Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Det g

Ekwalls blogg

Måndag 28 maj kl 23:22
En dag så god som någon kan innebära en svår frukost på Mäster Johan, en bilresa i en hyrbils-Hyundai Matrix…förvisso automat, men sannerligen en rätt bullrig fyrkantig plåtburk…till Sundets Pärla o väl där givetvis Zgander där jag till slut gick loss på ett par vansinniga jeansshorts från Frankie Morello, en Richmond-piké o en hyggligt divig vit v-ringad Rare-tee…därefter lunch på Olssons Skafferi vid Mariakyrkan med alltid lika välklädde HD-Svab, ny bullerfärd över åsen o rakt in på Hotel Skansen, Båstads Mekka, en fika me Bosse Båstad o en osedvanligt skön promenad i lite småkvalmig värme runt en stad i förvandling som snart står klar i all sin uppfräschade prakt bara dagarna före sommarinvasionen.
***
Helsingborg-Örebro kändes faktiskt som Örebros i ungefär en halvtimme.
Lars Larsen gjorde lite som han ville på mittfältet, Kristoffer Näfver kom lätt loss på vänsterkanten o trots en tidig smäll på låret fanns Halilovic hela tiden där o högg.
Men domareteamets superblunder när Näfver kom i djupet, Larsen spelade fram perfekt, Näfver tunnlade Björck o sen kapades rätt över hälarna i straffomårdet blev lite av "vändningen".
Kort därefter kom 1-1, då hade Macdonald Mariga börjat växa till en jätte efter att ha varit fullständigt osynlig.
Henkes chipp (på Marigas pass) o Henkes snabba frispark (till Stefanidis) var sen Larsson-godis så som Larsson-godis kan vara.
I årets allsvenska är vare sig Helsingborg eller andra lag med väldokumenterad styrka i truppen uträknade.
***
En fullständigt galen helsingborgare besökte pressrummet o förklarade att han brukar få mer ont i ljumsken än i huvudet efter en blöt sittning eftersom han har en viss förkärlek att alltid gå ned i spagat på krogen.
Varför han gör det är det ingen som riktigt vet, men det är rasande underhållande.
Som alltid, när det gäller en fullständigt galen helsingborgare.
***
Under hela dagen o kvällen pratade vi alla om Djurgården-AIK som om det var det enda derbyt folk brydde sig om i landet, som om ingenting annat existerade.
Det kom förvisso 2.000 fler åskådare till huvudstadens Råsunda än till Ullevi, men det spelades alltså ett stort derby ikväll också…IFK Göteborg-Gais.
Ibland blir allting så sanslöst 08-fierat.
***
Så förvånad jag är att vi nu ska tutas i att allt som sades av Zlatan i den där intervjun bara var fabricerat, felaktigt o missförstått.
Not!
Men Lagerbäck säger en sak som vi inte får glömma…de har talat om den där Göteborgsincidenten, det är över nu men de är fortfarande oense…värre än så är det inte, väldigt ofta är man inte överens om saker o ting men får gå vidare ändå, svårare än så är inte livet.
***
"Fy fan, vilket jävla tempo", sa Långe Lundh i ett klassiskt citat, när han trodde kamerorna var avstängda efter kvällens Fotbollsmåndag.
Låtom mig härmed meddela att han inte syftade till gårdagens MFF-Gefle.
***
Nationalsången på Olympia inför matcherna framstår mer o mer som en parodi.
Idag fick arrangörerna ett återbud o kallade istället in en snubbe från HIF:s kansli som fick sjunga.
Alltså, jag försöker inte vara ironisk eller driva med er…det är sant, det var en kille i HIF-kostym som tog mikrofonen likt en karaokedesperado o sjöng nationalsången med sprucken röst o fusklapp (!) inför kvällens allsvenska match på Olympia.
***
I dagens HIF-program skrev nån sorts krönikör…inför mötet HIF-ÖSK…återigen om den där matchen i tredje omgången i Svenska Cupen.
Aldrig förut har en cupmatch varit så intressant som den på Strömvallen inför 1300 åskådare, Kristi Himmelfärdsdag 2007.
***
Omotoyossi o Stefanidis var längsta namnen i dagens match…vi tänkte lägga ut det i en statistikruta för att få till en fulländad fotbollssändning, men vi hann inte.
***
Hotel Skansen har blivit så stort nu att chefen köpt in golfbilar att köra runt gästerna i…lite som man gör på ett rätt flådiga hotell på Seychellerna, Fiji o sånt.
***
Alla kan vinna allsvenskan fortfarande, men Elfsborg känns mest stabilt eller hur? Inga djupare dalar, rätt svåra att besegra, få skadeproblem, bred trupp…fördel, Elfsborg just nu i min bok.
***
Om AIK behöver någonting så är det inte en back till.
***
Matchtätt nu:
2 juni: Journalistlandskamp mot Danmark borta…jag har mött de danska kollegorna många gånger förr i Köpenhamn o vi har alltid fått dyngtorsk. De är unga, snabba o tekniska…vi något begränsade på bortaplan, på förmiddagen matchdag.
Ryktas om att förbundskapten Månsson kallat in både kreti o pleti, vi har lika stor chans att vinna som Stenugnsund hade mot MFF i cupen.
11 juni: Stockholmsjournalister mot Helsingfors…lättare att handskas med, finnarna kommer direkt till match från nattlig båtresa.
16 juni: TV-laget i Tidaholm. Kan…som vanligt…sluta hur-som-helst!
***
Marcus Berg!
***
Det skulle ha varit otroligt intressant att få tala med de "källor inom Herenveen" som för Bladets nätupplaga mer eller mindre konstaterade att Ari var helt klar för Herenveen, timmarna innan han presenterades som AZ Alkmaars nyförvärv.
Alla kan göra fel men jag räknar kallt med att vi får läsa om detta någonstans där sådana "små" felaktigheter gärna ventileras.
***
Tisdag; Kullaflyg, en trogen hjälte i strejktider.
Landslagsdagar väntar.

Annons
Publicerad 2007-05-29 00:18

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto