Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Varf

Ekwalls blogg

Onsdag 25 april kl 22:03
Jag ska börja odla mustasch…jag vet inte ens om jag kan skrapa ihop till något som ser ut som en mustasch, o jag är överhuvudtaget väldigt skeptisk till hår som växer i ansiktet.
Men nu är det som det är.
Här ska odlas, för den
.
Jag fick tidigt veta att man ska passa sig väldigt noga för människor som är religiösa och människor som bär mustasch…såvål män som kvinnor.
Jag är väl inte helt hundra på att det där har varit med sanningen överensstämmande…i alla fall inte när det gällt mustascherna, några av mina godaste kollegor i branschen har med pondus o stolthet burit upp sin skäggväxt på överläppen…Christer Björkman på KvP o givetvis Peppe Eng.
Jag kan minnas att jag själv gjorde ett väldigt taffligt försök i tonåren…har ett vagt minne av att min första bildbyline på Kvällsposten under början av 80-talet hade sex-sju fjun på övre läppen.
Nu tar jag då nya tag.
Har inte bestämt mig för vad jag ska köra för "mursche"-style…kom gärna med förslag, men tunn tangorabatt är väl aldrig helt fel?
Oavsett vilket, gör en insats för en cancerform som är lika elak, jävlig o vanlig för män, som bröstcancer är bland kvinnor. Gör det
.
***
Fotbollskanalen.se är en enkel liten sajt med väldigt få o små resurser, men med hjälp av idogt, initierat o hårt arbete från Långe Lundh o hans kollegor så börjar sajten "sätta sig" i folks tangentbord.
Ökningen av det som kallas unika besökare växer väldigt stadigt för varje dag som går.
Det tycker vi är kul.
***
Jag tycker annars att Berndt Schuster alltid sett väldigt majestätisk ut i sin mustasch.
***
En sak slår mig väldigt ofta när det gäller spelare i allsvenskan…alltså vuxna män…som gör sig illa i armar, överkropp o får småsmällar i huvudet…varför lägger de sig ned på gräset?
Blir det inte väldigt teatraliskt, i det närmaste lite lätt komiskt?
Jag avskyr verkligen att idioter kastar in grejer på spelare…jag vill verkligen betona hur vidrigt det var att se något…oavsett vad det var…komma singlande i luften mot Erkan Zengin i derbyt igår, det ska bestraffas å det grövsta…men "grejen" träffade Zengin på handen när han stod upp.
Varför la han sig ned på gräset? Svimmade han av? Tappade han luften?
Blir det inte väldigt konstigt?
Jag säger inte att Zengin filmade…jag säger bara att spelare ibland instinktivt lägger sig ned på fotbollsplanen, när de i vilken annan situatiom som helst i vardagen skulle stå upp.
Jag menar…skulle Zengin (i det här exemplet) ha kastat sig ned på marken om det singlat ned en grej på hans hand när han promenerade på Götgatan?
Jar tror inte det.
Och tänk efter…med tanke på alla spelare som lägger sig ned på planen för att få vård…hur många har ni sett blivit utburna o utbytta.
En halv procent?
***
Hockey-VM?
Ja, man kan tycka vad man vill…alla tycker alltid att det är skit o sen sitter det en miljon där o tittar när Sverige möter Afghanistan i först gruppspelsmatchen.
***
Det är jäkligt många fobollsagenter som börjat intressera sig för TV4:s samhällsjournalistik på senare tid.
***
Ett annat exempel; när Miran Burgic var med i framspelet till AIK:s mål så stöp han som en oxe o såg cementerad ut i Råsundas gräsmatta…o bilderna är komiska när man ser Burgic ligga o åma sig som om livet var på väg att släckas, men sen plötsligt höra ett jättejubel för att då flyga upp o rusa mot segerskytten Mendes som om han aldrig varit friskare.
***
Torsdag; Nya dueller med överklasslundakånskans Långe Lundh i "Ekwall vs Lundh".
***
Brukar nästan bara publicera mejl från de som varit arga eller har relevanta frågor, men nu när aprilförkylningen jävlas som allra värst får det bli lite bruntunga…sånt man behöver just idag, ni som är män vet ju att kvinnor aldrig kan förstå det här med manliga förkylningar:

"Till att börja med så måste jag erkänna att jag aldrig varit något större Ekwall-fan då jag som yngre alltid tyckte att du försökte ta för mycket plats i vilken tv-sändning du än var med i.
Men nu när både jag och du blivit äldre så har jag ändrat åsikt radikalt.
Vet inte vad det beror på, är det bloggskrivandet av dig som vidgat mina vyer eller är det din medverkan i Fråga Olle(!?)……
Tycker i alla fall att du är sveriges bästa sportkrönikör som inte enbart är blind på själva sporten utan även kan berätta lite mer om vad som händer och sker utanför planen, mycket intressant.
Dkan verkligen bjuda på dig själv, du bevisar att man inte behöver leka taktiknörd i varje krönika.
Visst är det kul att läsa om taktikkupper hit och dit men det är än mer intressant att kunna läsa om små detaljer som ingen åskådare kan uppfatta, ta bara den sistnämna "skandalen" om Daniel Andersson, klockrent av dig att snappa upp det.
Nä nog om Sidleds nu, kan bara önska dig fortsatt lycka till, fortsätt använda din humor, underbart!
Mvh Per Torkkeli // Luleå"

Annons
Publicerad 2007-04-25 21:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto