Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

AIK, HIF, damfotboll o en tangorabatt

Ekwalls blogg

Lördag 5 maj kl 20:12
Shit pommes, lite hår som växt ut i ansiktet o folk som desperados på tangentbord med vbf till mejlbox.
Så, än en gång…jag är minst sagt skeptisk till hår som växer ut i ansiktet, eftersom man aldrig riktigt vet var det där håret kunde ha växt ut annars o den känslan är lite jobbig…min lilla tangorabatt är ju enbart för den goda saken…läs mer
…ingenting annat.
***
1) Det går inte att räkna ut någon i allsvenskan överhuvudtaget förrän efter sommaren…du kan ligga 10-12 poäng efter ettan o ändå komma ikapp, det såg vi redan förra året.
2) AIK lär handla en del i sommar o det kommer inte att vara försvarsspelare.
3) Helsingborg måste nog också ut på marknaden o gardera upp.
4) Macdonald Marigas volleyvändning med bollen före 1-0 var mästerlig o det är sånt som kan bära hela vägen till större ligor…o det fanns aldrig på kartan att någon skull kunna flytta på Omotoyossi när han valde att täcka bollen med 70 kg lårmuskler, inte en chans i världen.
5) AiK gör ju inte mål (ett mot Enköping på de senaste tre matcherna, thats it) för att de inte har någon riktigt naturlig avslutare…det hade de inte förra året heller, men däremot fem-sex-sju spelare i straffområdet med fart när bollen kom dit, nu har de på sin höjd en Wilton, en Mendes eller en Burgic…där har ni den stora skillnaden.
6) Målvakts-Daniel Andersson!
***
…Errol Flynn, tyckte Långe Lühr, som gärna hånade mig för mustaschen.
"Bara svärdet saknades", kluckade han.
Men jag tyckte alltid att Errol Flynn var rätt cool.
***
Stuart Baxter o Nebosja Novakovic är två allsvenska tränare som alltid är lika avslappnade, trevliga o aldrig har nåt emot att prata lite fotboll.
Ibland behöver man inte göra saker o ting svårare än vad de är.
***
Dagens journalistflummeri (orkar du inte med sånt, gå vidare till nästa inlägg bara).
Getingens Christina Lindström TV-krönikerar o raljerar över att TV4 inte visar damfotboll o att vi inte visade dagens EM-kvalmöte med Italien…skriver, bland annat "Då hade fyran inte bara kunnat sitta still och äga all damfotboll utan att sända"…att TV4 köpt rättigheterna utan att utnyttja dessa o så vidare
Ehh…fakta någon? Intressant, eller?
TV4 äger rättigheterna till damernas EM-kvalmatcher på hemmaplan, inte de på bortaplan som mot Italien…ska man inte ta reda på sånt, innan man tar fram sågen?
Så…vem som helst hade kunnat köpa den rättigheten o sända matchen…SvT, TV3, TV8, TV4-Sport-Expressen, Canal+ eller Kanal Lokal.
Att beskylla TV4 för att inte ta damfotbollen på allvar är ju absurt…vad jag vet sänder vi enligt avtal med SvFF tio allsvenska matcher i år, EM-kval hemma o mer eller mindre alla matcher i VM i Kina…ingen annan kanal har överhuvudtaget varit i närheten av att sända så mycket damfotboll som TV4 de senaste åren.
Dessutom…TV4 hade i Italien ett reportagageteam me Vanberg i spetsen för förhandsreportage o matchreferat i samband med dagens match…men Lindström valde kanske att följa denna match, som hon vill jämföra med herrlandslagets EM-kval (det är ju EXAKT det vi INTE ska göra, jämföra!), i sin egen tidning…NÄ, JUST DET, inte en endaste ynka liten rad om dagens EM-kvalmöte i Getingens sportbilaga idag…noll, nada, zero.
Däremot alltså en hel krönika i samma tidning om hur STOR matchen var o vilka idioter människor på TV var som inte brydde sig om den.
Logik, typ.
***
Jag har ännu inte förstått hur det är möjligt att målvakterna i allsvenskan springer hälften så mycket som en del anfallare…kan det verkligen stämma?
***
Förkylningen bättre nu efter mirakelmedicin i form av kokt ingefära, lime o honung.
***
Jag tror inte på Andreas Jakobsson när han säger att Henke Larsson är en del av 24 andra spelare i HIF.
Men idrottsmän i Sverige säger sånt ibland för att de måste, för att man alltid har sagt så o för att man tror att det låter illa när man väljer att peka ut just en spelare som viktigare än någon annan.
För mig är Henke Larsson väldigt mycket HIF.
***
Om det nu var så att Nicklas Carlsson byttes ut i AIK av taktiska skäl efter 45 minuter låter det som riktigt mycket taktiknojja igen.
Det är i det andra straffområdet AIK har sina problem…o jag tyckte nog att Carlsson skötte sina uppspel helt OK.
***
Nu; sashimi.

Annons
Publicerad 2007-05-05 19:24

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto