Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

S

Ekwalls blogg

Tisdag 8 maj kl 15:38
På tiden att det blev en vettig debatt om det
, som du även läser om i ett
(minsann!) o i
som gärna gör sig till megafon för "branschens" anonyma mejlhatare.
Låt mig bara påpeka att anonyma mejlkräk direkt till din mejlbox får man på något vis leva med…du kan ju alltid bara skita i att öppna mejlen o de kommer ju till dig o ingen annan, de flesta går ändå att spåra via IP-adresser om det skulle behövas.
Jag vänder mig framförallt emot att seriösa publicister…i princip alla dagstidningar, TV-stationer (ja, även TV4), branschtidningar etc…väljer att gladeligen publicera vilket anonymt skit o dravvel som helst under sina vingar, sådant som de aldrig skulle komma på tanken att trycka (eller uttrycka) normalt, men när det är på nätet har det på något vis blivit OK.
Man ger helt enkelt alla anonyma tokstollar utrymme att fritt härja o sprida sina anonyma tokigheter…det finns inte längre någon skammens gräns för hur mycket idioti man tänka sig att sprida…det behöver inte vara hot, det kan vara ren o skär ärekränkning, mobbing, ryktesspridning eller svinerier om ens namn, dialekt, sätt att vara, utseende eller vad-du-vill.
Vilken normal redaktion som helst skulle kasta det i papperskorgen, men på nätet är det uppenbarligen bara att publicera hej vilt.
Allt anonymt, som taget från luften…det kan sitta nån 15-åring i en mörk källare någonstans o sprida hur mycket jävelskap som helst anonymt…o Aftonbladet, Expressen, Resumé ochsåvidare…låter gladeligen se till så att det sprids via deras frekvent lästa sidor.
Jag tar kritik o jag kan ta skit…det får man på något vis lära sig att leva med i det här jobbet…den som inte lärt sig förstå skillnaden på att kritisera öppet o rakt genom att stå för sina åsikter o att skriva av sig massa dynga…vi talar knappast om sansad, saklig o vettig kritik snarare om toalettklotter-nivå…helt anonymt, gömd bakom tangentbord, persienner, falska hotmailadresser o signaturer…de människor han heller inte skilja på ett äpple o ett päron.
***
Tack, tack alla hyggliga som tagit del av debatten o hört av sig.
Det är så mycket att jag inte hinner svara alla, men jag uppskattar väldigt att ni hör av era med synpunkter i ämnet.
***
Intressant mejl i annat ämne:

"Hej Patrick!
Blir så trött på det här tjafset om hur viktigt det är att spela tillbaka bollen när motståndarna har slagit ut bollen,det är fair play hit o dit o hederskod att man gör så. Varför är det så viktigt med fairplay just då? Ett scenario i match kan ju vara att en spelare spelar tillbaka bollen till motståndarna,för i nästa bollkontakt försöka filma sig till till en straff,då är inte fairplay och hederskod så viktigt,trots att det kan vara en matchavgörande situation!
Mvh
Mats Weise
sundets pårla"

Annons

SVAR: Du har en poäng, absolut.
***
Bilresa Borås-Malmö innebar ett rätt vackert grönfluffigt landskap längs med samhällen som Derome o Horred…sådana där resor där man kan sitta o fantisera "tänk om jag bodde här, hur hade det varit då".
Förmodligen hade det väl varit rätt bra.
***.
När en kvällistidning ringer på mobilen o ställer några frågor som man snällt svarar på, då blir det att man "talar ut"…som om man ställt sig på ett torg o predikat högt inför allt o alla.
***
Ser fram emot Malmö FF-Hammarby ikväll i världens jämnaste högstaliga…serien där du kan vara i KRIS ena dan, för att vara GULDKUNGAR den andra.
***
Jag ljög när jag sa att det bara är på nätet som stora media publicerar anonym dynga.
Getingen har en spalt som heter "Tyck om TV" där de gärna…förmodligen utan kolla särskilt redaktionellt granskande…publicerar anonyma intelligenta SMS-texter som "Ekwall o Sjögren är skåne-idioter".
Är Getingens redaktion stolt över den spalten?
***
Det är nästan så att man tycker att Andres Vasquez kan lägga av nu…Maradona-målet igår var hans första i allsvenskan, hur ska han någonsin göra något fräckare?
***
Igor Sypniewski är ju inte ens roligt längre.
Bara tragiskt.
***
Vanberg måste ha bättre koll på sina kollegor. Både Snällposten o GP fanns på plats på damernas EM-kval.
Men alltså inga kvällisar så långt ögat nådde.
***
I går hörde jag att det närmaste hotellet som fanns ledigt i närheten av Borås fanns i Jönköping.
Idag finns det inte ett rum i vare sig Malmö eler Köpenhamn som är ledigt.
Det är maj o mässfolket invaderar.
***
Nu; via Gamla Väster, Stadsteatern i Pildammsparken till Stadion.
Promenerar.
Taxi brukar inte hitta.

Annons
Publicerad 2007-05-08 14:34

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto