Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sjukt att Andreas Johansson ska beh

Ekwalls blogg

Måndag 16 juli kl 20:21
Det var en helt underbar morgonpromenad i sol o underbar sommarkuliss från det rätt sunkiga Hotel Panorama…nedför Eklandagatan, över Korsvägen o längs Södra Vägen hela vägen bort till det myllrande hav av språk, färger, glädje, besvikelse o fotboll som bara Gothia Cup o Heden kan erbjuda…jag har alltid älskat Gothia, det är en fest i fotbollsförälskelsens tecken som håller en hel livslängd.
***
Det är ju för bedrövligt att Andreas Johansson ska behöva gå till Aalborg i den danska ligan.
Elfsborg kan ju inte köpa alla svenska spelare som vill vända hem, men andra borde kanske försöka ta efter Boråskonceptet.
I dag tror jag nog att Djurgården o deras riskkapitalbolag hellre lagtsina 14 millar på Andreas än på…ja, ni vet vem…de borde göra ALLT ör att få hem Johansson.
Och Malmö som skriker efter den här typen av mittfältare när Litmanen inte kan/vill/orkar/får spela allsvenska o när man uppenbarligen insett att Toivonen är en hel del men inte just den nr 10 som vill göra honom till…om de ska köpa något för pengarna i kassakistan, köp Andreas Johansson.
Andra med tänkbara pengamuskler: AIK tänker argentinskt o tror att framtiden finns där, Helsingborg litar på Cotonou o Göteborg låter mycket pengar men lägger inte en spänn på något.
Andra har nog inte möjligheterna…men än en gång; varför ska Andreas Johansson hamna i Aalborg?
***
"När man tar ett jobb så tänker man inte så mycket på pressen", säger Svennis idag o menade engelsk media.
Driver han med oss eller är han bara så iskall?
***
Grimsta IP kanske var exakt vad Brommapojkarna behövde?
***
Jag imponerades av två lag på "Meet the World"-planen (Heden 3) i dag: ett grymt ungerskt 14-årslag, MTK Hungaria o 15-åringarna i klassiska Steua Bucarest.
Du har chansen att se lagen under tisdagen på samma plan.
Stor fotbollskonst från unga fötter.
***
Jag o da Silva smög igårkväll ned på Dinner22 på Södra Vägen o njöt i fulla drag av carpaccio på tonfisk (till mig), Kalixlöjrom (da Silva)…vi körde bägge oxen till varmrätt o drack svårt sydafrikanskt till det…bra service, skönt plejs…det var en sån där sommarmiddag på uteservering som man måste lära sig att njuta av o låta bli att tänka på januarimörker o annat helvete som lurar runt hörnet.
***
Utan att nämna några namn…men oj vad det fiskas bland svenska fotbollsprofiler om vem som ska ersätta Backe i TV4-studion…jag har träffat fyra rätt tunga namn nu som indirekt påpekat att de kan vara ett namn för tjänsten.
***
Intressant mejl:
"Hej Ekwall
Nu tänkte jag ge dig en massa "cred" för din blogg, som faktiskt är bra. Men jag har inmundigat en hel del, så jag väntar med berömmet tills i morron, men jag vet helt ärligt var mattes pjuck är .
Janne Falk"
SVAR: Var? Var!?!?! Vaaaaaaar!!!???
***
George Mourad förstås på Berså när det gällde strax efter söndagens solnedgång.
***
Helt sjukt: Jag o da Silva stod idag på Heden o pratade BK Olympics framfarter i Gothia Cup när det begav sig i början på 80-talet o två minuter senare stod han bra där…Niclas Nylén (fd Larsson), min barndomskamrat o Olympic-stjärna som till slut blev landslagsman o sköt Sverige till VM 1990…mitt framför mig.
Han bor i Thailand nu dessutom…men det var kul o han såg ut att vara i form o vi mindes de där matcherna på Heden den gången när det var grus o vi mötte irakier i kvartsfinal som var fyra meter långa o hade skägg.
Those were the days o det var som att få uppleva det igen för ett ögonblick på samma plats o ställe.
***
Manchester City är trots allt Manchester City.
Varken mer eller mindre, vi får inte glömma det.
***
Jag vet inte…men jag tyckte ändå lite synd om Argentina…i alla fall, hade den diskussion me Jörgen Lennartsson idag, det är ju helt otroligt att Afonso Alves gått rakt in i Brasiliens landslagstrupp med avstamp i Örgryte, Malmö FF o allsvenskan…det måste vara såååå viktigt för allsvenskan att få visa att serien kan vara en språngbräda så långt som till ett brasilianskt landslag.
Du behöver inte gå direkt till Holland, Spanien, England eller ens Aalborg.
***
När mamma ringde i morse o sjöng så kom det…helt ärligt…som en överraskning.
Det är när man glömt vilken dag det är som man vet att man kanske ska fortsätta glömma.
***
Eftersom solen fortfarande skiner: Uteservering igen.
Imorgon: Ses på heden.

Annons
Publicerad 2007-07-16 19:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto