Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Karlskrona t/r…en resa i verkligheten

Ekwalls blogg

Söndag 10 juni kl 23:30
Jag minns inte riktigt hur Phileas Fogg inledde Jorden på 80 dagar, men när jag skulle till Karlskrona gjorde jag, Godfather o hans jugge-Merca första stoppet på ett bottenmöte i division 2 i utkanten av Linköping…du hade aldrig hittat Fredriksbergs IP utan värsta GPS-en…60 dolares i inträde, programblad med nykopierat insticksblad på köpet, Lokan kostade en tia i en hemsnickrad liten kiosk, det var sådana där plåt-trattar till högtalare o ljudet var så lågt att endast de som befann sig 15 meter från speakern hörde vad som sades o det var väl i o för sig hälften av de som var på plats…98 pers hade sökt sig till BK Kenty-Lindsdal.
Det var strålande väder o man kunde lätt ta plats vågrätt i det gröna gräset sidan om träbänken o bara sola, men annars: sådär.
Godfathers grabb…Billy Lansdowne, Godfather själv heter egentligen William, även bara kallad "lille-Billy"…var mittfältsman i Lindsdal o efteråt frågade jag honom om de tränade något eller om de bara träffades en gång i veckan o delade upp.
Den nivån.
***
Dalibor Doder!
***
Vi fortsatte sen längs en väg som jag tror hette 35 o vi susade fram genom Emil i Lönneberga-land som Kisa o Vimmerby men också rakt ut i skogen förbi Slaka, Storebro, Mörlunda, Bockara o ett så klassiskt fotbollsfäste som Blomstermåla…jag minns namnet så väl från tiden då jag började läsa resultat i tidningarna…det var ett litet centrum men nån pizzeria, ett Folkets Hus o strax därefter "arenan" där Roger o Benno Magnusson började sina karriärer o vi ringde Benno som berättade att i en cupmatch mot IFK Göteborg hade Blomstermåla haft närmare 4.000 åskådare…"det bodde 1500 i samhället, så det var ju rätt bra", berättade Benno så som bara Benno kan.
Detta i slutet på 60-talet/början på 70-talet när Blomstermåla spelade i division 2 o division 2 var just division 2 o inte BK Kenty-Lindsdal.
***
När vi ändå är inne på handboll, Argentina har en del färdigheter i branschen…först Diego, nu Messi.
***
Den lokala sportradion har sin charm i all sin uselhet.
Radio Kronobergs programledare läste resultat från Superettan idag o avslutade:
"…o Ljungskile-Sylvia slutade 1-1. Eller 2-2."
Typ: ta nåt som passar.
***
Dansk idrott har inte haft sina ljusaste dagar…först matchen/eländet i EM-kvalmötet med Sverige, sen publikslagsmål vid en träningsmatch (myten om den goa glada snälla dansken har spruckit rätt tjockt) o till slut lyckades de danska handbollstjejerna inte att kvala till nästa VM…o alla som kan sitt Danmark o sin handboll vet vilken mindre "tragedi" det är för Danmark.
***
Tänk att Capello åkte till Real o fixade det direkt.
***
Farbror Bank har verkligen så
när han påpekar att svenska klubbar är så rädda för att spela matcher.
Jag menar…det talas alltid om all denna "revolutionerande" träning, hur starka alla är, hur ofta man lägger in träningspass o så snart det kommer en cupmatch med tre dagars mellanrum då "orkar" inte spelarna o då ska halva B-laget slängas in för "det är fysiologiskt rätt".
Däremot är svenska klubbar jävligt bra på att träna tretusenåttahundra gånger i veckan, men det kanske inte är så jobbigt?
***
…dessutom slutade Ljungskile-Sylvia 1-2!
***
Godfather insisterade: mat o sittning på Harrys i Kalmar, det är tydligen där det sker.
Ja, herregud.
Jag beställde än bruschetta som förrätt, oxfilé som det varma.
Jag har inte ätit sämre sen jag tog en pulvermos med två kokta, stark senap o bostongurka på ett Statoil någonstans på E4:an.
Bruschettan på sönderinoljat tjockt vitt segt baguettebröd…brödet så nära en vit deg det går att komma, all smak dränktes av den olja som allting hade badat i.
Oxfilén med yta o smak av bränd spisplatta, segt, isande kall bacon som lindats i nåt o klyftpotatis som gjorts färdiga ganska många timmar innan vi började äta o som sannerligen lockade fram den där smaken av mjöl o kylskåpstorra gamla stekpotatis.
Melkers krogpatrull hade beordrat någon att spränga köket om han upplevt något liknande.
Men personalen var trevlig o runt bardisken visade det sig senare att det finns än mat som Harrys i Kalmar är så mycket bättre på.
***
Jag försökte lyssna på Radiosportens Mats Strandberg o hans referat från AIK-Örebro men jag fick aldrig ihop det, det kändes så osammanhängande…som om Strandberg aldrig hade sett ÖSK spela i år, som om Näfver debuterade igår o att dansken Lars Larsen verkligen var DANSKEN Lars Larsen o hela tiden just DANSKEN Larsen…vet inte folk nuförtiden att Lars Larsen är dansk?
Men shit the same…jag kan ha fel…när jag sen kommer hem o surfar ut läser jag om en ny rätt fet domarskandal, den hörde jag ingenting om när matchen summerades i Radiosporten.
***
Jag får nästan en känsla av att Umeå IK är precis lika nöjda med förlusten som Djurgården med segern.
Nu slapp vi få en allsvenska som redan var helt avgjord.
Tror inte ens att UIK hade tyckt det var kul med en transportsträcka på ett helt år.
***
Fram kom jag till slut.
Jag skulle bara till en stad i Sverige…relativt stor dessutom…för att bevaka en EM-kvalmatch i handboll men för att det skulle bli så enkelt o smidigt som möjligt tvingades jag baka in BK Kenty-Lindsdal, en oxfilé på Harrys i Kalmar o ett o ett halvt dygn.
På samma tid hade jag kunnat flyga den distans som en gång Jules Verne skrev om.
***
Imorgon: Stadsmatch för sportjournalister, Stockholm mot Helsinki…kick off kl 11 på Hjorthagens IP, gratis inträde.
Sen Guterstam vs Lille Anders.

Annons
Publicerad 2007-06-10 22:55

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto