Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

S

Ekwalls blogg

Tisdag 11 september kl 17:57
En telefon kan gå varm, men en mobil kan också brinna…o det är inget att rekommendera för Nokias N95 eftersom den har en batterikapacitet så usel att man tror att hela telefonen drivs av ett par oxar som går runt-runt-runt o driver nån slags egen N95-generator.
Jag är för korkad för att förstå hur man kan bygga en mobil som du nästan kan åka till månen med, men glömmer bort att uppfinna ett batteri som är vettigt.
Så dagens i-landsproblem: måste få bort N95:an ur mitt liv, måste få en sån där P100 från SonyEricsson som tillochmed Långe Lundh har.
Andra problem: att kvällisar fått ett 30-sekunders citat från en sex minuter lång diskussion o går i spinn på det…det var därför N95:an fick tokspelet o brann upp idag på förmiddagen.
Problem 3: det i Chengdu efter rätt bedrövliga 1-1 mot Nigeria.
***
Får nu höra att Getingen idag skickat reporter o fotograf för att hysteriskt jaga tag i Brolin vid nån golftävling…men herregud, tagga ned o gå vidare med något som är på riktigt.
***
Argentina hade förvisso en målvakt som kastade in bollar på egen hand o ett lag som var rätt förvirrat…men jag tänker ändå på tyskorna, de såg ut som ett lag som spelade på en annan planet jämfört med tafatta Sverige vi såg idag.
Jag tyckte det var pinsamt att svenskorna inte lyckades utnyttja ett motstånd som ibland var taktiskt lika ruttet som Argentina.
Så pass många rutinerade spelare fanns ändå på plan som kunde inse Nigerias defensiva brister…ibland kunde fem-sex svenskor dra iväg i djupled o nigerianskrona stod o tittade på o undrade mest om svenskorna var på väg till bussen eller nåt…det var den nivån o vid ett tillfälle var Victoria Svensson helt ren tillsammans med fem lagkamrater men valde att nicka – bakåt.
Jag önskade större beslutsamhet, direkthet o kyla…men när det började brinna var Sverige så ängsligt som ett barn kan bli när tomten knackar på dörren på julafton.
Och efter gårdagens Argentina så kan man inte ens komma dragandes med "att det inte finns några lätta matcher på den här nivån…"
***
Om ni undrar? Ja, jag tyckte Brollan var en bitter fotbollsspelare när han tackade nej till landslaget efter en artikel i Bladet 1993.
Idag är vi de godaste vänner, så som man kan bli med spelare när de lagt av.
Men, än en gång (se mer i inlägg nedan): Kvällisarna har lyssnat på några sekunders citat ur en sex minuters lång diskussion o bara ryckt det ur sammanhanget..det vet alla som lyssnat på upptagningen.
Först ringde Målvakten o fattade ingenting av det som skrivit, sen Alm o var lika förundrad.
Och det var de två jag hade diskussionen med.
Har försökt påpeka allt detta för kvällisarna, men då håller inte riktigt deras story…jag vet ju hur det fungerar…o de är väldigt kåta på sånt som kan rubriceras som "hemligt eller "smygfilmat".
Som om jag, Alm, Guds Son o Målvakten i löndom skulle sitta o viska hemliga saker till varandra i reklampauser.
***
Grejen är ju att USA är pressat o att det känns som om vi inte får förlora mot världens bästa landslag i nästa match…just därför blir det tuffare än någonsin att gå vidare den här gången.
***
Chippen o Kennedy var inte bara "tömda", de var skadade på riktigt…ändå slapp de inte resan till Montenegro.
Zlatan, Mellberg o Allbäck hade lite högre status när man skulle välja bort spelare till en landskamp som förmodligen helst alal hade sluppit att få spela…förutom Granqvist o någon till.
***
Ett ganska underhållande mejl nyss:

Lösningen på Brolin-soppanKrommie Babe [flightless_power@hotmail.com]
Till: Ekwall
Kopia:
Bifogade filer:

"Erbjud Trond Sefastsson snikversionen av Porsche Cayenne så kommer du säkert bli rentvådd.
Hemsk attack förresten. Tur att Bladet är på hugget när sådant inträffar.
Din maktkamp mot mannen som liknar fodbolsfjolset är underhållande föresten.
Vad gäller diskussionen kring dam/herrfotboll så känns det självklart helt ointressant. Däremot kan det tyckas åtminstone en smula intressant att jämföra Finnkampen och den uppmärksamhet den får med den uppmärksamhet Dam-VM får. Finnkampen direktsänds i "grannkanalen" och Dam-VM direktsänds i fyran. Finnkampen har några deltagare i absolut världsklass medan andra är väldigt långt från världsklass. I dam-VM finns spelare i absolut världsklass medan andra spelare befinner sig på en helt annan nivå (till exempel den målfarliga målvakten från Argentina).
Båda evenemangen har naturligtvis ett stort intresse för vissa medan andra inte bryr sig alls. Du tyckte Finnkampen var usel i din blogg och andra tycker dam-VM är uselt. Själv ser jag varken det ena eller det andra men det är ganska jämförbara evenemang rent nivåmässigt. När Susanna Kallur vinner 100 meter häck med 30 meter så är det ganska jämförbart med när Argentinas målvakt kastar in hörnor i krysset.
Väsbys målvakt var för övrigt inte mycket bättre på Kalmars första mål i cupen. Vad säger de gnällande männen om det?
The end
Krom"

Annons

SVAR: Citera korrekt, kära du. Jag tyckte "Finnkampen var hot….NOT!" Om den var usel har jag ingen aning om, såg inte en sekund.
***
Jesper Grönkjaer har alltså sin
om hur man helst gör för att vinna fotbollsmatcher.
Med den inställningen hos en spelare på högsta nivå förstår ni hur svårt det blir att bli av med filmeriet.
Dessutom gav det ju faktiskt Ibrahimovic en varning o en avstängning.
Fair play, någon?
***
Wilma, 8 år, vill att vi ska göra pannkakor imorgon.
Jag hittar inte något pannkaksrecept i mina rätt svåra matlagningsböcker; mest folieinbakad forell o sånt.
Man har mjölk o mjöl, tror jag..nån som har bra recept?

Publicerad 2007-09-11 17:11

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto