Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hur det

Ekwalls blogg

Torsdag 21 juni kl 17:50
Jag öppnade med ett glas Chablis, sen tio svåra ostron…guiness till dessa, hummer till varmrätt…körde chardonnay, färska jordgubbar me vaniljglass, calva, latte…lille Tobbe tryckte i sig en caiprinha som fördrink, därefter bara mellis…Kalixlöjrom, hängmörad entrecote, jordgubbar/glass…Långe Lundh: mellis rakt över, löjröm, den hängmörade, calva, cappuccino o när han studerade dessertmenyn undrade han om det var någon tydligare skillnad på en stor o liten Hofdessert o kyparen sa "den stora är rätt matig".
Matig? Matig!
Herregud…du hade kunnat mörda folk med Hofdessert 1/1…men Långe Lundh satte i sig monstret o vi avrundade sen hela kalaset med varsin Averna me is vid ett av Sturehofs mest kungliga bord, precis vid avsatsen till uteserveringen där vi såg bland andra O’Learys-Reinholdsson o Bingo Lotto-Rickard smörja sina krås i ljuvlig juniafton.
Det var en fin avslutning på ett spännande halvår med den lilla redaktionen kring "Ekwall vs. Lundh", men nu får jag o Wilma, 8 år, gå runt på filmjölk o müsli halva sommaren.
***
Man kan ju alltid säga att Svennis inte har någonting att förlora, för jag vet inte riktigt hur mycket mer som media, Citys fans, engelska folket o dess experter kan svina ner Eriksson.
Men jag trodde helt ärligt att han ville fly England, jag trodde att det sista han ville vara att ta sig tillbaka till landet där han för alltid kommer att vara jagat villebråd.
Men vad vet jag?
Är man arbetslös, så är man…det kanske inte ramlade jobb över Svennis o till slut…ja, han tyckte väl att det började bli tomt utan fotbollen.
Jag kan inte riktigt förklarad det på något annat sätt, för hur lyckosam han än kommer att vara i Man City så kommer han ändå få skit…England har sedan länge bestämt sig.
***
9000 på fotboll i Uppsala är ett väldigt starkt tecken på att det finns ett drag efter stor fotboll i den stan igen.
Jag är mäkta imponerad.
***
När agenten Athole Still gör allt för att dementera City-storyn kan det ju handla om att Still inte haft så mycket med grejen att göra o det senaste Still kunde triumfera med i sitt samarbete med svensken var att bli blåst rakt in i den där shejk-utstyrseln.
Kan vara att Svennis inte riktigt har glömt det?
***
Alla chansar vi ibland o det är inte alltid det blir mitt-i-prick när man ska spekulera, så det är inte det…men när mejlaren Peter skickade den
länken kunde jag inte låta bli att le en smula.
Nr 10 på listan är ju obetalbar!
***
Det blev till slut en afton me hela racet…Sturehof, Cafét, Hells Kitchen, korvmojjen, taxi hem i fågelkvitter o dagsljus, hela den grejen…o det var överraskande tunga namn i rörelse en onsdagkväll: Bojan, Abgar, Lets Dance-Mårten, Japan, Clabbe Rusk, Nisse, Pagge Simpson, Bingo Lotto-Richard som sagt o en hel bataljon HV-folk me Davidsson som härförare o Patryk Liv som återuppstånden från en farmarliga…nästan alla i kortärmade smårutiga skjortor (Jönköping, kom in i matchen!).
Det blev som det blev o man kan ju inte direkt påstå att det första man längtade efter i morse var Hofdessert 1/1.
***
En hel dag annars med packningsbestyr.
I ottan lyfter jag o Wilma, 8 år, mot all inclusive, Bamseklubben, lägga-handuk-på-solstol-redan-vid-07-tiden-på-morgonen-grejen, reseledares ABBA-potpurri-slakt…det stuket.
En vecka, bara ledigt.
Men blogg nära dig rapporterar förstås, max två meter från uppvärmd pool på ö långt borta.
***
Och givetvis: glad midsommar o glöm inte att snaps egentligen är för jävla äckligt.

Annons
Publicerad 2007-06-21 17:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto