Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Det

Ekwalls blogg

Måndag 18 juni kl 21:00
Redaktör Pol Pot har alltid varit skoningslös.
Minns: För "hundra" år sen var jag i Ängelholm var jag på en hockeymatch, jag hade fått i uppdrag att göra ett inslag från matchen på en minut o tio sekunder men när det stod 6-5 till Rögle efter två perioder ringde jag o bad om att få någon sekund till eftersom minst elva mål på 1.10 är vad det är.
Redaktör Pol Pot var obeveklig:
"Inget jävla gnäll, du har 1.10, jag är ansvarig, följ mina instruktioner."
Så när Redaktör Pol Pot tvingade mig att göra reportage istället för matchreferat i kvällens Fotbollsmåndag, då var det liksom ingen idé att gny trots att jag känner väldigt mycket för att gå på allsvensk fotboll o inte lika mycket för att resa i flera timmar för att göra ett par intervjuer.
Men spelar man för laget, så spelar man för laget.
Flyg till Götet, bil till Örjans Vall, intervjuer, redigering, bil till Landvetter, flyg till Bromma, hemma lagom för att följa allsvenskan i TV-soffa…svårt val, blev Elfsborg-Trelleborg inledningsvis, sen en halvtimme HIF-Gais…det är också ett sätt att låta en dag passera.
***
Jag tillhör de som känner lite för Real Madrids guldrevansch igår…jag gillar förvandlingen från ett utskällt o uträknat lag till en samling vinnare.
Men var inte de väl intränade o arrangerade hyllningarna efteråt lite för mycket ändå…jag har inget emot att människor ska få glädjas, men jag känner nog lite mer för den rent spontana glädjen.
Och jag vet inte…när det är trehundratolv närbilder på scientology-Tompa Cruise o när Beckham ska släpa med sina tre barn på innerplan i segeryran med Madrid-tröjor märkta DADDY , blir det inte rätt nära kräkningsnivå då?
Jag gillar Beckham o jag gillar verkligen all den star quality som svävar runt honom o hans omgivning…men lämna gärna barnen utanför exponeringen.
***
…å andra sidan är det förstås alltid en fröjd att få komma till Örjans vall.
Min agent, Jonas Wirmola, styrde upp intervjuer utan att knussla o när jag kom till Örjans satt Wirmola, Anders Smith, Tobbe Arvidsson o ett gäng andra ledare o käkade lunch på ett par bänkar utanför kansliet…det var "hej o välkommen", lite småsnack, halvhugg på skämt o sen kom sportchef Kaller som vi gemensamt hetsade för hans kameraskräck innan tränare-Janne dök upp från sin Paris-resa, sa "tjenare grabbar" o han fick äta sin lunch innan letade upp oss borta vid Örjans-stugan för intervju.
Det kan kännas rätt befriande i en värld där vi i allsvenskan (ja, i allsvenskan) har lag som leker Manchester United o helst vill utestänga sportjournalister från sina träningar.
Som om vi stod på kö.
***
Årets hästspark: Samuel Holméns vänsterkanon i ribban i första halvlek.
***
Stieg Larssons tredje tog slut på en Malmö Aviation-flight Göteborg-Bromma idag…o det var som med alla de andra tre, rätt segt o tungt inledningsvis…sen rafflande tempo o gripande spänning i blad efter blad.
Trilogin är redan klassisk o mina biceps har växt.
Men Snabba Cash är ändå det bästa jag läst i år.
***
Helsingborg låg långt efter även förra året, men tog sig samman o klättrade nästan hela vägen upp efter sommaren…med den här jämnheten kan det säkert gå även i år.
Men HIF:s problem är ju att det inte finns den potentialen, av det lilla jag såg från Olympia kunde lika gärna Gais ha vunnit.
Henke Larsson springer inte omkring o gömmer sig, han gör verkligen vad han kan för laget men det syns ju rätt lång väg att han långt där inne någonstans måste vara väldigt frustrerad över situationen.
Herregud, hade han fortsatt i United hafe inte bara varit ligamästare nu…han hade dessutom haft semester.
***
Förvisso har alla stora ligor tagit slut nu, men det är allsvenskan hela sommaren lång…inte ett uppehåll någonstans.
***
Hade jag varit proffsköpare o behövt en mittback så hade jag köpt Elfsborgs Jon Jönsson vilken dag som helst.
***
IFK Göteborgs isländska mittback Ragnar Sigurdsson är tillsammans med Johan Oremos allsvenskans största fynd så här långt i årets serie.
***
Rolle Nilsson har något som tränare, det måste man ha om man lyckas ta fyra av sex poäng mot Elfsborg o Helsingborg.
***
Ryktet säger att Magnus Haglund häromdan stod utanför Joel i Borås o skrek: "Höta, höta, höta Göteborg".
***
Alsing har inlett en kampanj mot pek-sjukan på Fyran.
***
Det verkar lite konstigt om inga allsvenska lag skulle kunna tänka sig att köpa loss Norrköpings murbräcka Gunnlaugson.
***
Brommapojkarnas lilla chans blir väl att de börjar vinna på hemmaplan, nu när Grimsta står färdig för allsvenskt spel.
Annars är det nog kört.
Och då har vi en allsvenska som det är lättare att vinna än bli sist i.
***
…och jag har lovat att stötta Alsing i kampen.
***
Tisdag: Attack mot papper på skrivbord, avrundat med derby i stan.
Alltid något.

Annons
Publicerad 2007-06-18 20:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto