Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Sverige" vs. Sk

Ekwalls blogg

Lördag 14 juli kl 17:30
Matchen har spelats sen 1969, Badjävlarna, kallade "Sverige", mot Skåne o det är förstås mest på skoj men i grunden väldigt mycket tradition o givetvis prestige.
"Sverige" hade haft några tunga år men i år blev det seger med 2-1 sen författaren Fredrik Ekelund gett Skåne ledningen i första halvlek, men där vi slet oss tillbaka o pillrade in två till slut, Pierre Edström o Mario Jadonic.
Jag fick vara mittfältsslav tillsammans med bland andra Michael Andersson o Glenn Schiller…det gick hyfsat efterhand, men självklart tittade solen fram o stekte som aldrig tidigare förr den här veckan mellan kl 13:00-14:30 på klassiska Örebäcksvallen.
Så snart jag skyndat mig hem för en stund på beachen låg molnen gråsvarta o tunga över Båstad igen.
***
Det är slut på sötebrödsdagarna för Svennis, det vet han när han får göra sin managerdebut på Doncaster Rovers hemmaarena.
***
Det var förstås det sedvanliga kaoset Greger när fredagen såg sitt ljus över tennisveckan…småkalabalik bland spritborden på Sand o hemsk odör av spyor på ett Pepes där det tog en kvart att förflytta sig två meter, allting precis som det brukar vara (bortsett från den där kräkslukten, det sägs vara det nya trägolvet) men den återkommande Tennisfesten var strålande uppe på centrecourtens nya festlokaler; alla var självklart där, såväl Kung Borg, Lena Ohlin som Gynning…ja, tillochmed Pekka Heino…men det är inte bara kändisstuket som kommer till Båstad, den drar allt o alla från alla hörn o kanter o det kändes rätt tungt att stå o snacka en stund med den elegante holländske fotbollsspelaren Orlando Trustful ena kvarten o sen bubbla lite med fransmannen Thierry Tulasne, ett av de där namnen man minns lite vagt (men ändå, verkligen minns!) från tiden då man följde tennisen på ett helt annat sätt…Tulasne kramade Borg kärvänligt o vi snackade lite fotbolls-VM -98, Orlando o jag gick igenom vår passion för possesionfotboll o han påpekade till slut att "even the ugly Swedish girls are good looking".
På plats i min närhet även Skanörskan o hennes dansk-Anders, Myto-Max G. o en fullständigt galen helsingborgare som värmde upp med att lägga sina ben på ståborden inför häpna gäster.
Ja…ni förstår, det stuket.
***
Hasse Backe blev till slut klar för Manchester City, enligt Citys website.
Å fan!
***
På Sand lite senare satt en skön innertrio; Jonathan Johansson, Mathias Svensson o Jari Litmanen.
***
Jag har bara läst o sett stillbilder, men ändå…spjutskandalen i Rom är fruktansvärt otäck.
***
Det finns en skobutik i Boarp strax utanför Båstad som heter Sko-Sven.
Förutom att butiken är fylld med rätt diviga skor så har de så pass mycket distans att de på sin skylt utanför butiken kör en slogan som säger "Sko-Sven, töntigt namn, coola skor".
Jag köpte en ett par väldigt svåra vita från David Design.
***
Vi inledde med Ralf o Pierre Edström på topp idag.
Tungt!
***
Bombaren var rutinerad o åkte hem före kaoset…han brukar göra det.
Och han är inte ensam, många väljer måndag-torsdag o skippar resten.
Danny Wess tänker annorlunda.
Han kommer idag.
***
Utanför Ica trodde jag först de ställt upp en staty från Madame Tussauds vaxkabinett i Köpenhamn.
När statyn rörde sig så jag dock att det var Axelsson på getingen.
Kändisjournalistiken tar hårt ibland.
***
Nu: lugnt o sansat, middag på Sand.
Imorgon: Mot Götet, Gothia Cup.

Annons
Publicerad 2007-07-14 16:56

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto