Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Jag g

Ekwalls blogg

Tisdag 5 juni kl 13:14
Jag gör som landslaget alltid gör efter en genomkörare.
Jag ställer in.
Efter Köpendanmark, Nasa me Lady J o Katja Kean, nyhetsmorgnar, presskonferenser, DEN matchen, sömnbrist o som en dödande uppercut efter det…VM-kval, damer, Uddevalla, Sverige-Rumänien, Agnebergshallen o fullt på alla resor hem under söndan.
Då måste man vila, måste återhämta sig, äta rätt, köra mycket "vätska" (Lagerbäck säger aldrig "vi dricker" eller nåt sånt, han säger alltid bara "vätska")…jag har konsulterat Pålle Balsom o andra experter…jag tog beslutet för en halvtimme sig: Ingen träning för mig idag.
Match imorgon, därefter sittning: måste vila mig i form.
Jag funderar inte ens över det aktiebolagska helvetet i form av pappersarbete som ligger likt ett blytungt ok över mina axlar…jag har nu planerat in det till efter mörkrets inbrott, de närmaste två timmarna blir det Apple Bay downtown, uteserveringen Park Konditori i min nya väldigt svåra jeanskortbrallor från Frankie Morello…nyupp-packade från Zgander…, solbrillor, nytt dyk rakt ned i Stickan Larssons tredje.
Jag har en känsla av att Långe Lundh klara sig utan mig på Råsunda.
För att inte tala om landslaget.
Och: jag har sett landslaget träna förut, om man säger så…o efter att ha fått uppleva Ljungan vs Mellberg live i Japan så vet man att rent statistiskt så går det 1126 träningar innan det händer något liknande igen.
Men tanke på hur mycket det ska vilas nuförtiden så lär det bli någon gång när Lagrell inte längre är förbundsordförande…så länge.
***
Kanske kan Olsson ha en poäng när han menar att Island kan spela ut nu när Gudjohnsen varnat bort sig.
Men jag vet inte…ibland hittar vi (inte minst Lagerbäck) varenda liten smula för att höja motståndet.
Islands i särklass bästa fotbollsspelare o bäste målskytt är avstängd.
Den näste bäste…Hreidarsson…är skadad.
Om inte det är bra för Sverige, vad är då bra?
***
Wennman hakar på Majlard idag o får oväntat stöd av – Daniel Andersson!
Danne backar upp brorsan Bjärred som skulle ha sagt något om att domaren kunde bita ihop o slutföra matchen.
Man ska inte överdramatisera allt, men jag tycker de har missat en poäng här.
Jag tror heller inte att "attacken" var så farlig, sett rent fysiskt…även om domaren säger sig ha blivit chockad.
Det är ju hotbilden i samband med den bristfälliga (för att tala understatement) säkerheten som är anledningen till beslutet, inte skadorna som åsamkats vid tokstollens attack.
Jag vet inte riktigt hur Majlard, Wennman o Danne Andersson har det med nerverna…men om du är domare som inför en enorm mental press dömt dansk utvisning o svensk straff på dansk arena där du nyss blivit attackerad av ett fyllo o blickar upp mot ett hav tusentals av lika fulla, lika uppretade, lika besvikna, lika tokiga idioter o samtidigt ser tre-fyra snälla vakter stå o le i ett hörn…jag vet inte riktigt vad de tre hade tänkt då, men om jag får tala för mig själv:
Den första tanke som slagit mig hade inte varit att "jag får bita ihop, köra vidare o sen se vad som händer".
Det är hur enkelt som helst, egentligen…fotbollen har inte råd att vänta på att "någonting händer" för att sen agera EFTERÅT o jag tycker den ska ha all heder för det.
Jag kan hålla med Anrell som menar att man kunde utrymt arenan, slagit straffen o slutfört matchen.
Men hur "rättvist" hade det varit? Vad hade det tagit för proportioner? Med tanke på arenans usla säkerhet, hur skulle de hantera att köra ut tusentals o åter tusentals fulla besvikna åskådare som projsat dyrt för biljetterna o givetvis velat uppleva avgörandet? Hur säkert hade det varit? Vad hade hänt då, tror ni?
Reglerna är glasklara, dessutom. Kan inte säkerheten garanteras, då bryts matchen.
Till slut i det här ärendet så skriver en fanatiker vid namn Hagström på insändarplats i Getingen att det…i princip…är medias fel allting.
Jag började ett tag försöka ta del av hans tankegångar, när jag sen insåg att Hagström är Hammarby-fanatiker…o då vet vi ju hur det brukar vara med "vems-fel-allting-är".
***
Det skulle ha varit rätt skönt med en Elmander mot Island, trots allt.
***
När det gäller 2:a klass så är jag o Guds Son helt inne på exakt samma linje.
***
Om det nu finns någon idiot som får för sig att rusa in på Råsunda för att jävlas med Sverige, domaren, fotbollen eller vad-det-nu-må-vara så tror jag att denna person tvekat att göra det om straffet exempelvis hade varit en månad på Svartsjös öppna anstalt eller några miljoner i skadestånd.
Handlar det bara om att bli utslängd från arenan efter en klapp på axeln, då tror jag däremot att det kan bli tufft att stoppa.
***
Tillbaka till staket-tiden?
När jag gick på fotboll på 70-talet kunde man ibland stå nere vid staketet o se Tommy Larsson flyga fram på vänsterkanten…det var ett högt staket med nån sorts taggtråd högst upp, det var inte lätt att komma över o försökte någon gick det snabbt att stoppa.
Jag vet inte, men de som nu förordar staketen tillbaka har förmodligen aldrig sett skräckbilderna från vare sig Heysel eller Hillsborough, där folk klämdes till döds i osannolika tragedier.
Det var därför vi tog bort staketen, vi får aldrig glömma det.
***
Poulsens idioti är en annan sak.
Fotbollen har regler för hur man bestraffar den typen av handlande o han kommer att få sitt rättmätiga straff, var så säkra.
***
Ni märker själva, det går inte att släppa tankarna på det som hände i Köpenhamn.
Jag försöker, men går ännu inte riktigt igång på Island.
Det finns en risk här att landslagsspelarna undermedvetet är kvar på Parken de också.
Det är Islands enda lilla chans imorgon.
***
Nu; sol.

Annons
Publicerad 2007-06-05 12:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto