Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Jag v

Ekwalls blogg

Onsdag 26 september kl 12:47
Jag förstår nu att män med ganska små köper sådana där fräcka racerbilar som låter så vansinnigt mycket att du inte har en chans att upprätta en normal konversation inne i bilen.
Jag har inget emot vare sig män med små eller racerbilar…jag ville bara säga att jag förstår grejen.
Efter ett dygn med den lånade mörkgröna Boxter S Cabriolet så är det helt uppenbart.
Du får all tänkbar uppmärksamhet från allt o alla.
Allt från de grövsta arbetarna vid Estocolmos miljontals uppgrävda vägar till de små dagisbarnen som passerar övergångsställen…alla pekar på bilen o gapar stort.
Men det är tjejerna som är värst.
Det är som om jag rattat omkring i nån sorts rullande snygg-Knut, heta blickar, leenden o närmanden…alla skiter förstås i innehållet men kan bara inte låta bli att tråna efter skalet.
Jag trodde det var en myt.
Men tjejer går verkligen igång på fräcka dyra bilar som låter väldigt mycket.
Nu är jag tillbaka i min snikversion av Porsche Cayenne o får på sin höjd hoppas att nån pudeltik från hunddagiset mittemot skäller efter bilen.
(Och innan ni börjar mejla: en snikversion av Porsche Cayenne tillhör inte kategorin fräcka racerbilar som låter…det är en väldigt gubbig variant, på sin höjd lite sportigare än den sedvanliga "Brommacontainern").
***
Göteborgsderbyt var bara marginellt bättre än det usla "superderbyt" (jo, tjenare) från Råsunda.
Skillnaden var väl mest att göteborgare av tradition kan det här med att spela på våta underlag o att domare Johannesson tillät närkamper av derbykaraktär.
Men Pontus Wernbloom…han kan sannerligen stånga sig hela vägen fram till ett SM-guld.
***
Vid tillfälle så ska jag kolla med Johan Arneng…kanske redan nu på lördag…om han tycker att det vore OK om exempelvis IFK Göteborg vann allsvenskan om nu inte Arnengs Djurgården skulle göra det.
Det "låter" ju i alla fall bättre Kalmar.
Att den så kloka Arneng sa att "det vore sjukt om Kalmar FF vann serien" är för mig helt obegripligt, inte för att det är en 08-baserad lirare som säger det…det förvånar mig icke…utan för att det är Arneng.
Han kan ju givetvis ha blivit råvinklad o felciterad, men i dagens Getingen utvecklar han att "ett lag som förlorat två gånger med 5-0 inte ska kunna vinna allsvenskan".
Jag förstår ingenting.
Hur är det med lag som INTE lyckats besegra det lag som torskat med två gånger 5-0…är det mindre sjukt om de vinner allsvenskan?
Eller med lag som fått stryk av Brommapojkarna o spelat 1-1 hemma mot Trelleborgs FF…är de verkligen tillräckligt friska nog att få vinna allsvenskan?
Jag vägrar tro att Arneng verkligen kläckt ur sig det här o har han verkligen det så förstår han nog inte hur mycket Rydström FF älskar att han sagt just exakt så…Kalmar vill ju bara vara hela världen mot oss, ibland lite väl konstlagt o låtsas-underbyggt…men fan så mycket bättre än när "alla" började tro o tippa KFF som ett guldlag.
***
Jag gillar hur Blåvitt-tränarna sakta men säkert byggt upp ett gediget lag…Bjärsmyr o Sigurdsson som allsvenskans kanske bästa mittbacksduo, Gustav Svensson som mycket väl kan vara den nye Linderoth på sikt, Thomas Olsson som fått förtroendet att vara den kreativa kraften på mitten (det var två år sen Malmö FF ansåg att Olsson var slut), modet att inte använda Selakovic som forward o förmågan att testa sig till nya lösningar, läs; Wernbloom.
***
Helsingborgs klubbdirektör Bosse Nilsson leverar ett oslagbart citat på en Svenska Fans-sida:
"Många av de spelare som kommer till HIF pratar redan bra svenska. Se på Olafur Skulasson som redan pratar flytande. Alla nya unga spelare brukar få någon form av en fadder för att integreras socialt. Men exempelvis både Razak Omotoyossi och Isaac Chansa pratar redan lite svenska. Isaac klarar sig dessutom trots sin ålder väldigt bra och har exempelvis redan köpt en bil…"
Fantastiskt! Skulason som kommer från Island pratar svenska o Chansa som kommer från engelsktalande Sydafrika har…hör o häpna…köpt en bil!
Alldeles själv o på egen hand har Isaac Chansa…som alltså är en vuxen människa med körkort…gått till en bilhandlare o köpt en bil…jag är helt mållös.
Den killen kommer det att gå bra för.
***
Tycka vad man vill om Svenska Cupen, men jag ser fram emot finalen på Fredriksskans i morgon…Kalmar FF-IFK Göteborg.
Två lag i hygglig form o senast vi var där o såg exakt samma möte vann IFK med 5-0.
Kvällisarnas riksredaktioner lär förstås låtsas som om matchen inte ens existerar, jag börjar mer o mer tro att de helt o hållet går på Arnengs linje.
En hundring på att Långe Lühr varit på plats om något av de lokala 08-lagen varit en av finalklubbarna…vem sätter emot?
***
Första frågan när HIF ska anställa nya spelare från utlandet:
"Well, let see…you are 22 yeras old, mdfielder, rightfooted, fifteen caps, speak swahili and winner of the league twice…but, do you know how to buy a car?"
***
Idag undrar jag om Bladet riktigt visste vad de gav sig in på när de tog sig an Schulman.
Om jag har förstått
på redaktionen helt rätt, så vet de det nu.
Jag ska överhuvudtaget inte ge mig in i någon "debatt" om vem som har rätt eller vem som har fel, för det är nog en rätt stor fråga om tycke o smak…kanske även om tradition.
Jag tycker som alltid att det måste påpekas att det som "trycks" på tidningars/medias webb-sidor går under samma publicistiska regler som det som publiceras i exempelvis papperstidningen.
Det är förstås bara upp till den ansvarige utgivaren att bedöma om det som skrives är värt att bli publicerat men där görs det idag rätt stora skillnader på webb o annat.
***
På tal om citat.
Jag har alltid gillat Helsingborgs målvakt Daniel Andersson o han vet hur man uttrycker sig målande.
"Det har varit förvånansvärt slätstruket hela jävla året. Och jag måste säga att det har kommit och gått spelare mer än vad folk gör på en städfirma…med tanke på att vår ledning sagt vi ska tala med fötterna verkar det ju som att det kvittar hur vi kommunicerar"
Grejen är ju förstås…vilket Daniel borde haft i åtanke…att om Isaac Chansa bara hade fått spela från start så hade det säkert fungerat bättre.
Han har ju för fan köpt en bil alldeles själv, fattar inte Baxter det?
***
Ingen vill gå på premiär med mig på lördag, Sound of Music på Göta Lejon.
Jag får väl gå me Artur Ringart eller nåt.
Anmäl ditt intresse på mejlen om du känner för lite premiärmingel så får vi se om du slår ut Ringart.
***
Det är dessutom HIF som arbetat som mest intensivt för att få igenom det oundvikliga Cotonou-avtalet, som ni vet…jag är inte helt hundra på att det är rätt väg att gå men det är en annan sak.
***
Samma Kalmar som vi hyllar så efter matchen på Vångavallen spelade alltså 2-2 hemma mot Gais i omgången innan.
Men i dagens allsvenskan sräcker sin sig inte formbarometern längre än 90 minuter bakåt.
Om ens så långt, det räcker ibland med en bra kvart för att ett lag ska bli en guldkandidat.
***
Själv tycker jag det är så underbart skönt att slippa hålla på lag i dessa tider.
För mig får vem-som-helst vinna allsvenskan.
Det ska bara bli en glädje att följa nagelbitardramatiken hela vägen.
***
På menyn igår: Korv Stroganoff.
Idag: Fiskpinnar.
Wilma, 8 år ,tycker att jag är grym i köket.
Men verkar jävligt sur för att vi inte längre har en racerbil.
Så är hon också kvinna.

Annons
Publicerad 2007-09-26 11:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto