Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Det g

Ekwalls blogg

Söndag 22 april kl 23:15
Med bättre sittningar har det alltid varit samma sak…ibland överlever man, ibland inte.
Danny
rätt vansinniga tillställning i Turning Torso-restaurangen Torso Twisted var på många sätt oslagbar.
En del av oss överlevde, andra säkert inte.
Men när klockan ringde framåt lunch fick jag i alla fall en förnimmelse om att jag överlevt det som Wess själv benämnt The Greatest 50th Birthday Party of the Century.
Han är inte bara rätt gammal nu, den gode Danny W…han är stor också.
En hel jättesida mingelbilder i gamla hederliga Sydis…de hade inte gjort mer om ens statsministern haft sitt partaj i Malmö…o ett uppslag med bilder i Kvepan.
Alla var där o KvP-fotografen Ulf Ryd..som varit med ett tag…sa att "jag har aldrig sett så många tunga namn på en o samma tillställning sen jag kom till Malmö".
Alla där med en sak gemensamt, de uppskattar sin Danny Wess på alla sätt…ett socialt proffs i världsklass.
Förvisso med världens bästa Sekreterare, men ändå.
Grattis till 50 years of good living.
***
Jag o Bombaren tuffade till Vångavallen o vi såg ett Trelleborgs FF som är vad det är men som visade att man härdas i en värld som är rätt tyst, karg o luktar tång…här är det hårda tag som gäller o det ger resultat, TFF känns som ett extremt hemmalag o det kommer vara svårt för de flesta att ta trepoängare i Trelleholla om man inte är beredd att visa mod i närkamperna.
Det kommer göra ont att ta poäng i Trelleborg i år, den saken är klar.
***
Bland många intressanta samtal igår, det här med Sergey Bubka:
"Hade du nån inverkan på att EM gick till Ukraina 2012?", frågade jag.
Bubka tittade undrande med oförändrat ansiktsuttryck, dröjde lite med svaret o sa sen iskallt:
"Of course I had"
***
Med risk för att bli tjatig…i det systemet kommer Malmö FF inte att få ut hundra procent av Ola Toivonen…han är inklämd i ingemansland o kan inte utnyttja vare sig fart, teknik eller spelsinne.
När det går i stå för Malmö mot låga försvar blir Daniel Andersson både defensiv brygga o nån sorts spelfördelare o alltför ofta springer Junior ner o ska spela fram "sig själv" från nån mittfältsposition…då står Toivonen mest där o tänker "jaha, o jag då?".
Men MFF:s problem är större än så.
De har två yttermittfältare som är bollsäkra men som inte har speed att "slå" sin motståndare, de har Jonathan Johansson som just nu känns iskall eftersom alla bollar i hela världen inte alltid bara kan ramla ned framför hans fötter i straffområdet o på Vångavallen en målvakt som kastade in ett mål o säkert kunde ha stoppat det andra.
Jag ser i dagsläget ingen större skillnad på det Malmö FF som blev sjua förra året o det som losade mot TFF, förutom att Dixon är Dixon o inte en Gabriel eller Göken.
***
Domare Jonas Eriksson fick en del att göra, om vi säger så.
Han är en av mina favoriter i allvenskan, men på Vångavallen sätter vi minus för:
1) En straff som du kan leta upp i varenda situation i ett straffområde o som skulle ge fyrtio straffar per match.
2) Två missade röda kort, bägge "andravarningar"…en på Samba-Thylle (den var solklar) o en på Jocke Nilsson…ett gult är ett gult även om man redan har ett gult, typ så.
3) En missad supervarning när jätteskövlaren Dennis Melander kom in i en situation i 100 km/h o hela Intersports lager med aluminuimdobbar.
***
TFF har sin charm.
Melander är nämnd, kultstatus där…liksom hos Samba-Thylle o Fritz Persson i målet…landets mest kompakta allsvenska spelare.
Jimme Augustsson är en bra allsvensk mittfältare på sitt sätt.
O jag gillar verkligen mittbacken Fahkro…lugn, säker, stark på huvudet…ett ämne.
***
Janne vs Nanne – vilken klassiker!
Och på tal om den situationen…oavsett vad som hände…när ska spelarna lära sig att ALDRIG slå ut bollen vid så kallade "skador"…i ett par år har vi haft den "regeln", domaren gör själv den bedömningen o det är en utmärkt variant…låt domaren bestämma när spelet ska brytas…när ska allsvenska fotbollspelare lära sig…jag menar hur svårt kan det vara?
***
Det var nästan 10 000 på Vångavallen o det känns verkligen långt från Tjongavallen, arenan har ett alldeles för dåligt rykte.
***
Borås…Elfsborg-Gefle.
Det får duga en måndag.

Annons
Publicerad 2007-04-22 22:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto