Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Wernbloom

Ekwalls blogg

Tisdag 2 oktober kl 15:05
Tillbaka på rum nr 9.
Beställde frukost på rummet o upp kom ett mindre matsalsbord på hjul med allt; färskt bröd, färsk frukt, alla tänkbara pålägg, kaffe, kokta ägg, croissanter, nypressad apelsinjuice, hemmagjord hallonyoghourt, müsli, inlagd gurka, kvällstidningarna, tomat i tunna skivor o en liten chokladmuffins där någon tryckt ut en stor klick choklad på toppen o garnerat med en färsk jordgubbe.
Jag avnjöt ute på balkongen (se bilden ovan) med utsikt över Storan o Kungsportsplatsen från sjätte våningen med solen så ihärdigt strålande att jag utan problem kunde sitta i bara kallingar o trycka i mig hela härligheten.
Det är så nära varandra vi har kommit nu, jag o Hotel Avalon.
***
Jag vet inte riktigt vad Paul Lindholm eller Johan Arneng tycker, men för mig är det lag som tagit flest poäng när serien är färdigspelad det lag som varit bäst.
Om det så är Kalmar, IFK Göteborg eller Djurgården spelar inte mig någon roll what so ever, men låt mig säga så här:
Jag har sett Kalmar FF spela otroligt underhållande o vägvinnande fotboll under stora delar av säsongen, men också sett två gånger 0-5.
Jag har sett Djurgården göra två imponerande matcher mot Helsingborg o Örebro på sistone, men också 0-1 mot BP, 1-1 mot TFF hemma o understundom väldigt destruktiv fotboll.
Jag har sett IFK Göteborg bli överkörda av Hammarby på Söderstadion, visa upp en sockertunn trupp mot BP hemma (0-0) men också sett Blåvitt visa mästarklass igår på Ullevi.
Må bästa lag vinna till slut, som det hette så fint en gång i tiden.
Men jag vet inte…Pålle Lindholm kanske får pröjs av Djurgården för att säga saker som skapar rubriker?
Själv tycker jag nog att Lindholms o Djurgårdens "champagnefotboll" i derbyt mot AIK var på gränsen till ett skämt långa stunder, men det gav en poäng o det är det som räknas.
Vill man bara vinna allsvenskan "snyggt" får man skaffa sig ett lag i en serietidning.
***
Ryggsäcksfolket, för i helvete…vakna!
Om ingen har påpekat det för er tidigare, så läs dessa rader:
Har du den dåliga smaken att trycka upp en proppsmockad ryggsäck på ryggen, då har du något på ryggen!
Det är inte osynligt, det existerar, finns, putar ut o är i vägen för allt o alla när du rör på dig, vänder dig, stannar, backar eller vad du vill.
Vi måste stoppa ryggsäcksnissarna.
Nu!
***
För den goda saken skull valde alltså IFK Göteborg att spela i tröjor som mest såg ut som om de körts i sextio grader tillsammans med en helt ny illröd handduk.
Men shit vad IFK Göteborg var allting annat än bebisrosa igår kväll på Ullevi.
Om du inte upptäckte några hammarbyare…o det fanns en del att välja på; Kleber S, Paulinho, "superfyndet" från USA, Laitinen o många därtill…så berodde det på att de var uppätna av hungrande män vid namn Wernbloom, Wallerstedt, Olsson, Sigurdsson, Alexandersson, Bjärsmyr, Hysén und so weiter.
Det är exakt just nu, när kvällsmatcherna blir svartare o råare o när söndagsmatcherna flyttas till kl 15 som det gäller att stå distansen ut.
Blåvitt o Kalmar har formen, Djurgården stabiliteten.
***
Hur man kan komma in på en hjälte som Kal P Dal under en paus i en allsvensk fotbollsmatch på Ullevi i oktober 2007?
Svar: via en 17-årig reservmålvakt i Hammarby.
När Erland Hellström åkte på en vadskada…o Hammarbyledningen lät honom stå kvar i nästan tio minuter med tre väldigt schyssta bakåtpassningar från lagkamraterna dessutom, han kunde knappt gå…då var det dags för – George Moussan.
Det slog mig då att Kal P Dal en gång gjort en LP som hette "Gräd ente Mossan" (o då Mossan inte nåt grönt på stenar, utan "morsan" på malmöitiska).
Messkoll med Olsson, eftersom han tillhör sådana som "kan" musik.
Han meddelade då att skivan hette "Gräd ente Fassan", men att första plattan hette "Till Mossan".
Olsson berättade också att bandmedlemmar var legender som Janne Knuda o Mårten Micro.
Jag minns mest låtar som "Knabbar på himmelens dörr" o "Johnny, va gör du"…måste få tag på en cd på nåt vis, hur gör man då…har jag läsare me koll på sånt?
I alla fall, det blir svårt att glömma George Moussan just därför.
Dessutom var han jävligt bra…inte bara Kal P Dal, även Moussan.
***
Det är svårt att låta bli att gilla Pontus Wernbloom, men jag förstår självklart motståndare som tycker att han är en pain in the ass.
Inte bara för sitt kompromisslösa spel o ständiga tugg.
Wernbloom har skaffat sig en ful ovana att filma, likt vilken yttermittfältare som helst i Malmö FF.
Det tycker jag att han borde sluta med, i längden kommer han bara att förlora på det.
***
Den här gången var det alltså domarens fel att Malmö FF förlorade, har jag läst mig till.
Senast var det visst gräset.
En annan gång har det varit fansen.
Självrannsakan någon?
Någon gång, någonstans något enda litet fel för att det gått åt skogen i år hos ledningen (Borg/Madsen), tränaren eller spelarna?
***
När en kille som vill vara anonym, men vi kan kalla honom Hyland sensationellt gick från SvT tillbaka till Fyran missade han något väsentligt…han höll ingen presskonferens!
Jag är fortfarande så otroligt fascinerad (o otroligt avundsjuk…självklart) av att Bladet kallade till presskonferens på Hotel Anglais för att berätta att Alex Schulman slutat blogga.
Vem kom?
Knappast Getingen va? SvT? TV4? Dagens Nyheter? Herald Tribune Frankfurter Allgemeiner? Ekot? CNN? Östra Småland? Norrländska Sossen?
Jag måste få veta eftersom jag planerar hålla min presskonferens på Park Konditori i Apple Bay o gör nu allt för att få ditt "Mitt i Bromma" o kanske den där fina personaltidningen som TV4 gör.
Jag har inte en aning om hur många läsare denna blogg har även om jag igår fick veta att Lasse Granqvist gärna läser men med hjälp av tittarsiffror genom åren kanske vi kan skapa ett visst intresse hos Lyckoslanten.
Vi får se.
***
Kul mejl från Atti Andersson med rubriken "Ang Zlatan-hatare o sådana fobikar":

"Du skrev igår: Vad krävs för att människor ska acceptera att Zlatan Ibrahimovic just nu är en av världens bästa fotbollsspelare?
Att han ska plocka ned månen?
Men det vet man ju att om Zlatan skulle ta ner månen så dyker Zlatan-hatarna upp och säger att han tar ner den på fel sätt, att Allbäck och Henke skulle gjort det mycket bättre att han inte gjorde det på ett svenskt sätt..
Tack för bra blogg och TV-krönikor/intervjuer!
Atti"

SVAR: Men Månen skulle nog fan inte protestera.
***
Till slut kunde alltså Lagerbäck o Gazellen inte hålla Sebastian Larsson borta från landslagstruppen.
Jag vet inte hur bra han, jag har sett honom för lite…o där är jag inte ensam bland alla som skriker efter hans namn…men han har targit en ordinarie tröja i Premier League.
Han bör rimligtvis vara värd mer än bara en chans.
***
Med tanke på hur mycket löst folk som befolkar pressläktarna nuförtiden så borde jag nog fan kunde locka någon från nån suspekt web-site också.
Blir vi "många" kanske vi kan ta ett bord för fyra…det finaste, vid fönstret…på Park, det ska nog gå o lösa.
***
SM-guldet delas ut en söndag.
I Göteborg innebär det givetvis Spritluckan.
I Estocolmo blir det Cafét.
Men Kalmar? Ernestos på Larmtorget? Bowlinghallen på Harrys? Senast firades cupguldet på Sandras, ett dansbandshak bortemot ett industriområde utanför downtown.
Jag räknar med att sosse-Lasse tar tag i det, om det blir aktuellt.
***
Om inte Alex Schulman tillnärmelsevis är så vidrigt elak o för den delen också underhållande som han varit på sin blogg…då har han varit otroligt skicklig på att vara någon annan.
På gränsen till schizofreni, helt ärligt…men i radio o på Bladetlistan är det ju samma stuk, så jag hänger inte med här.
Vem är Alex? Ska han bli någon annan eller vara sig själv förutom på nätet,o hur är han då…jag har träffat honom, han har varit trevlig men han kanske inte har varit sig själv, hur ska jag veta det nu?
För det är väl ändå ingen som tror att det var Bladets ledning som tystade bloggen…näääääädå, givetvis inte.
Jo, tjenare.
***
Det ska erkännas: Det var ett helt fantastiskt soligt höstväder i Götet när jag lämnade stan o nu tilltar dysterheten utanför mitt tågfönster.
Symbolik någonstans med tanke på hur det gick igår?
Det har ju trots allt regnat i Göteborg i ganska många år nu.

Annons
Publicerad 2007-10-02 15:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto