Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vem ljuger - Prahl eller Afonso?

Ekwalls blogg

Skärtorsdag 5 april kl 15:57
I den där sköna S-artikeln som Stefan Holm (journalisten då) gjort om Tom Prahl så har Tompa plockat ut Afonso Alves i sin elva som vänstermittfältare med motiveringen:
"Jag tyckte att han skulle ha den rollen när vi hade Skoog och Rosenberg på topp. Han klagade över det i MFF, men nu har han den rollen i Herenveen"
I den
artikeln om brassens succé i Holland säger Afonso själv så här:
"Jag är en helt annan spelare än under de fyra år jag spelade i Sverige. Här i Heerenveen spelar vi så otroligt offensivt och jag behöver bara spela i anfallet och inte som yttermittfältare eller något. Det är klart att det går bra då, resonerar han anspråkslöst på mycket god svenska."
Vem ljuger?
Rätta svaren vinner en intensivkurs på GIH.
Själv minns jag både när Afonso o Tobias Grahn fick vara kantspringare i Malmö o Prahl stod vid sidlinjen o skrek sig hes med ett enda mantra:
"Fööööörsvarssida! Fööööörsvarssida!"
***
Ett hammarbyfans skriver att det är för jävligt att jag inte skriver något i min blogg om att Hammarby har ett nytt samarbete med Unicef.
Han hyllar istället Sportbladet för deras härliga inställning till journalistik i det här fallet (eftersom de tydligen skrivit något om det)…vilket förstås är stor humor eftersom Bajenfansen varit vääääldigt känsliga när det kommit till skriverier i den rosa tidningen.
Jag förmodar nu:
1) Att demonstrationstågen mot Aftonbladets redaktion är inställda i år
2) Att allting ändå är medias fel.
***
Äntligen fick Kalmar FF så mycket uppmärksamhet i 08-media som de alltid gapat efter.
Och så får de bara skit av sina egna.
Nanne kan väl inte på allvar tro att det INTE öppnas en ölburk på ett rum på ett träningsläger med ett fotbollslag, av vuxna män dessutom?
Han har ju själv lirat fotboll.
Och hur farligt kan det vara?
I danska ligan…som ju knappast är sämre än vår…tar de in ölbacken först o frågar efter Nescafé långt senare.
Jag tror inte Tobbe Carlsson blir en sämre fotbollspelare för att han tar en burköl på kvällskvisten.
Kanske snarare bättre.
***
Då tar vi det nu då:
Hammarby har ett samarbete med Unicef.
***
Jag tror att "vanliga" människor struntar i om sportjournalister gör McDonaldsreklam, jag tror de lägger andra värderingar i ordet "trovärdighet"…det är liksom alltid journalister som gapar om andra journalisters trovärdighet, jag har alltid tyckt att tittare/läsare/lyssnare ska få avgöra det.
Jag tror inte jag får så många ifrågasättande mejl för att jag enligt TV4:s samarbetsavtal tvingas ha kostymer från Brothers på mig i våra sändningar.
Jag tror inte Arne Hegerfors betraktas som mindre bra för att han gjort TV-reklam för McDonalds, Toyota eller olika TV-spel.
Jag tror inte de bryr sig om farbror Bank tjänar pengar på böcker om Tina Nordlund, Hans Chrunak eller Zlatan.
Långe Lundh har sällan fått en läsar-reaktion på sitt översättargig för nåt år sen, däremot kommer mejl i överflöd om han skulle skriva att Kim Källström är bättre eller sämre än Anders Svensson.
Jag tror inte läsare bryr sig om Bladet o Getingen ständigt publicerar tips o odds för diverse spelbolag eller om Wikegård, Kåmark, Sladjan, Strömberg o flera andra hjälper folk att tippa på olika spelsajter…eller för den delen att Bladet är en av Svenska Fotbollförbundets fetaste sponsorer.
Vanliga tittare bryr sig inte ens när Åke Unger kommenterar landslagshandboll o samtidigt jobbar som spelaragent åt vissa spelare.
Däremot kanske de bryr sig om att Canal+ VD Manfred Aronsson sitter i Brommapojkarnas styrelse samtidigt som de allsvenska lagen premieras ekonomiskt när de visas i kanalen (C+ inleder med BP-Djurgården imorgon, by the way), även om jag tror att Aronsson håller låg profil i just det ärendet, klok som han är…men tänk er vilket liv om Janne Scherman exempelvis varit styrelseledamot i Malmö FF.
För tittare/lyssnare/läsare bryr sig nästan bara om "klubbtillhörighet" o det finns inget som retar så mycket som att någon sportjournalist har förkärlek för något lag…något som är vanligt i 08-trakter där "alla" ska hålla på ett lag o gärna gapa högt om det.
Om sen Hegerfors fått gratis Big Macs i ett år eller nåt, det skiter folk i.
***
Om ni alltså har missat det: Hammarby har inlett ett samarbete med Unicef.
***
Säga vad man vill om Rikard Norling, men människan ser ju livrädd ut så fort han står i närheten av en mikrofon.
***
Det var verkligen rätt usel nivå o alldeles för många slag under bältet när Alex Schulman satt o vräkte ur sjuka saker om kvinnlig TV-personlighet i Mix Megapol häromdan.
Lite finess i sågningar skadar aldrig.
Nu föll Adams morgonprogram väldigt olustigt platt till marken den morgonen, det måste ändå finnas gränser för vad som är OK o vad som inte är OK.
***
Och ännu en nyhet som måste nämnas: Hammarby har inlett samarbete med Mekonomen.
***
Tack alla som har hört av sig o berättat hur fett fel jag har för att just deras lag vinner allsvenskan istället.
Nu vet jag det.
Om jag läst allting korrekt vinns allsvenskan INTE av Gefle, Trelleborg, BP o Halmstad (!).
Men resten, däremot, tar guld.
Interesting.

Annons
Publicerad 2007-04-05 14:53

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto