Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ledin ringde o ville ha pl

Ekwalls blogg

Lördag 4 augusti kl 21:12
Borås Arena är så het nu så att min gamle lagkamrat Per Ledin ringde timmarna innan o undrade om jag kunde fixa plåtar till eftermiddagens match, han o ett gäng HV-lirare ville gå.
För några år sen ringde det inte så många o ville ha biljetter till Elfsborg-Kalmar FF på Ryavallen, om man säger så…men det är nya tider nu.
***
Jag har sett ett större antal matcher lagen emellan på senare år o det finns nån sorts uppdämd rivalitet, hatkärleksstämning…som om vore det ett derby.
Därför blir det alltid underhållande.
Som idag…skön intensitet, massor av den fulla farten framåt, snygga mål o Santin…Cesar Santin så bra som han kan vara ibland o Ichi, Stefan Ishizaki så landslagsmässig som han kan vara ibland.
***
Nanne får säga vad han vill, men Kalmar FF ser ut som ett helt annat lag när de möter på papperet bättre lag.
***
Elfsborg lite i spillror, trots allt. Svenssönerna borta på grund av skada, Berglund steg av i paus med ryggstrul…de avslutade med ett tvåmanna-anfall bestående av Bajrami o lille-Alex.
Valencia hit o Valencia dit, jovisst…men än är inte Elfsborg där.
***
Rasmus Elm skjuter verkligen för att döda…hans två mål i allsvenskan är Arie Haan-klass.
***
Jag måste erkänna att Fredrik Björck ser väldigt stark ut sidan om Augustsson.
Jämför: i HIF, där var det lite si o så me Björck.
***
Det är som vanligt, nu kommer mejlen som bestämt hävdar att händelsen på Söderstadion senast är medias fel.
Ingen är väl överraskad o så vitt jag vet var de två som omhändertogs inte journalister, det är sällan jag ser journalister kasta saker på andra människor än möjligtvis redigerare.
Man kan tycka vad man vill om det, men att matchen avbröts i tio minuter har ju bara haft gott med sig…det var ett kraftfullt besked om att man inte kastar in något (oavsett vad) för det är inte accepterat o Hammarby-klacken fick fast idioterna – det hade ju ALDRIG hänt om inte matchen hade avbrutits, eller hur?
Dessutom; Det sägs så mycket om domarna i den här incidenten, men vad som glöms bort är ju att det är spelarna som vill ha ett slut på idioter som kastar in saker, det är spelarna som får öl över sig, mynt o batterier i huvudet o allt vad det nu kan vara…det är spelarnas säkerhet domarna vill säkerhetsställa i första hand, inte sin egen.
***
Isakssons skador måste oroa fler än bara Svennis, Bagdad o landslagsledningen.
Framförallt Isak själv.
***
Det är så jämnt i allsvenskan nu att om Gais tar två raka segrar så har de tagit en poäng mindre än Elfsborg efter sjutton omgångar, detsamma gäller Malmö FF by the way.
Just känns Halmstad o Djurgården som de lag som smyger farligast i vassen…jag har länge sagt att det här är ett sånt där typiskt HBK-år, ingen tar laget på allvar o sen är de plötsligt heta guldkandidater.
Men om allt fortsätter som det varit tills nu vet vi inte vem som kan uteslutas från guldstriden förrän det är sådär tre-fyra omgångar kvar.
***
Och allt som sker på Söderstadion kan inte vara medias fel…det mesta förmodligen, men inte allt väl?

Annons
Publicerad 2007-08-04 20:36

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto