Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Poulsen borde f

Ekwalls blogg

Fredag 8 juni kl 18:33
Sommar, om man säger så…rätt mycket dessutom o varenda vitklädd student i Bromma stod på ett lastbilsflak, dansade o skrek i nån sorts Pommacsfylla…var jag än såg stånkade stackars vuxna manliga studentgästfester i den där så typiska Svensson-uniformen med skjorta, slips o kavaj "för nu är det fest o då ska man ha skjorta, slips o kavaj" o jag har aldrig riktigt förstått varför kvinnor alltid kan glida omkring i rätt lätta sommarkläder med en hel del variationer alltmedan män alltid tvingas in i varm kavaj, heltäckande skjorta o en snara av tyg som försluter likt en snara runt halsen…o var jag än lyssnar hör jag hur vi vuxna likt tjattrande gamla kråkor förbannar alla dessa lastbilasflak med firande studenter som proppar igen halva stan men jag känner själv: låt de ha kul, för fan…det är inte så många dagar på ett år de kan tjoa o tjimma o få skrika ut sin sommarglädje så här, anledningen till att det klagas är att vi har blivit för gamla o för gnälliga.
För att inte tala om de gnällkärringar som klagar på att det är för varmt.
Herregud!
Det är två-tre dagar i juni som solen strålat så som vi längtat att den ska stråla efter en evighets jävla mörkervinter.
För varmt, my ass…det är fantastiskt!
***
Både Gardar Gunnlaugson o Stefan Thordarson borde platsa lätt i det isländska lag vi såg i onsdags.
***
3-0 blev det. Och DBU:s straff var väldigt väntat…nu undrar jag, är danskarna sugna på att lägga matcherna i Sverige…säg Göteborg? Kanske lite känsligt…det lär bli Tyskland, typ Hamburg.
Däremot tycker jag att straffet mot Christian Poulsen är för billigt, på tok för snällt.
Det ska kosta mycket mer än tre matcher när du medvetet drar en spelare med knytnäven.
Du får inte bära dig åt hur som helst bara för att du är fotbollsspelare o spelar en fotbollsmatch…hade det varit en åskådare som som slagit ned en annan åskådare o ertappats så hade han väl aldrig fått se en landskamp till i Köpenhamn.
Jag tycker Poulsen borde fått hela återstående kvalet i avstängning. Nu är han tillbaka om två matcher.
Jag tycker DBU borde fått två matcher 25 mil från Köpenhamn o sen få spela hemma igen som vanligt, det var ju trots allt första gången det var i närheten av att hända på Parken.
Jag anser att ölförsäljningen ska strypas direkt på arenan, eftersom fulla danskar idag är minst lika vanligt som fulla svenskar.
Och jag hävdar fortfarande att 1-0 till Sverige hade varit ett mera rättvist resultat, alternativt 4-3.
***
Jag har påpekat det tidigare: inte en chans att Tobias Hysén återvänder hem till allsvenskan redan nu.
***
…och danska förbundet har ju helt rätt när de påpekar att Terror-Torben bör få betala dyrt för sin domarattack.
Det ska kosta att förstöra en fotbollsfest för så många människor eller för den delen åsamka DBU så tunga ekonomiska påföljder.
***
När Gefle säger att de nu vill ha 30 millar för Johan Oremo så säger jag: kul att ni ser ljust på grabbens inledning i allsvenskan, men lugn i stormen nu, lugn, lugn, lugn.
***
En kille som gärna vill vara anonym, men vi kan kalla honom Hyland, dök oväntat upp på Sun Bay Beach idag.
Han ska köra Vätternrundan o jag har länge tänkt att jag kanske skulle testa det, men inte fan visste jag att det var 30 mil.
***
Abgar Barsom tillkommer nu till TV-lagets trupp för match i Tidaholm 16 juni.
Han kommer direkt från proffsspel i grekiska division 2 o får självklart börja på bänken, vissa krav ställer vi trots allt.
Och eftersom Bojan Djordjic nu också ingår i truppen har det beslutats att matchen ska spelas med tre bollar. En till Abgar, en till Bojan o en till oss andra.
***
Så snart det är en kampsportgala…säg några boxningsmatcher under kontrollerade former…i Sverige så står poltiker på rad o skriker högt om FÖRBUD.
Jag hoppas nu att få se o höra dessa maktens män o kvinnor i samband med debatten kring speedwayens vara eller icke-vara efter Kenny Olssons tragiska bortgång.
Men det är väl förmodligen inte populistiskt nog.
Själv säger jag lite som Anrell; stoppa all speedway tills alla arenor har luftstaket.
***
Till slut: Ju mer jag tänker på det så var Allbäcks lilla "dra håret bakom öronen"-gest mot Zlatan väldigt fyndig.

Annons
Publicerad 2007-06-08 18:57

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto