Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Dif idag, som F

Ekwalls blogg

Långfredag 6 april kl 19:07
Ni som kan en blogg väldigt nära dig vet var det talats om Joakim Runnemo flera gånger om.
Folk har skrattat via mejl, men han behövde en dryg minut för att göra sitt första allsvenska mål.
***
Det som såg så vackert ut genom fönstret visade sig givetvis vara en sån där filmfasad som dyker upp när Långben åker husvagn på julafton.
Solen var så stor o gul o himlen var så klar o blå, men likväl var det isande kallt o precis när jag rundat den där kyrkan utanför Råsunda tillsammans med Majlard så började det förstås snöa lite lätt.
Självklart, det är ju allsvensk fotbollspremiär…du ska bara frysa då, det hör till.
***
Det var sådana otroliga kontraster…på ena kortsidan ett hav av djurgårdare med välkända inövade sånger, arga män o fingrar i luften.
På den andra "heja bp friskt humör" genom små ljusa stämmor hos de tioåringar som tagit sig dit med mamma o pappa o med en korg fylld med varm choklad, några äpplen o limpmackor med ost i sådana där plastmojänger som går att försluta.
***
Den där "lokala journalisten i Tyskland" som Jan Tauer hatade så innerligt har nog inte så jävla usel koll på fotboll, trots allt.
***
BP spelade så klokt, smart o välutbildat att det var löjligt…ingen vek sig en tum o försvarsspelarna Nisse Berg, Håkan Malmström (inte den Malmström som varit tamburmajor i Malmö, en parentes men ändå) o Asp gick inte bort sig en gång…Jon Persson o 17-årige Albin Ekdal vann stundtals mittfältskriget med Arneng o på högerkanten sprang en lintott vid namn Ekström o skapade chans på chans när BP kom med mer folk in i motståndarnas straffområde än Elfsborg hade på hela höstsäsongen förra året.
***
BP serverade nån sorts väldig krämig o god wienerbrödsvariant före matchen…den blir svårslagen ute på landets arenor.
***
Djurgården?
Ja, det var väldigt mycket av väldigt lika…det var ett mittfält med bara innermittältare som alla ville ha bollen på fötterna o alla ville bara gå inåt…det var ett anfallspar som inte befann sig i närheten av det som vi numera bara känner som "djupled", det var ett försvar som vi sett förut o som såg trögare ut, men nu med tysk hockeyfrilla på vänstern som med älgakliv galopperade fram o tillbaka utan vare sig karta o kompass o som snabbt blev en "favorit" på pressläktaren.
Och det är för mig väldigt uppenbart att man vill ha det så isländskt brunkigt det bara kan bli när man väljer att placera Jones Kusi-Asare på bänken i ett lag utan vare sig speed, djupledsspel eller näsa för mål.
Det fungerar kanske på Färöarna, men inte i allsvenskan.
***
Linus Malmqvists klackmål var en delikatess o det är alltid lika roligt att höra en fotbollsspelare med så mycket vettigt att säga efteråt…var det därför Landskrona BoIS släppte honom till Trelleborg, han var helt enkelt för smart för att passa in i den gruppen?
***
Vi får inte glömma att BP spelade utan två av sina tyngsta namn; Stefan Bergtoft o Thomas Lagerlöf.
***
Quirino inte ens på bänken idag.
Han körde barmarksträning med Linkan o Co.
Men så snart Dif möter Enköping är han redo, meddelas det från riskkapitalbolaget Quesadas infoavdelning.
***
Det var på sitt sätt gulligt att höra speakern efterlysa de två "matchbollar" (just "matchbollar"!) som hamnat i dif-klacken under uppvärmningen o som stannat där.
"Snälla, vi vill ha tillbaka bollarna", vädjade speakern.
Gulligt, som sagt.
Men också ett tecken på att BP inte riktigt är vana med att handskas med allsvensk publik.
Ja, ens med publik överhuvudtaget.
***
Ärligt talat; varför köper man in en spelare som Tauer från Tyskland?
Du hittar en vänsterback som håller ungefär samma nivå i ett svenskt Superettanlag närsomhelst.
Svenska klubbar stirrar sig så blinda på utländska namn att de går igång på en lirare som alltså knappt platsade i zweite bundesliga…vi tror att det är bättre än vad det är, bara det är från en utländsk liga o en kille med fräckt namn o pannband.
Jag menar, ska klubbarna köpa in tunga utlandsproffs bör de åtminstone vara bra mycket bättre än det som redan finns…det är min filosofi.
Unga svenska spelare duger bättre som komplement än vi vill tro, Albin Ekdal var ett stort bevis på det idag.
***
Joakim Runnemo har på alla sätt rätt stora likheter…både till utseende o spelstil…med TV-lagets operasångare Cribba Uhrlin.
Avd. onödigt vetande.
***
Till slut tror jag nog att Brommapojkarna får problem att stå hela distansen ut.
Det kommer varningar, fler skador o höstmatcher då poängen bara blir allt jävligare att håva in.
Då tror jag inte att BP:s trupp räcker.
***
Imorgon, Borås Arena.

Annons
Publicerad 2007-04-06 18:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto