Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Aldrig blir folk n

Ekwalls blogg

Onsdag 3 oktober kl 11:35
Man vet ju aldrig riktigt vad man har för läsare…även om en del mejl avslöjar ett o annat…men jag hade inte en aning om att så många läsare hade sån koll på Kal P Dal.
Jag fattar inte hur jag kunde glömma "Blåa sko’", det var ju den stora hitten när man promenerade hela vägen från Vårsången till Folkets Park för att se Kalle P Dal live.
Jag "kan" ingenting om musik för det, men ändå…det var stort på den tiden i Malmoe.
Tack, tack alla läsare för filer, tips om köpställen, anekdoter o berättelser om konserter -79 på Domino o att basisten hette JoJo kamp.
Jag har nu beställt en Greatest Hits från nåt som hette Ginza o passade på att lägga till en skiva me Kool And the Gang som var en annan favorit på den tiden…ja, ni förstår, jag "kan" sannerligen inte musik.
***
Däremot kan jag berätta att Svenskans
inte är helt nöjd med Zlatans två mål igår.
"Matchen i går gav inget entydigt svar trots två mål och en i övrigt hygglig insats inför hemmapubliken på San Siro.", skriver den gode Jonas bland annat.
Förmodligen skulle Zlatan ha gjort sju mål o dessutom plockat ned månen för att det skulle vara ett entydigt svar.
Herregud, killen leder italienska skytteligan, är given i världslaget Inter o har nyss avgjort en Champions League-match…så, vad är problemet här?
Jag menar: när man är dålig o mindre bra så ska kritiken komma, när man är man är som Zlatan är just nu så går det ju inte att ständigt leta fel.
***
På tal om zlatanism, kolla in den här
!
***
Jag zappade mellan Inter-PSV o Stuttgart-Barcelona…det var riktigt roligt att se Alexander Farnerud, inte bara för hans öststatsblekta hår.
Farnerud var strålande långa stunder mot det bästa av motstånd, orädd, skottvillig, klok o lite större…överhuvudtaget lite mera tysk, inte så valpig, som om grabben växt upp o blivit senior på riktigt.
Fortsätter han så här kan det leda hela vägen in i den nya generationens landslag.
***
Holst, den gamle räven, mejlar om två gamla underbara Formel 1-namn som jag hade glömt bort: Patrick Depailler o Jaques Laffite.
Det finns inte sådana namn längre.
***
Bunkeflostrand nosar på allsvenskan, det finns ju inte.
***
Häromdan skrev Alex Schulman i papperstidningen…inte i bloggen…att han tyckte att en kille som vill vara anonym, men vi kan kalla honom Hyland var en fjant eller en idiot eller nåt liknande efter det det där förljugna ryktet om att Hyland skulle ha lämnat Kristallen-galan.
Efter Schulmans bikt…i TV-soffor o allt, Alex har varit grym på att se ut som en blöt bortsprungen valp som det är synd om…så undrar man ju förstås om det var den trevliga killen (som jag har träffat) Alexander Schulman som skrev det där, eller om det var demonerna i blogg-Alex som fattat pennan?
Eller är elakheterna i papperstidningen elakheter på riktigt? Har det varit skillnad på datorskärm o trycksvärta?
Jag känner att jag måste få veta, annars blir det väldigt svårt att läsa Schulman i framtiden, hur underhållande det än må vara.
Antingen så står man för vad man skriver, eller så gör man inte det.
***
Det var ett rent nöje att lyssna till BP-backen Rickard Henriksson i "2:a halvlek"…du hittar länkar till programmet på Fotbollskanalen.se.
***
I natt kom tipsen haglande om att Hammarby var berett att köpa loss Fabien Barthez.
Men efter Kal P Dal-nostalgin hoppas jag förstås på Moussan, George Moussan.
***
Rådjuret var förvisso helt orädd i straffområdet o allsvenskan har sällan sett en sådan sniper i straffområdet.
Sista gången jag träffade Åby Ericsson sa Åby att han ångrade bara en sak i sina uttagningar genom åren, det var att inte ta ut Rådjuret till VM 1978.
Men när Rådjuret INTE är i straffområdet är han rädd för det mesta, just därför Rådjuret.
På lördag efter vår sändning i Malmö (MFF-IFK Göteborg) måste jag köra hela vägen hem till Estocolmo efter matchen…Rådjuret ville gärna hänga på eftersom flygen från Köpenhamn är fullbokade men påpekade såklart: "Om jag får köra".
Han är rädd för att jag kör för dåligt.
***
Den del av "eget-företags-världen" som jag verkligen avskyr höll mig uppe med sjutusen olika papper o kvitton till fyra i natt.
Räddningen var att via nån datorfil lyssna till en liveinspelning av "Knabbar po himmelens dörr", en låt som en påg som heter Robert Zimmerman har skrivit.
***
Superettan är alltid lika låååång, det händer väldigt mycket på slutet när många börjar gå på knä.
Och risken finns ju nu att Giffarnas Sundsvall helt plötsligt har börjat tappa mark, ska de verkligen missa allsvenskan när allt såg så klart ut?
Jag tror inte det, men litar aldrig på slutomgångarna i Superettan.
Och Ljungskile?
Blir det inte Ljungskile blir det kanske…Bunkeflostrand!
***
Wilma, 8 år, har "Skolans Dag" idag o jag har anmält mig som nån sorts funktionär till fotboll o basket.
Jag är nu lite osäker på hur jag ska komma klädd.
Jag har förvisso en rätt svår guldfärgad Barca-träningsoverall som handbollsmålvakten Tomas Svensson pekade ut till mig för en del år sen.
Men jag vet inte…träningskläder är inget för mig.
Jag gillar kostymtypen vid sidan av planen, kanske en helt vanlig svart Tiger med spetsiga svarta boots?
Jag frågade Wilma, 8 år, som sa " är du inte klok, ta silverjackan istället, den är cool".
Hon har koll, så ung hon än är.

Annons
Publicerad 2007-10-03 10:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto