Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fr

Ekwalls blogg

Söndag 6 maj kl 23:20
Skrev det för några månader sen…det hinner hända så mycket på någon månad inom fotbollens värld o jag nämnde just Rosenberg.
Han var isande kall för ett halvår sen…typ i samband med Egypten-kampen…nu kan han vara ett svenskt anfallsvapen i Köpenhamn om en knapp månad.
Det svänger mycket snabbare än vi tror o har man bara ganska många starka spelare som svävar ute i Europa kan man alltid räkna med att någon hittar rätt i form då o då.
***
Jag kan verkligen spy på cirkus, men Wilma, 8 år, missar inte gärna ett sällskap kallat Cirkus Wictoria som tar sig till Apple Bay sådär varannat år.
Hade helt glömt hur tråkigt o uselt det var…även om jag såklart gjorde allt för att hålla skenet uppe.
Några kineser hängande i rep, en indier i trapets, ett par polacker som åkte omkring på rullgrillor från 1979 o ett gäng ryssar som lekte med duvor o hundar…på det en konferencier i 60-årsåldern med luggsliten smoking som inte kunde två ord svenska men som hade lärt sig säga "fantastiskt", "presenterar" o "otroligt"…runt managen ett tiotal män inresta från öst…vars löner, levnadsstandard i små husvagnar o arbetsförhållanden man knappt vågar veta något om…i alldeles för stora inlånade crikusuniformer o luggslitna skor som surmulet o nästintill apatiskt följde föreställningen lite lamt när de inte fick gå in o kratta, sopa eller torka bort duvskit.
På sitt sätt lite Pippi Långstrump-charmigt med en gammaldags o väldigt icke-super-kommersiell cirkus…men ändå på gränsen till tragiskt.
Men barnen verkade älska de första 30 minuterna o om inte annat den sockervadd som såldes utanför tältet.
Om två år är Wilma, 8 år, tio år fyllda…jag hoppas att hennes cirkusådra torkat ut då.
***
Inte en chans att det gick att slita sig från Real Madrid-Sevilla.
Marescas 1-0, Gutis inhopp (passningen till Robinho!), intensiteten, utvisningarna (en på avbytare!), van Nistelrooy, publiken, Dani Alves, frisparken, Sevilla, Real Madrid.
Talar vi underhållningsvärde äger spansk ligafotboll tjockt.
***
En annan värld; tidigare idag såg jag TFF-BP o Gefle-Kalmar via två bildskärmar samtidigt…inte ens om du hade lagt ihop spelarnas fart hade du nått upp i samma tempo som i Madrid.
Ett tag var tempot på Vångavallen så lågt att spelarna hade stått stilla om man visat bilderna i slow motion.
***
Men jag skäms inte för att påstå att Mattias Thylanders frisparksmål höll minst lika hög klass som Marescas "bakom-kroppen-volley-som-Zidane-i-Glasgow-volley".
Förvisso drog dr Guterstam ned skallen, men vem hade inte gjort det när bollen kommit farande i den farten…det borde väl BP förstå; aldrig en läkare i muren, han om någon vet vilka skador som riskeras om en boll träffar fel.
***
Johan Oremo är ytterligare ett exempel på att du kan scouta väldigt bra spelare i Sverige, tillochmed så långt ned som i division 3 (Söderhamn)…du behöver inte hämta hit folk på chans från fräcka länder långt utanför Sveriges gränser.
Per Olsson har inte bara en bonnagård, han har också ett klokt fotbollshuvud…när Oremo inte levererade direkt…rätt blek i de första matcherna…valde han ändå att köra på med färskingen.
Nu ligger Gefle etta i tabellen o Oremo i skytteligans toppstrid.
***
Starkt av BP att komma tillbaka från 1-3.
***
I vilket annat sammanhang än just ishockey använder man ordet "transatlantiska" eller "transatlantiskt"?
Det får liksom leva kvar från gamla tiders hockeykommentatorer.
Vad betyder det?
Jo, jag tror jag vet vad det betyder…men ändå, säger du transatlantisk fotboll?
Transatlantisk mat? Kläder? Musik?
Men i ishockey spelar man fortfarande transatlantiskt.
Inte som i NHL, utan transatlantiskt.
Hade man kommit från en värld utan svenska hockeykommentatorer o hört det för första gången hade man tror att det handlat om män i kvinnokläder.
***
Den Matkåte Ölänningen är svår KFF-are…han messade från Strömvallen efter Kalmar-fiaskot…"vi hade i alla fall tur med vädret".
Ja, just nu hade jag kunnat sälja Ari för 300.000.
Men allting vänder ju så snabbt.
Just nu kan alla vinna allsvenskan, förutom möjligtvis Gais, BP o Trelleborg.
***
Måndag: Borås.
Tisdag: Malmö
Får gå.

Annons
Publicerad 2007-05-06 22:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto