Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Slakten av Fredrik Bj

Ekwalls blogg

Torsdag 30 augusti kl 00:10
Kan någon beröra, så kan Kallur.
Det var stark TV när hon knöt näven o spände blicken mot mållinjen inför loppet, det blev ännu starkare när det brast efteråt.
Carolina Klüft kan vinna hur många sjukamper som helst, men Sanna Kallurs sköna naturlighet sätter sig i märgen på folk.
Ni kan ju alltid fråga runt på jobbet idag vad de minns mest o bäst från VM så här långt o de flesta kommer såklart snacka om Kallurs lopp, Kallur på stolen efteråt o Kallurs tårar i direktsändning hos SvT-Marie.
Klassiska TV-bilder 2007.
***
Jag vet inte riktigt vad folk…vanliga såväl som "experter"…förväntade sig av Elfsborg mot Valencia.
Det kunde blivit 1-1 på Borås Arena (mitt tips, by the way), till viss del för att det spanska laget såklart bara spelade av matchen efter det tidiga ledningsmålet…hur många i Valencia tror ni offrade allt när kylan kom o regnet bara forsade ned?…men ändå: alla på den här nivån är så tjuriga att de alltid vill vinna, fia me knuff, plockepinn, affärer eller fotboll.
Men ändå fortsätter nedsablingarna både här o där, som om vi inte hade en blekaste aning om skillnaderna.
Jag tyckte Elfsborg uppträdde alltför bajsnödigt på Mestalla, det är solklart…men mot lite sämre lagen vinner de stora lätt hemma o har lite svårare borta…i nio fall av tio.
Resultatet är inte så mycket att tjafsa om.
Så här: Liverpool är ett lag på ungefär samma nivå som Valencia. De slog det franska ligalaget Toulouse med 1-0 borta, 4-0 hemma…är det då en "skam" för fransk fotboll?
Knappast va?!
Bättre lag slår sämre, vi är långt efter de allra bästa, vi måste väl ändå ha vetat om det?
***
Jag har inget emot att man är positiv i överkant, men när Anders Gärderud på något vis ändå ville berömma Linus Thörnblad efter hans praktfiasko genom att dra upp att han tagit en mästerskapsmedalj på nåt inomhusmästerskap i Moskva nån gång…då kanske det märktes lite väl tydligt att Gärderud inte gärna kritiserar.
To say the least.
***
Det är ju bara hur jäkla kaxigt som helst av Valencia att komma till Borås direkt från Spanien o välja att bara träna en enda timme inför matchen på konstgräset.
Inget gnäll, inget tjafs, inget pipande, inget skylla-ifrån-sig-alibi….bara ett nytt underlag, det får gå, vi kör på.
En hel del svenska lag…inte minst ljusblå…som mött lag på konstgräs i flera år nu tjatar fortfarande om hur jobbigt det är att spela på underlaget.
Än en gång: en träning, en timme…o det syntes tydligt att bra fotbollspelare fixar konstgräs hur lätt som helst.
TV3:s (sexans? tolvans? viasats? sjuans?) tre kommentatorer å andra sidan tjatade hål i huvudet på mig om konstgräset första 20 minuterna.
Som om det var någonting som kommit till Sverige för två dagar sen.
***
Erica Johansson däremot….raka puckar!
***
Jag kan fortfarande gå omkring o reta mig på att Rosenborg tog sig till Champions genom att få möta ett gäng skridskoåkare från Kazakstan o Tampere fucking United.
Det finns ju inte.
***
Bosse P-slakten av Fredrik Björck vid 1-0 målet var den blodigaste jag hört i rutan.
Jag säger som Anders Svensson sa…"ett pojklagsmisstag"…men jag vet inte varför Björck fick all skit, på reprisen ser jag honom vid första stolpen, Wilandh som väldigt tvekande på linjen o Andreas Augustsson som närmast målskytten.
***
Jag är inte så säker på att Holmén med dagens form ens hade fått spela från start mot Valencia.
Och med Stefanidis o Makondele i färskt minne så vet vi att spelare som redan är klara för nya klubbar inte är så mycket att ha.
Sen är det en annan sak att det är för jävligt att en stjärna i ett svenskt mästarlag köps ut av ett danskt lag som var sådär en 27 poäng från att vinna danska ligan senast.
Men det är en annan verklighet.
***
Johan Wissman!
***
Leandre Griffit var en jävel på brudar, men så mycket till spel blev det inte i Borås…även om så många talar om att fransmannen alltid var grym på träningarna.
IFK Norrköping nästa, han blir en attraktion där…inte bara på Idrottsparken.
***
AIK ska fixa letterna, Helsingborg slår ut Drogheda, Hammarby har definitivt chansen mot Fredrikstad o Häcken har 50/50 mot skottska division 2-laget Dunfermline, Elfsborg redan där…UEFA-cupen kan bli roligare än på många år.
***
Rehab för brusten muskel i vad börjar imorgon.
Känns som man är idrottsman på riktigt.
***
Slutligen, jag kan inte låta bli att skratta åt den
me Zlatan o en kille som vill vara anonym, men vi kan kalla honom Hyland.

Annons
Publicerad 2007-08-30 00:14

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto