Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Just nu: Bajen-Eguren b

Ekwalls blogg

Onsdag 9 maj kl 21:30
Det var tydligen en nerv som blivit irriterad på nåt vis o värken kom molande i smygfart under eftermiddagen igår….sen blev det bara värre o värre o igår kväll trodde jag hela käften skulle explodera när min ena framtand bultade av smärta.
Genomled en sömnlös natt…alvedon hade inte en chans att bemästra den elaka nerven…flyget upp i morse, inspelning av "Ekwall vs. Lundh" där jag trots jävulsk smärta kontrollerade den Långe o hans överklass-lundensiska…sen i all hast till min fantastiske tandläkare Kerstin på Kungshustandläkarna o aldrig förr har jag bönat o bett om att få lägga mig i den där tandläkarstolen, jag var ett tag beredd att själv trycka dit bedövningssprutan…det konstaterades en svårt skadad nerv mitt inne i en helt frisk tand o jag har inte en aning om hur det har gått till…Kerstin borrade ett hål o smällde dit nåt lugnande, imorgon gör hon resten av jobbet.
Jag hann flyga iväg till evenemanget
på Rival där jag var inbjuden för att tala "fina o fula medier", fick bli med sån där skön tandläkarbedövningsfläskläpp men det gick hyggligt med hjälp av ytterst välklädde moderatorn Casten Almqvist.
Sen bita ihop med ny smärta efter det att sprutan slutat verka o nu har jag slötittat…precis som hundratusentals andra svenskar…på hockey-VM med hjälp av nåt piller som heter citadon.
Tandvärk är inte att leka med, om man säger så…nästan värre än en manlig förkylning.
***
För mig är Hammarby den stora sensationen i allsvenskan så här långt…med det materialet har de gjort det väldigt bra o de kunde mycket väl ha vunnit matchen på Malmö stadion om Charlie Davies varit lite skarpare i avsluten o om Paulinho hade varit med i matchen överhuvudtaget.
Men Sebastian Eguren!
Det är den bäste mittfältaren jag sett under de sjutton allsvenska matcher jag bevakat under våren.
***
Hedersläktaren på Malmö stadion var mästerlig igår, eller vad sägs: Gazellen, gamle skyttekungahjälten Thomas Sjöberg, Bayern München-Björn Andersson, Stefan Schwarz, Bombaren, Pär Zetterberg, Ajax skandinavien-scout John Steen-Olsen, Krister "Klippan" Kristensson, Anders "Tyringe" Jönsson, Jari Litmanen, Jonnie "det finns bara en" Fedel, Junior, Ingemar Erlandsson, Hans Borg himself såklart o Magnus Erlingmark.
Det var bara Bosse som saknades.
***
Snacke-Tony kallades tydligen Tony Tiger när han gick i plugget.
Inte så där svenskt, utan Tony "Tajger".
Coolt.
***
Varför bytte Åkeby ut Ola Toivonen o satte in Johan Andersson på ovan plats?
Varför fick Jocke Nilsson spela kvar?
Det var inte bara jag som undrade, det var ungefär 14 000 på Malmö stadion o väldigt stora delar av den där hedersläktaren.
***
Bengt-Åke Gustafsson är…säkert med god hjälp av Mats Näslund…den smartaste förbundskapten som Tre Kronor någonsin har haft.
***
Nu har jag fått tillräckligt med mejl om det…så, ja, jag vet nu att Snällpostens Anja Gatu o att Göteborgsposten fanns på plats att bevaka damernas EM-kvalmöte Italien-Sverige.
Uppenbarligen så att Vanberg inte kände igen färskingen Gatu eller GP:s utsände…men min poäng kvarstår, det var kvällisarna som kved om att TV inte brydde sig om matchen, men själva hade de inte en tanke på att bevaka den.
***
Malmös Junior berättade att han skadade sitt lår på träningens absolut sista skott inför matchen mot Hammarby.
"Som Bjärred i Japan-VM", sa jag, men Junior hade såklart inte en aning vad jag pratade om.
***
Min intervju på spanska med Eguren kan bli en klassiker…han förstod inte vad jag sa, jag förstod inte vad han sa…men vi pratade med varandra.
***
Fick till slut ett rum på Radisson vid astråkiga Caroli City-området i Malmö, tack vare god hjälp av den mästerligeTina på Ark.
I övrigt fanns det inte ett hotellrum i vare sig Malmö eller Köpenhamn.
Och tidigt i morse såg jag en hord av dem komma, anfallande i grupp med sina små rullväskor.
Maj är här.
Mäss- o konferensfolket invaderar en stad nära dig.

Annons
Publicerad 2007-05-09 20:46

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto