gais
14. BP
***
På fredag, äntligen dags!
BP-Djurgården
TFF-Blåvitt
Avspark kl 15.
Sen på lördag i Borås, Elfsborg-Malmö FF, direkt i TV4.
Avspark kl 16.
Jag tror att alla tre slutar oavgjort.

Annons
Publicerad 2007-04-04 09:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto