Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vi har Europas fegaste tr

Ekwalls blogg

Långfredag 6 april kl 11:42
Tittar du genom fönstret i Apple Bay så är det så mycket fotboll det kan bli, det ligger förvisso konstgräs på Stora Mossens IP men när jag stack ut näsan i morse tyckte jag nog fan att det trots allt luktade nyklippt sommargräs.
Vid ett hastigt inspelningsbesök på Råsunda såg jag dessutom till min häpnad att nationalarenas gräsmatta ligger grönare o jämnare än någonsin tidigare vid den här tiden på året.
Med tanke på den soliga våren har vi sällan haft bättre förutsättningar för allsvenskt fotbollsspel i modern tid…jag vill inte höra en enda klubb eller vaktmästare stå o gnälla över vädrets makter…har man misslyckats med naturgräsplanerna den här gången ska man göra något annat som tillhör vaktmästarsysslorna.
Kulan äro i luften o det finns inte en chans att veta exakt hur det slutar…på nåt vis känns det mer spännande än ligor där bara Chelseas, Uniteds eller Arsenals vinner, där bara Ajaxar, Feyenoordar o PSV:ar brukar vinna, bara FCK:s eller Bröndbys, bara Benficas, Sportings eller Portos, nästan bara Rosenborg eller som det var under en tid här i Sverige för inte så längesen, bara IFK Göteborg eller bara Malmö FF.
Jag inser förstås att det är ett tecken på att vi inte har några riktigt bra lag…med internationella mått mätt… i landet men vi älskar vår usla allsvenska för att den är som den är o för att vi egentligen knappt har en aning om vem som ska ta hem den.
***
Kul läsning om italiensk fotboll…se gärna
.
***
Albin Ekdahl, 17 år, lär springa in på Råsunda som allsvensk debutant idag.
Är lite osäker på om jag får skriva om honom för Kufen eftersom Albins farsa o jag är arbetskamrater, men det ska nog gå.
Ovasett vilket är det ju hur coolt som helst att han får chansen o jag högaktar verkligen BP-tränaren Claes Eriksson när han säger:
"Rutin är överskattat"
Möjligen något hårddraget, men av någon anledning är allsvenska tränare alldeles för fega för att ge unga svenska talanger chansen i Europas 28:e bästa liga.
Här ska man helst se o lära tills man blir 34.
***
Läser man den
"skakande" storyn så slås man väl mest av tre saker:
1) Att den gode Geert efter sin korta tid i Sverige svarar på svenska!
2) Att det skulle vara rätt underligt om Gais sportchef skrev officiella förfrågningar via en hotmail-adress
3) Att man efter VM-sommaren förra året mycket väl skulle kunna misstänka artikelförfattaren att ligga bakom hela grejen från början till slut.
Allt för en bra grej, som det hette under min tid som kvällstidningsman.
***
Trellborg vann Superettan förra året ganska komfortabelt o hade redan då ett ramstarkt försvar, jag tror inte att det helt plötsligt skulle rasa samman.
Och jag ser det som ett friskhetstecken att Conny Karlsson valt att inte signa kontrakt med varenda provspelare bara för att de har ett fräckt namn o känns lite exotisk.
Ska man ta något ska det vara bra mycket bättre än det man redan har.
***
…men Geert den Ouden har verkligen mycket humor.
Vi skulle haft fler av den typen…han var dessutom en jävel på att göra mål av "ingenting".
***
Det kändes lite som 1-1 i dagens bägge matcher, men med BP:s skadeproblem i en tunn trupp tror jag på seger för Djurgården.
***
Kulan i luftan på riktigt!

Annons
Publicerad 2007-04-06 11:11

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto