Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

I Kalmar vet man vem b

Ekwalls blogg

Söndag 12 augusti kl 11.30
Det är alltid med viss munterhet man vandrar omkring i Fredriksskans inre.
Av en snäll dam…med det svåra namnet Ie, alltså ett i o ett e, ingenting mer…bjussar på goda bullar o kaffe i ett rum bakom kansliets kontorslokaler där allt o alla samlas i en salig blandning inför match; sportchefer, fotografer, poliser, säkerhetsvakter, en matkåt Ölänning, sminköser, TV-folk, presschefer, you name it…hade den militanta vaktstyrkan på Malmö stadion upplevt detta så hade de begått harakiri.
Men det bästa är ändå väggarna i spelargången.
Här sitter en salig blandning bilder o urklipp som man inte kan undgå att syna…det är som ett idrottens museum i snabbversion…o jag har två favoriter: en bild från damfotbollens begynnelse, med det där korta 70-talsstuket på shortsen o uppdragna tubsockar a la collegebasket, men framförallt fascineras jag av att mitt bland denna blandning av bilder från idrottens värld så finns det en rätt stort uppförstorad bild på en vanlig familj som sitter o fikar framför en sommarstuga med en ganska ful vit Saab i förgrunden.
Bilden kunde vara hämtad från vilket familjealbum som helst o det skulle vara väldigt roligt att få veta hur den hamnade i spelargången till en allsvensk fotbollsarena.
Igår upptäckte jag även en ny skylt uppsatt sidan om båren med texten
BÅR
TILL
Skadedrabbade.
Visst är den helt underbar?
Det är alltid rätt bra att känna till vem bårar är till för där de hänger o slänger på idrottsarenor.
Den här alltså till "skadedrabbade".
Inte till friska, döda eller diabetiker.
Bara "skadedrabbade".
Om det nu innefattar även mildare psykisk ohälsa…diagnos: noll självförtroende… så kan ddet nog vara en bår för de flesta i kalmar FF:.s lag efter 0-5 i häcken.

Annons
Publicerad 2007-08-12 11:06

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto