Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Allt st

Ekwalls blogg

Tisdag 19 juni kl 19:08
Det är väl helt enkelt en sån där 08-grej som sitter fastrotad o som jag inte har anammat, men jag kan inte riktigt gå igång lika hårt som övriga 08-media på varenda ett stockholmsderby.
08-tidningarnas dag- o nattchefer fullkomligt exploderar i nån sorts karnevalsyra så fort det närmar sig ett derby på Råsunda o om de är män så är jag nog rätt säker på att det spänner till brallan också.
Alltså: jag gillar verkligen en del 08-derby o säger som jag säger till allt o alla i fotbollskretsar över världen…det finns få derbyn i Europa som slår det tryck det kan vara som på ett riktigt bra stockholmsderby…det skulle vara Fenerbahce-Galatasaray, Milan-Inter eller ett helt vansinnigt derby kag såg en gång, Hamburger SV-St Pauli, men jag har varit på Barcelona-Real Madrid (om inte derby, så nästan), Man United-Man City, Liverpool-Everton, Arsenal-Tottenham, FCK-Bröndby, Barca-Espanol, Real-Atletico o en hel del andra o inte någonstans slår det 08-derby när 08-derbyn varit som bäst.
Men alla är inte lika brinnande heta, allt är inte brännstoff bara för att det föregår i Hufvudstaden.
Ibland blir det lite för mycket av för många derbyn o derbyt ikväll känns väl som ett sånt som kommer i kläm…senast hörde jag att det var 23 000 sålda biljetter.
Det får du ihop på MFF-HIF och IFK-Gais på en dag, om vi nu ska jämföra.
Men slår du upp de rikstäckande kvällisarna, klickar du in på nätet eller hör hur snacket går på sportredaktioner med säte i Estocolmo…då är det precis som att ingenting annat i allsvenskan någonsin existerat så länge två lag från samma stad ska mötas på en arena i Solna.
Jag är på väg dit för att det är läge för en bra match o för att jag gillar att se allsvensk fotboll. Ungefär så.
Det känns som 1-1.
***
Nu när Wigan gjort "allt" för att få behålla Andreas Granqvist så borde man väl ändå ge honom chansen att få spela, annars fattar jag ingenting.
***
Jag vet inte riktigt vad Jocke Sjöhage har gjort för att ligga så pyrt till i Elfsborg.
Det jag vet är att grabben har gjort mål.
Byt klubb, det finns allsvenska lag som skriker efter målskyttar.
***
Det är synd o skam att Marcus Pode ska bli utkonkurrerad som MFF:s tredjeforward av en inköpt Ofere som jag sett helt OK vid väldigt få enstaka tillfällen (senast i Örebro) men som varken är bättre eller sämre än någon annan hygglig anfallspelare jag sett i Superettan i år.
Att en ung svensk anfallstalang ska tvingas till ett lag någonstans i Danmark känns helt onödigt.
***
På tal om Danmark: jag har nu fått flera förfrågningar från danska kollegor o tränare som vill veta så mycket som möjligt om Johan Arneng.
De ser uppenbarligen en Linderoth Light i honom o sådana är eftertraktade i Danmark.
***
Gillar rubriken "Linderoth-scener" när Roberto Carlos kom till Turkiet.
***
Mejl från Johan:
"Hej Ekwall!
Jag har noterat att ditt liv verkar svårt. Är det inte frukosten så är det tårtan, bordsgrannens glasögon, mittlinjen, Paul Lindholm eller en sittning som är svår. Måste vara svårt.
När ska du komma på något nytt "inne-uttryck"? I fredagens blogginlägg ondgör du dig över fläskkotlett-frisyrerna runt svåra(?) Östermalmstorg och deras brist på variation vad gäller pastell-tröjor. Håller med. Men du varierar ju rätt lite själv, men vad vet jag, variation kanske är svårt?"
SVÅRT SVAR: Det finns en hel del som kan vara väldigt svårt ibland, men det är svårt att förklara i detalj hur svårt o vad som egentligen är svårt eller inte svårt. Om det är svårt att låta bli att läsa om allt som kan vara så svårt är mitt råd att låta bli, annars kan det bli alltför svårt i framtiden.
***
I detta nu: med snikversion av Porsche Cayenne mot Råsunda.

Annons
Publicerad 2007-06-19 18:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto