Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ljungan hade nog inget val till slut

Ekwalls blogg

Söndag 22 juli kl 20:46
Tillbaka i verkligheten för ett ögonblick idag.
Som den lagspelare man alltid varit…rakt in i Sportens söndagsfabrik som idag erbjöd följande godsaker på menyn: F1-inslag från dramatiken i Tyskland, kortare snuttar på Blanka Vlasics 2:05 i Madrid, Beckhams debut i Los Angeles, lag-VM i speedway från Polen o som aperitif Stochampionatet med stora djur som springer i ring.
Och när jag väl tagit mig genom detta smörgåsbord av läckerheter så flaxade Fågelskådaren…dagens redaktör…förbi o bad mig jaga på Ljungberg till West Ham under sista halvtimmen före 20:00.
Det blev en söndagkväll med en resa i varenda tänkbart väderstreck..jag fick såklart en del sneda leenden från kära kollegor när de fick höra mina arbetsuppgifter…men som den lojala mittfältslibero man alltid har varit så åkte jag tillochmed o handlade lunch till Matteoni o Vanberg.
Nu när vi snart får hit en kille som vill vara anonym, men vi kan kalla honom Hyland så måste det kännas skönt för sportledningen med vetskapen om att det finns en Hasse Mattisson på redaktionen…
***
Ljungan till West Ham, ja det var väl logiskt till slut.
Uppenbart är att Arsenal definitivt bestämt sig för att sälja o att det inte fanns en chans för Fredrik att stanna kvar.
Enda ligan som fixade lönekraven är England, enda staden Ljungan vill bo i är London…men Chelsea inte intresserat, Tottenham omöjligt av andra skäl o till slut fanns väl bara West Ham var som vettigt alternativt.
Jag hoppas innerligt att det blir ett lyft för den svenske landslagskaptenen o inte tvärtom…det finns trots allt en risk nu att han blir en "föredetting" i ett engelskt lag i Premier Leagues skugga.
Jag säger inte att det blir så, jag säger bara att det nu finns en risk.
***
Det var för jäkla fräckt att följa Formel 1-sändningen i rutan.
Vansinnigt coolt med radiorapporterna till förarna direkt.
***
Efter lite småstrul i körschemat tvingades vi inleda dagens sportsändning med sex Ekwallska inslag.
Från London.
Nurbürgring.
Los Angeles.
Leszno.
Madrid.
Och Axevalla.
Svårt.
***
Jag tillhör de som tycker att 0-0 hemma mot Utrecht är ett hyggligt steg framåt för svensk fotboll.
Än har inget svenskt lag förlorat ute i Europa!
***
…men Ljungan ska fixa läkarundersökningen också.
Det ska vi inte vara helt hundra på, eller hur?
***
Jag har inte riktigt förstått det här ännu…är Backe klar för City eller kan det fortfarande "hända mycket"?
***
Fågelskådaren var speaker på innebandytävling o fick en tusenlapp, fritt godis i kiosken, en hamburgare, lite bilvårdsprodukter o en ljusblå t-shirt från Philips med logga från fotbolls-VM förra året som han bar idag.
Innebandyn pröjsar tungt.
***
Det måste hur som helst kännas oerhört konstigt (o jobbigt) för Ljungan att packa ihop sina saker i Arsenal o flytta från klubben han lärt sig älska i nästan tio år…det är ju inte HAN som vill göra slut på förhållandet.
***
Stor sensation på Beirut Café igår när Galen-Cribba berättade för mig, Abbe B o Cain Dotson att han varit kock på en restaurang i Sollentuna industriområde som hette Frestelsen (av alla namn).
Jävla tur att man aldrig gick dit o åt.
***
Man kan väl lugnt påstå att Svennis vs. Ljungan är en Premier League-premiär som tilldrar sig visst svenskt intresse.
***
Det står nu helt klart att Malmö FF…inte Djurgården…var de som låg närmast i budgivningen om Sören Åkebys favoritspelare Andreas Johansson.
Malmö ska ha bjudit riktigt tjockt i kampen, men kunde alltså ändå inte matcha Aalborg o Johansson gick enbart efter kulorna.
Med andra ord: Malmö FF på väldigt intensiv jakt efter en playmaker.
Har Litmanen cyklat färdigt?
***
För Lasse Lagerbäck är det förstås bättre att Ljungan får speltid i West Ham än att sitta på en läktare i Arsemal.
Trots allt.
***
Imorgon fortsätter Sportens Hasse Mattisson sitt gnuggande på defensivt mittfält: Superfight på Grimsta, BP vs. Trelleholla.
Också en resa ut i idrottsvärlden.

Annons
Publicerad 2007-07-22 19:48

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto