Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

I v

Ekwalls blogg

Tisdag 29 maj kl 22:25
Olof Mellberg var på ett särdeles gott humör, Mackan Allbäck likaså (det är han alltid) o Tobbe Linderoth hälsade o kändes väldigt nöjd med tillvaron nere i en källare på Park Hotell som är helt ingentätad, utan vare sig syre eller AC, däremot goda kanelbullar från 7-Eleven, kaffe, mineral o två väldigt minimala godisskålar varav en innehöll nåt kladdigt nyttogodis som såg äckligt ut.
Det är lite som en bunker därnere i svensknästets allra innersta, ett rum som skyddar om ryssen skulle komma med en svidande luftattack.
Kanske är det precis vad som behövs när det brakar loss i samma rum på torsdag…det är då Zlatan håller audiens o det är tillställningar som kan sluta hursomhelst, efter skriverierna kring "Moggi-affären" kan han mycket väl vara en tickande bomb.
Lugnt idag med Lagerbäck, nog mest smajl me Ljungan imorgon…sen detonerar det på torsdag.
***
Vaknade annars i Hotell Skansens dun efter välbehövlig sömn, tog en prommis längs Göingebuktens beachkant, snackade lite löst med Fegge på Pepes Bodega som inviger nya helt renoverade Pepes snart o som lovar en sommar vi sent kommer att glömma…"för det är fest på Pepes Bodega – glöm aaaaaldrig det"…åskan kom om natten o hade rensat bort den värsta kvalmigheten, jag spatserade hela strandpromenaden bort mot Kattvik till o hade jag bara kunnat simma hade jag aldrig tvekat att göra vad Richard Gere en gång gjorde helt näck precis just här.
***
Man undrar ju vad det är som håller på att hända i vår värld när spelare som är ordinarie i allsvenskan väljer att bli proffs i –
.
När det begav sig gick man till Milan, Arsenal, Fiorentina, Benfica o sånt…nu går man alltså till Cluj.
Tiderna förändras sannerligen.
***
Som ni märkt, lite mer bildbloggande nu.
Lär bli en del sånt framöver…lite kortare, lite enklare att smälta, lite mer att titta på för att lätta upp…annars förändras ingenting.
Hoppas ni uppskattar lite bilder i den vanliga textmassan.
***
Mycket mejl nu…tack snälla alla ni som berömmer en blogg nära dig, det är mycket uppskattat.
Ett o annat argt mejl kommer givetvis fortfarande o ibland kan man inte låta bli att publicera dessa bara för att ni alla ska få en uppfattning om vilken värld vi lever i.
Det här från någon som kallar sig själv Magnus Swenson från en anonym (självklart) hotmailadress:

"Men du är väl skrattretande, har du kollat upp hur mycket gratisbiljetter det var på derbyt i götet?
Du kan inte jämföra dessa matcher, det var 32500 pers på länsderbyt på Råsunda, ganska normalt då man tänker vad dessa två lag har i snitt ang. publiken..
Denna fotbollskultur finns inte i götet, så innan du skriver kolla fakta, gratisbiljetterna delades ut som vanligt på derbyt i götet, medans det bara var betalande FANS i Sthlm, där av intresset din nolla…
Så du menar att det var 30 000 skogstokiga göteborgare på deras derby… skulle inte tro det…
Det stämmer vad domare och journalister sa innan Allsvenskan startade, Sthlm´s derby är det största, alla domare vill döma dom, alla journalister vill följa dom. Men du som inflyttad säger förutom bajen så är det skånelagen som gäller..
Men så jobbar du med hemtjänstänen i funkabo, har jag hört…"

Annons

SVAR: Kära du, jag har aldrig sagt att något derby är större än det andra….bara att vi ibland tror att det är bara 08 som gäller oavsett vad som händer. Det glädjer mig att fotbollsfanatiker äntligen är på alla domare o journalisters sida. Jag vet inte du menar med "inflyttad", men jag har svårt att få ihop logiken som säger att jag föredrar Bajen o Skånelagen när du kritiserar mig för att lyfta fram ett derby Göteborg. Men det där med geografi är inte alltid så lätt, förstås.
***
Det var småkyligt på Stadion där ett gäng skolbarn fick sitta inhägnade o se sina idoler träna…innan jag drog hann jag se Mackan Allbäck, Rosenberg, Svensson o Elmander sänka ett par rätt sköna mål bakom målisarna i en anfallsövning ledd av Gazellen.
***
Sverige är vanligtvis ett ganska öppet landslag, men inte det öppnaste…som de ibland vill göra gällande…Danmark ställer upp med ALLA sina spelare varje dag för intervjuer efter träningarna….trots att alla danska spelare såklart inte älskar sina BT o EkstraBladet o trots att en hel del danska spelare tillhör stora europeiska klubbar där allting fungerar annorlunda.
Men de måste, för det danska förbundet har bestämt att så ska det vara.
I Sverige har spelarna bestämt att det ska portioneras ut med olika spelare, olika dagar….så har det varit ungefär sen Tommy Svensson slutade.
Det var väl därför en dansk kollega till mig utbrast idag:
"Vem fan tror de att de är?´"
***
På tal om danska tidningar…jag gick förbi en tidningskiosk på Kastrup o TIPS-Bladet hade HELA sin förstasida med bild o rubrik på Prica.
"Jag skulle älska att få sänka Danmark", säger Prica i rubriken.
***
Det enda som får jävligt sjuka lögnaktiga så kallade skandal-webb-sajter att överleva är att kvällisar skriver om dessa sajter o öser ut gratis PR.
Jag påpekade det för en tjej på Bladet som ringde o ville ha en kommentar till en ny sida fylld med lögner o förtal o hon sa då nåt i stil med "…men jag vill ju att du ska uttala dig så att ni får en chans att komma åt den här sidan o lägga ned den".
Jo, tjenare.
Jag har också jobbat på kvällstidning.
Du skiter tjockt mycket i det.
Du vill ha en bra story, en ingress, en rubrik, lite bilder o ett löp…ingenting annat.
***
Kullaflygs propellerplan från Ängelholm till Bromma är de i särklass skönaste att slumra till i.
Det är någonting med ljudet. Och möjligtvis den trevliga serviceinriktade personalen.
***
Imorgon; helt späckat…möten, möten, möten, planering, planering, fixelifix med detmesta, nån plåtning, landslagsträning, jobbjobbjobb, egen fotbollsträning.
Sådana dagar är också till för att passeras.

Annons
Publicerad 2007-05-29 21:39

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto