Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

SvT-Svanberg misst

Ekwalls blogg

Onsdag 16 maj kl 16:30
Jag lovar…ingen starksprit, först champagne på Kings tillställning ute i Nacka, sen rosévin när jag o Mästaren smygit vidare till invigningen av Restaurang Kungsholmens svåra uteservering, därefter chardonnay på Riche dit jag slog följe med Pekkari, Kapten Haddock o en argsint fotograf vid namn Tommy.
Inget annat o inte särskilt många glas.
Ändå mår jag Lars-Göran idag, vacklade upp vid 09:30 o har sen genomlidit en väldigt seg onsdag, där varenda sms o varenda mobilsamtal (ständiga idag!) har upplevts som en nära-döden-upplevelse.
Jag säger som ökänd sydsvensk fotbollsreporter en gång sa efter nån sorts månadslångt bakfyllerus med huvudet begravt i händerna…"det är dessa jävla jordnötter!".
***
Har nu sett hela Helsingborg-Malmö i efterhand o Jonas Sandqvist i all ära, men lille-Anders framstår ju mer o mer som en allsvensk Beckenbauer.
Ett tecken så gott som något att det inte spelar så himla stor roll hur långt springer i en fotbollsmatch, bara du står rätt, tajmar rätt o springer när du behöver springa i inte i onödan.
***
Blev några sanslöst svåra ostron på Riche…o nu minns jag, faktiskt ett glas Guiness till dessa, alltid Guiness till svåra ostron…där lillebror Timell som vanligt underhöll sällskapet, tyvärr med ostruken nyköpt skjorta så det där vik-strecket syntes tydligt o sådana detaljer är viktiga.
***
Matte Nyströms silverskor!
SvT måste ge dessa skor ett eget program, de är ju helt oslagbara o fullständigt omöjliga att släppa blicken från.
***
Och på tal om SvT…in kom sen hela TV-sport-trusten me Ejeborg, nån mörkhårig tjej som gör morgon-TV tydligen, Kung Hård, Max (alltså inte Myto Max G., snarare en helt vanlig Max), SvT-Engstrand d y, Roger B (uppehöll sig i lokalen under kortare stund), en annan Alsing som ser nästan likadan ut…de hade varit på nån konferens o styrkorna leddes givetvis av Svanberg himself…senast jag o Svanberg var på lokal var nog när vi var på ytterst obskyr svartklubb i den holländska hålan Oijsterwijk, där rätt många besökare inte precis stod o blossade på Blend Menthol…allt i samband med EM 2002 när Sverige bildade anfall me Chips-Jörgen o Yksel.
Lugnare igår.
När vi väl äntrade taxi för hemfärd konstaterade Svanberg, SvT-Engstrand dy, en helt vanlig Max o jag att "Ekwall ännu inte är mogen för SvT, men att vi skulle ta en ny diskussion år 2012".’
Den nivån.
***
Efter tavlorna mot Trelleborg var Sandqvist sågad av allt o alla.
Tre matcher senare ska han tydligen vara en man för landslaget.
***
Jag skulle döpt programserien "Hos Matte Nyströms silverskor"
***
King har sakta men säkert blivit en stark modetidning för män eftersom de tar både killar o modet på allvar.
Det säger jag inte bara för att de bjussade på skumpa, snittar o några rätt ljuvliga färska jordgubbar doppade i choklad.
***
Djurgårdsfans har mejlat nån stillbild som ett "bevis" på att Komac blev neddragen av Jankulovski.
Säg så här; stillbilder avslöjar aldrig någonting när någonting skett mitt i en rörelse o fotboll sker ju i rörelse (även om det var tveksamt stundtals när man såg Dif-Gais)…Jankulovski går inte på finten, går mot bollen, följer den rörelsen o tar bollen…o fanns det kroppskontakt så är jag inte direkt överraskad, det brukar finnas just kroppskontakt i fotboll…vi kan alltid fråga Siggi Jonsson om just det.
Jag anser att det är bra räddning av Jankulovski o jag har träffat väldigt få (allt från djurgårdsfans, allsvenska spelare, journalister, tränare etc) som tycker annorlunda…men det finns de som gör det…oftast förblindade av fanatism men skitsamma…o det är bara att acceptera, vi tycker olika…det är lite charmen av fotboll om man kan hålla det på rätt nivå.
Just nu anser jag dock att Djurgården har större problem i sitt spel än att jaga tänkbara straffar med hjälp av stillbilder.
***
…o Herreys skulle kunna köra signaturmelodin till "Hos matte Nyströms silverskor"
***
Gårdagen var annars en rätt skön "juggedag", först långlunch på Tures me Bojan D, sen kvällen me Mästaren.
***
"Har du legat med Gry alltså!"
Lillebror Timells direkta slutledning när jag påpekade "fan, va Gry är bra i radio".
Nja…jag kan nog tycka att hon är bra, trots att jag inte legat.
***
Iskallt att Matti-Gol sprang omkring o kollade med Kalmar-Eklund om han hade agent – mitt under match!
***
***
Jag tror nog ändå att det har varit så att Svanberg lagt nåt i mitt vinglas när jag för ett ögonblick vände mig om snackade me Andrea L.
Så måste det ha varit.

Annons
Publicerad 2007-05-16 15:36

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto