Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rolle Nilssons ben imponerade p

Ekwalls blogg

Söndag 1 juli kl 22:20
När jag kom till Grimsta IP o såg mig omkring så förstod jag aldrig riktigt vad som skulle ha tagit så långt tid att få iordningställt.
Ett nytt ihopsnickrat TV-torn på huvudläktaren, lite asfaltering här o där, väldigt få nya sittplatser på ena långsidan, ett staket runt bortasupportrar o ett helt gäng sådana där tillfälliga ståplatsläktare…jag menar, jag har sett höghus komma på plats på kortare tid.
Nu visade det sig att stor del av förseningen handlade om att hitta ledningar som pallade med tillräckligt mycket kräm för allsvensk standard till strålkastarna.
Det var läktare runt om, det var rätt mäktiga strålkastare (det var det) o en herrans massa vakter o poliser överallt men det var trots allt en Idrottsplats i en förort bortom några hyreshus.
Men det var gemytligt på en pressläktare fylld med en hel del löst folk som gjorde att ganska många utsända fick försöka leta sig en plats bland "vanligt" folk på den huvudläktare där du kan gå in i ett café o se klubbens ideelt arbetande sälja läsk, kakor o fylla på vatten i stora kastruller från ett nedslitet kök eftersom korven ska kokas av de ideela o inte av något inhyrt företag som säljer Gott o Blandat för trettio spänn påsen.
Nytt o fint o trevligt o förvisso godkänt allsvenskt av nån kommitté, men pytt-i-panna blir inte gåslevertryffel bara för att det serveras på en nyrenoverad restaurang.
***
Titta noga på Janne Bergs mål i slomovarianten.
Det är grymt.
***
Nån politikerdam vid namn Sjöstedt gastade krystat i en mikrofon o lät meddela högtidligt att hon minsann avbrutit sin semester för att gå på Grimsta IP en dag som denna.
Wow!
Med andra ord: om inte politikerdamen fått klippa band så hade hon högaktningsfullt skitit i att se allsvensk fotboll mellan Brommapojkarna o Gais.
***
Det är alltid en fröjd att få träffa Jonas Lundén en stund.
***
Två unga spelare jag tycker blir allt mer spännande att följa:
BP:s mittfältare Philip Haglund…muskelpaket, skön touch o redo att bara gå rakt fram, oavsett vad som står i vägen.
Gais forwardjätte Tobias Holmqvist…lite Kennet Andersson, mycket snabbare än man tror, svårstoppad i luften, ständigt farlig i boxen.
Hur Helsingborg tyckte att man kunde undvara Holmqvist vet jag inte riktigt, men man trodde väl mer på Cotonou?
***
Rolle Nilsson kom i kortbrallor o visade givetvis upp svårt deffade benmuskler.
"Jaså, kört mycket ben på senare tid", försökte jag.
"Inte idag!", sa Hasse Gren, Gais assisterande, innan Rolle hann svara.
***
Viktigast för BP var väl att inte släppa in något mål, det är bakåt problemen funnits.
Typ: 9-23 i målskillnad.
Jämför: Gais har 9-12.
Mackan Karlsson var väl OK i sin debut, men jag tyckte Håkan Malmström (inte tamburmajoren, fotbollsspelaren) var bättre idag o det var ju förstås målvakten Kristoffer Björklund som räddade hem tre pinnar.
***
Gais såg på alla sätt stabilt ut.
Välspelat hela vägen o klokt Rolle Nilsson-balanserat.
Det var ett mindre under att de inte vann den här matchen.
***
Snälla, alla ni som uttalar er anonymt om det mesta o just nu i blaskorna om en kille som vill vara anonym, men vi kan kalla honom Hyland…snälla, ha stake nog att stå för era åsikter eller håll käften.
***
Minsann: spontansittning i afton, Cafét me CJ från Restaurang KF.
I morgon: Guds Son Light

Annons
Publicerad 2007-07-01 21:48

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto