Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Om lottningar, MFF,

Ekwalls blogg

Lördag 4 augusti kl 15:53
Ända sen jag själv tog bussen till Malmö Stadion för trehundra år sen o såg europacupmatcher…man sa bara europacupen, på den tiden…med Monaco, Dynamo Kiev, Wisla Krakow o Austria Wien…sen den tiden har jag alltid varit barnsligt förtjust i lottningar.
Kanske var det mer spännande på Puskas Ljungbergs tid då det inte existerade någon seedning överhuvudtaget o Milan kunde få möta Real Madrid i första omgången, men ändå…jag satt på ett tåg från Blekingeskogarna o följde gårdagens lottning direkt via uefa.com o man sitter alltid där med idéer om bra eller dåligt motstånd eller vad man kan om Dunfermline, hade de inte en väldigt bra högerytter som gick till Rangers, ochsåvidare.
Min sammanfattning:
* Rosenborg har tamejfan alltid flyt i lottningen…först några tjommar från Kazakstan o nu kan de tamejfan få Tampere United i en helt avgörande match om Champions League…det finns ju inte.
* Det enda som var värre än Valencia var väl Shaktar Donetsk eller Dynamo Kiev, eftersom de är automatiskt ut o ingen garanti på utsålt.
* Helsingborg drog vinstlotten, Drogheda.
* Häcken kan faktiskt slå Dunfermline, skottarna lirar också i andradivisionen o säga vad man vill om Skottland men längre ned i divisionerna är det inte så hima sexigt.
* AIK bör fixa letterna, men det är knivigare än man tror.
* Sådär lott för Hammarby, Fredrikstad är OK o det blir tillknäppt o svårspelat svenskt-norskt…men Utrecht är ormalt klasser bättre än Grönhagens gäng.
***
Ni som på allvar tror på Tobias Hysén till FC Köpenhamn, lägg ned…de är inte det minsta intresserade av ett sådant köp.
Det blir IFK Göteborg.
Tobias (o fru!) har bestämt sig. Pengarna är framme nu. Och Synderland o IFK är överens.
Nu handlar resten om rent skattetekniska detaljer.
***
Vad alldeles för många ärthjärnor på fotbollsläktare tydligen inte har förstått är att det inte handlar så mycket om VAD man kastar in på spelare o domare…typ: vaddå, lite öl kan man väl ändå få kasta, öhhh…bara lite öl eller nåt".
Ska det vara så oerhört svårt att förstå att man inte kastar saker på andra människor överhuvudtaget, oavsett vad det är. Man gör det inte någonstans, någongång o man kanske inte gör det precis när speakern varnat att matchen med ens favoritlag i ledningen kan brytas om det händer igen.
Ärligt talat, ibland är det inte så svårt att förstå att psykvården har fullbelagt på sina behandlingshem.
***
Elfsborg är inte vidare ännu, glöm inte det.
***
Nog känns det som om Lyon spelar ett väldigt smart spel för att trissa upp Källströms pris så mycket som överhvudtaget är möjligt?
***
Inför den här säsongen fick jag mängder av mejl från Malmö FF-fans som skrev att jag var en idiot när jag påpekade att MFF inte direkt kändes så väldigt mycket SM-guld, utan snarare runt plats 4-5.
De mejlarna har lagt ned.
Nu får jag istället mejl från MFF-fans som tycker att jag är elak mot klubben när jag sticker in ett o annat ironiskt inlägg här på bloggen.
Jag vet inte riktigt vilka krav Malmös fans har, men med de resurserna, de inköpen, den kassakistan o inte minst den publiken…då måste det gå att kräva mer än en sjätteplats o lika många gjorda mål som Trelleholla efter 15 omgångar.
Då kan man inte vara nöjd med att det festligaste som hänt under säsongen var när Jari Litmanen cyklade omkring under en träning med pannband på en rolig cykel.
***
James Keene har ju ändå rätt när han säger "att ett mirakel mot Valencia måste man tro på, annars kan vi skita i att spela matchen"…om det blir avancemang mot ungrarna.
***
Mycket Glenn Hysén nu.
Någon tog honom mellan benen på en offentlig toalett i Frankfurt o han blev förbannad.
Är man homofob då?
Vad skulle han göra istället? Påpeka att om han vill känna lite kan han få göra det när jag kissat klart…hade han varit mindre homofob då?
När vi ändå är inne på ämnet, homosex-kulturen o fotbollen:
Det är helt korrekt att det aldrig har öppnats några garderober i fotbollens herr-omklädningsrum.
Det finns säkert sina skäl till det, likväl som det finns skäl till att man inte "kommer ut" inför vare sig föräldrar eller på en jäkla massa arbetsplatser i olika miljöer o det är illa nog 2007…så inskränkta får vi inte vara.
Men för mig är det helt ointressant vilken sexuell läggning en människa har när han ska spela fotboll eller något annat, den enda gång jag bryr mig om sexuell läggning är när jag tror att det är klart o man tar en taxi hem för vidare aktivitet, typ….då känns det rätt relevant.
Annars inte.
Varför måste man berätta för fotbollslaget? Varför måste man tvunget förklara vilken sexuell läggning man har? Vad är poängen?
Varför kan man inte få säga "Hej, jag är ny i laget, jag heter Kalle o vänsterback"…måste man säga "Hej, jag är ny i laget, jag heter Kalle o jag ligger med killar"?
Jag känner ingen som någonsin sagt till mig "Hej, jag heter Kalle, jag är ny på jobbet o jag är bög".
Varför skulle man behöva göra det? Varför skulle det varaett så stort intresse kring vilken sexuell läggning en människa har? Gör man inte för stor grej av det då?
Sen är det ju en fet bluff att homosexualiteten inte varit öppen i fotbollens omklädningsrum, på damsidan har det varit väldigt vanligt genom åren…det är ingen hemlighet för någon.
Det är för mig också helt ointressant, jag bryr mig mer om vem eller vilka som är bra på att spela fotboll.
Men "tystnaden" kring lesbiska som spelar fotboll handlar ju inte om homofobi.
Snarare om tabu.
När någon, någon gång, tagit upp ämnet har man fått veta att det är för jävligt att ens skriva eller tala om det.
Förmodligen för att det inte riktigt har med saken att göra.
Och det är ju exakt det jag menar.
***
Henke Rydström har en poäng i dagens panel i Getingen.
Om det nu är så att man 100-procentigt kan bevisa vilka idioter det var som förstörde på Söderstadion, så borde DE kunna ställas till svars istället för arrangerande klubb.
För…det går kanske att stoppa folk från att ta in raketer, pistoler, knivar, mopeder o elefanter o det går säkert att stoppa publik från att storma planen…men om du inte strippar varenda människa på allt de har o förbjuder all försäljning så kan du inte hindra någon knäppgök att börja kasta in mynt eller whatever.
I det här fallet borde böterna hamn rätt hem i brevlådan hos de idioter som bevisligen förstört.
***
Trodde aldrig jag skulle skriva det här, men nu: Starkt jobbat, Mona…helt rätt
!
***
Restaurang Konsumtionsföreningen har äntligen öppnat igen o livet går nu vidare.

Annons
Publicerad 2007-08-04 13:46

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto