Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Det

Ekwalls blogg

Tisdag 24 april kl 22:20
Vi kan fylla hur många inslag o tidningssidor vi vill med ingresser o rubriker om hemlig taktig, okända revolutionerande drag o 4-4-2, 2-3-5, 1-2-3-4-5-6-7 eller numret till Lisas Massageinstitut.
För när allt kommer omkring så är det en befriande hög spark, en nickduell med ryggen o ett motlägg i huvudhöjd som till slut friställer den spelare som gör matchens enda mål.
Jag gillar verkligen de nya tränarna, deras idéer, deras vilja att ändra…o ändra snabbt…o jag gillar när vi media söker lite nyare vägar för att penetrera fotbollsmatcher…om det så är hur många meter någon sprungit, hur ofta någon tittat upp mot västra läktarens tredje rad eller framförallt vilken taktisk roll en spelare fått.
Men det kan förstås bli lite to much ibland.
Det kan bli lite väl mycket överbelastade ytor, lite för mycket skott i 112 km/h o lite för mycket snack om sista tredjedelen.
Hade Paulinho bara tittat på bollen…bara en sån sak….borde han gjort 1-0 till hammarby redan i första minuten.
Hade AIK:s långa boll till 1-0 varit en snedträff så hade vi aldrig sett Mendes jubla.
Ibland behöver det inte vara svårare så.
Ibland är fotboll fan så mycket enklare än man försöker göra det.
Ibland är det inte mycket svårare än att göra som AIK gjorde efter 30 minuter..gå ned o spela ett 4-4-2-spel som är så konventionellt att varenda svensk spelare på vilken nivå som helst kan väckas klockan 04.15 på natten o veta exakt var han ska röra sig.
Så mycket för den revolutionen.
Men jag gillar "grejen", jag gillar att vi i alla fall försöker se något nytt, skapa ett lite annorlunda intresse för intressanta detaljer.
Vi får dock aldrig glömma att fotboll ibland kan vara så enkelt o skitigt som det var på Råsunda ikväll.
Hade samma match spelats på Ullevi inför 7 000 åskådare i regn hade vi tyckt att det varit en skitmatch.
Men kuliss betyder så mycket.
När Råsunda är stora derby, nästan fullsatt så finns det en spänning, en kampvilja, en intensitet som gör att skit ibland är lättare att stå ut med.
Så här; det var en skitmatch, men du kunde inte sluta titta på den.
***
Charlie Davies var verkligen fruktansvärt snabb o hal i vändningarna…han kan bli otroligt obehaglig för många allsvenska försvar.
Det har ju kanske inte med saken att göra…men lite läskigt att läsa om hur han o farsan försökt forma honom till fotbollsspelare…känns lite väl mycket "tennispappa" Williams.
***
Om svenska domarkåren satt o såg matchen på TV så tror jag nog att Wilton Figureido får sänka både armar o armbågar i fortsättningen.
***
Jag såg ett annat derby…Trelleborgs FF-Malmö FF…o det kändes flera gånger mer välspelat än det här.
Men 30 000 på Råsunda är en sak.
10.000 på Vångavallen en annan.
Än en gång…kulissen gör så otroligt mycket när vi ska bedöma underhållningsvärdet.
***
Helt ärligt…jag trodde inte att Hammarby skulle vara kapabla att stå upp så som de gjorde med det lag de ställde på benen.
Mittfältet…utan Jensen…imponerade stundtals i första halvlek.
***
Efter tretton minuter in i andra halvlek upptäckte Arne Hegerfors att AIK hade satt in en helt ny vänsterback o bytt ut en annan.
Och Hegerfors kommenterade alltså matchen i TV.
***
Jag undrar väldigt mycket vad Anders Svenssons lagkamrater i Elfsborg tycker om Svenssons rätt ofta förekommande offentliga
av sitt eget lag?
***
A1-1SVENSKAN fortsätter.
Tillåter överhuvudtaget spelbolagen spel på 1-1 i allsvenskan?
Blir inte matcherna just så, så borde de sluta 1-1.
***
Shit, vilken träff Alexandersson fick med vänstern.
***
Den som påstår att James Keene fått en bra start i Elfsborg ljuger rätt friskt.
Jag vet inte om engelsmannen "springer fel" eller om det är något annat…men Keene får sällan en enda passning, hur mycket han än gestikulerar o pekar om hur var, när o hur han vill ha bollen.
Igår sa han att han var nöjd eftersom han "gjort många avledande löpningar för att ge space åt Holmén o Svensson".
Det är när forwards säger så som man vet att de inte känner sig helt tillfreds med tillvaron på plan.
***
Olof Guterstam kan nog göra tio i allsvenskan i år.
***
Jag är inte så himla säker på att Martin Andersson uppskattar att Svensson säger att Elfsborgs försvarsspel var pajasartat vid Gefles mål.
***
Hyrbilsaudion gick från Borås vid 22:30, jag tryckte i mig mängder av kaffe, godis, hamburgare o annat skit men kände mig ändå färdig för sängen redan i Jönköping.
Men det gäller att aldrig ge upp o belasta ytor i sista tredjedelen, inte ens i en värld av mörka vägar o oändliga lastbilar.
Jag gick på vilja…lite bilkörningens 4-4-2…sista biten o visste att allt skulle lossna när jag närmade mig upplysta vägar framemot Södertälje.
Det är exakt just då man inte precis ser fram emot en broöppning i Scaniastaden…vad är det för idioter som är ute o åker med höga båtar kl 02:30 en måndagnatt?
***
Aprilförkylningen är här dessutom, extra gnällig nu.

Annons
Publicerad 2007-04-24 22:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto