Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

S

Ekwalls blogg

Lördag 14 april kl 19:45
"Hammarby mot hela jävla världen" stod det på en banderoll borta i Bajen-klacken, men en dag som denna var det mest Hammarby mot Trelleborg o kanske framförallt ett helt Söderstadion mot TFF.
Jag älskar när det är så här…bra tryck på läktarna, full stöttning av sitt lag utan hat, hot, jävelskap o den svarta ondska som alldeles för ofta fått sitt grepp om människor som håller på olika fotbollslag.
Det som skulle kunna ha blivit en belastning för de rätt pressade Hammarbyspelarna blev efter det tidiga ledningsmålet av Paulinho istället den där 12:e spelaren som det så ofta talades om.
Trelleborg pallade inte trycket i den sköna vårvärmen…det syntes lång väg…här fanns en Samba-Thylle som stred, men alldeles för många vek ned sig.
De pallade möjligtvis för trycket från fotbollslaget Hammarby, men de pallade inte trycket från Söderstadion…det var en nykomling med alldeles för många allsvenska oskulder, det bidde mest hafs, slafs o väldigt taffligt.
Sundin o Mensah hade sina öppna chanser men bägge fick spagettiben när allt kom omkring.
Hammarby vann matchen, men Söderstadion hjälpte Hammarby att vinna den…mer än jag någonsin upplevt tidigare.
***
H Backe är född i de allra mörkaste norrlandsskogarna, det hade jag ingen aning om.
***
Jag blev väldigt förtjust i vänsterbacken Emil Johansson, skön känsla i tillslaget, snabb o härlig fighting spirit…där gjorde snacke-Tony ett perfekt taktiskt drag när han satsade på nykomligen från Degerfors.
Och återigen…återigen!…fick vi se att du kan hämta ganska hyggliga spelare i Superettan istället för att åka till Sydamerika, Afrika eller för den delen Tyskland o köpa in folk som tros vara bättre för att de kommer från andra länder o har häftiga namn.
***
Benny Mårtensson såg fortfarande ut att ha både steg o klipp i foten när han var ute o värmde upp en timme före match.
***
Bägge lagen körde mörka kostymer o det var bedrövligt att syna valet av skor.
Man kan ju till viss del förstå TFF…Trelleholla är ju trots allt Trelleholla o ingen modemetropol…men vita loafers gör sig inte till svart svid ens på Söderslätt.
Värst var ändå att en del Hammarbyspelare kom i rätt dassiga pjuck, snacke-Tony körde trelleborgskt…vita loafers…det där måste vara något han har med sig från Degerfors.
Sebastian Eguren hade däremot ett par sanslöst coola boots o Zengin ett par classy svarta skor.
Själv fick jag lite skit för mina svåra Lars Wallin-boots, men mest från folk som jag vet har ett par vita loafers hemma i skohyllan.
***
Var inte samba-Thylle överraskande bra?
***
Nu när Långe Lundh börjat på TV måste han inse att han måste lämna sina bolsjevikfasoner…det går inte att cykla till matcherna, ser inte bra ut.
***
Hammarby fick ut fyra poäng mot sina relativt lätta öppningsmotståndare…Gais o Trelleborg…det känns som om de ska vara nöjda med det.
En sämre start hade betytt ganska hårt tryck på allt o alla i grönt o vitt.
Men nu börjar allvaret på riktigt.
***
Imorgon; Rydströms jakt på lille Ekdal i Kalmar.
Måndag; Junior o Johansson mot Jankulovski.

Annons
Publicerad 2007-04-14 19:06

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto