Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Jag st

Ekwalls blogg

Måndag 4 juni kl 22:35
Jag vet inte om det har med att mäss- o konferensfolket fortsätter anfalla svenska städer, men det går så bra för SJ nu att det inte fanns en biljett att köpa från vare sig Uddevalla eller Göteborg till Estocolmo igår o på det tåg som först hade lediga biljetter från Götet i morse var det utsålt i 1:a klass.
Jag står inte ut med 2:a klass på tåg.
Jag är utarbetad, vill sitta bra, ostört, lugnt o kanske jobba lite…då blir det för mycket med skrikande barn, öldrickande konferensfolk, svinhögt sipprande ljud från hörlurar, skolutflyktsgapande o bolsjeviker som plockar fram medhavd mat.
Givetvis hamnade jag sidan om en hemvirkad väst…som skulle tjata sig till en plats där man åkte framåt o beklagade sig för konduktören o sa snipigt "att jag tror många inte väljer X2000 för att de tvingas åka baklänges" o jag var på god väg att säga "då är det väl jävligt konstigt att varenda tåg är slutsålt i två dygn, för ALLA åker väl inte framåt" men hann inte förrän den virkade västen självklart plockade fram o vecklade ut ett foliepaket med medhavda ost-smörgåsar.
Då gick jag o satte mig i bistron.
Kollega Kristiansson…som jag åkte med…njöt i fulla drag av mitt lidande o påpekade "det här blir en klassisk resa".
Jag vet inte varför o det låter ju inte klokt, men jag klarar inte av 2:a klass o virkade västar som plockar fram foliepaket med ost-mackor.
Jag får väl söka för det.
***
Allbäck o jag i längre samspråk på Scandic Park idag o han påpekade att "det hade ju inte precis var fair att låta någon gå ut o slå den där straffsparken efter en kvart i omklädningsrummet".
Det har han förstår alldeles rätt i.
***
Det blir högst sannolikt så att Danmark får spela ett antal matcher inför tomma läktare (de har Spanien kvar hemma, vilken öken att få spela den toppmatchen på en öde arena)…men jag tror också att man kommer att förbjuda öl-försäljningen på Parken o det blir givetvis ett hejdundrande slag i ansiktet, inte bara på den "almindelige" dansken som bara dricker två-tre o lever för sin "fadöl til kampen"…framförallt blir det ju en taskspark för det bryggeri som har försäljningsrätten på arenan.
***
Jag är orolig inför Island o jag vet inte varför, men det känns som om det är risk för en mega-reaktion på allt som hände i Köpenhamn.
Om vi för en sekund glömmer själva slutet så var det ju en riktig tömning på sina håll.
Men va fan…Island blir bara sämre o sämre, är utan Gudjohnsen o fick 1-1 hemma mot Liechtenstein….det känns inte som om vi har i EM att göra om vi inte kan slå islänningarna på Råsunda.
***
Varenda en dansk spelare, varenda en dansk ledare (inklusive Morten Olsen), varenda en dansk tidning…jag tror alla jag träffar o mejlar med är av samma uppfattning…det var helt rätt att bryta matchen.
Aldrig förut har jag upplevt samma enighet i en fråga som berör fotbollen…aldrig, aldrig tidigare.
Det är bara Svenskans Majlard som tyckt tvärtom.
Men hans resonemang..det vill säga att en domare, likt en boxare, får lära sig att ta en smäll o sen resa sig o låtsas som ingenting har hänt…är för mig fullständigt ofattbart.
Var går då gränsen?
Knä i domarskrev=stående räkning, sen spel?
Krossad domarkäke=vila en kvart?
Knivskuren domare=bruten match?
***
Det kanske var på tiden att lite "fint" folk…Backe, förbunds-Sune, spelarfruar o andra…fick känna på de duschar av öl o läsk som man själv upplevt tidigare på Parken…nu kanske det händer något.
Vi journalister tycks ändå aldrig bli tagna på allvar i sammanhanget, eller får liksom ta lite öl i laptopen o på kläder…se den här underbara
, ett referat från fighten Långe Lundh o Don Ö…en match som kunde blivit en större klassiker än Tysons på samma ställe för några år sen.
***
Lika som Bär:
Idioten som sprang in o man utsänd från Bladet
***
Den vänliga Scandic Park-personalen tyckte att jag skulle nämna deras hotell ett par gånger i intervjun med Allbäck…mest på skämt såklart…men jag påpekade då att de redan fått massor av omnämnande i andra landslagssammanhang (läs; hockey).
Jag är inte så säker på att de tyckte det var så kul.
***
Det kan lätt bli så när man leder med 3-0…man är blir alltid mer ängslig när man kan bli av med någonting som man redan äger, än någonting som man aldrig riktigt haft.
***
Någon gång tidigare har Mellberg förklarat varför han alltid har sina grejer i en svart sopsäck efter matcherna, men jag har glömt det.
Ska fråga igen.
***
Hasse Borg säger att Malmö inte är en rehab-stad för Litmanen.
Vad är det då?
Ett spa?
Herrn Smith hävdar skarpt att det bara är tillfälligheter som gjort att Litmanen varit i form för att spela match just när Finland haft sina landskamper.
Jag vet inte..kanske är det så…men allting känns ju som en fars.
Och: Förra gången spelade han 90 minuter med Finland, men varken före eller efter med MFF, inte ens på bänken eller med B-lag.
Nu var han spelduglig mot Serbien, men inte för en vecka sen med Malmö.
Kan det vara så enkelt att Åkeby inte anser att han platsar?
***
TV-lagets trupp för match i Tidaholm 16 juni är uttagen.
Ser intressant ut:
1. Pål Lundin
2. Olle Sarri
3. Tommy Hacke Andersson
4. Jonas Wirmola
5. Nicklas Karlström
6. Benno Magnusson
7. Izor
8. Stefan Andreasson
9. Billy Lansdowne
10. Patrick Ekwall
11. Mario Jadonic
12. Pontus Kåmark
13. Bojan Djordjic
14. Jovan Radomir
15. Christer Uhrlin
16. Lets Dance-Mårten Andersson
17. Hero
18. Raptor
19. Pelle Kotschack (mecenat)
20. Håkan Mild
Lundin, Kåmark, Wirmola o Mild har säkra platser i startelvan…övriga får visa vad de kan på träning.
***
Kejsaren stannar i Kalmar.
Inget annat var att vänta…han är lite som jag, gillar inte åka 2:a klass o Kalmar tog bussen till Gefle.
I övrigt inga likheter.
Jag jobbar alltid för laget.
***
Sent onsdag kväll kan bli fotbollskändistätt kring Stureplan, när landskampen är slut väntar semester för utlandsproffsen, inga hetsresor tillbaka till sina väntande klubbar.
Brolin har tillochmed öppnat upp Elvan, som annars brukar ha stängt onsdagar…o till skillnad från elitloppshelgen så lär det inte lukta häst i baren.
Snarare Chanel no 5.
***
Nu: måste försöka hämta mig från tre timmar sidan om virkade västen.
Till slut: Där sprack den myten om den goa glada dansken, rätt tjockt sprack den.

Annons
Publicerad 2007-06-04 21:24

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto