Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Snacket om l

Ekwalls blogg

Måndag 10 augusti kl 14:15
Jag avskyr verkligen bilmatcherna i allsvenskan av den enda anledningen att köra bil är det i särklass tråkigaste jag vet.
Nu blev det dryga 60 mil från Malmö till Estocolmo i lördags natt…men då hade jag i alla fall sällskap av Långe Lundh o Rådjurets anekdoter från en underbar fotbollstid.
Igår mördande två timmar x 2 på världens segaste vägsträcka, Estocolmo-Gävle-Estocolmo o snart väntar ytterligare totalt fyra svintrista biltimmar, Estocolmo-Örebro-Estocolmo.
Jag avskyr att köra bil eftersom tiden känns bortkastad på ren transport…när jag åker tåg eller flyg hinner jag göra annat som får tiden att kännas meningsfull: jobba, läsa, sova whatever…nu sitter man bara där som en fucking lastbilschaufför o håller i en ratt i en snikversion av Porsche Cayenne o liksom bara rullar framåt som om man fraktade tulpaner från ett ställe till ett annat.
Om jag hade haft tillräckligt mycket cash så hade det första jag gjort INTE varit att köpa ett rosa hus i malmö för 30 millar, jag hade skaffat en privatchaufför…en med uniform i vita handskar.
***
Jag visste sen länge att det skulle bli det eviga tjatet om läggmatcher hit o läggmatcher dit…vi har liksom hört o sett det förut.
Nu kom den groda ur AIK-målvakten Öhrlunds mun o sen var det igång igen.
Kontentan av allt det här blir ju som alltid en helt omvänd effekt.
Istället för att ta det lite lugnare i ett läge när man inte har så mycket att spela för, så blir man superladdad o vill med all tänkbar tydlighet visa att man inte spelade för halv maskin.
Hur tror ni Öhrlund vågar göra en tveksam insats mot Göteborg/Kalmar efter dagens rubriker?
Det var likadant förra året när Djurgården avslutade mot Elfsborg i Borås förra året o kunde "hjälpa" AIK till ett guld…jag såg sällan djurgårdarna så taggade den säsongen som just under den matchen o de gav ju också Elfsborg en tajt match.
Som läget är just nu skulle det nog vara en större sensation om AIK lyckades vinna en fotbollsmatch än tvärtom.
***
Mot Hammarby var Chanko o Eguren avstängda, mot Malmö var Daniel Andersson o Toivonen borta efter utvisning o gula kort o nu möter IFK Göteborg ett AIK där Obolo o Pavey inte får vara med.
Det är ju inte precis oflyt.
Å andra sidan har IFK länge haft flera spelare på gränsen till avstängning o lyckats hålla dessa i schack utan gula..det är rätt skickligt.
***
Djurgården hade bestämt sig att inte tappa poäng i Gävle o Siggi Jonsson är inne på helt rätt linje när han talar om tre SM-guldkandidater som känns ganska lika.
Djurgården, Göteborg o Kalmar har byggt på kontinuitet, tyngd, organisation o riskminimering….därutöver lite mumma för att avgöra framåt; Berg, Wernbloom, Hysén i IFK, bröderna Elm o Santin i Kalmar o Qurre, Enrico o Sjölund i Djurgården.
***
Man får ett kvitto på hur väldigt olika man kan se på fotboll när man får ett mejl från nån tjomme som bestämt hävdar att Anders Anderssons kapning av Wallerstedt, som var på gränsen till ett ljusrött kort, egentligen "inte ens var frispark, det var på bollen."
Ja, herregud.
***
Gävle o Strömvallen var en köldchock utan dess like.
***
I botten: du måste vinna fotbollsmatcher för att klara dig kvar, svårare än så är det inte.
En pinne hjälper dig ingenstans.
Jag menar…ÖSK:s seger mot Helsingborg kan de leva på hur länge som helst, känns det som.
En trepoängare till för något av lagen om man spelar i allsvenskan…sannolikt med Ljungskile…även nästa säsong.
***
Inte nog med att man tvingas sitta i bilen, man får sådana här mejl också:

"Hej Ekwall,
Missuppfatta inte detta nu, för det är skrivet med kärlek och hjärta.. Men, det känns någonstans som att du dyker upp som "gubben i lådan, likt Carl-Gustav Lindstedt i Hylands Hörna om du kommer ihåg?"Med det menar jag, efter som jag följer din blogg varje dag, när du reser fram och tillbaka genom landet nästan varje dag och bara får en "ståuppare på 20-30 sek. per sändning. Hur pallar du och, jag tycker det är synd om alla, som inte läser din blogg att dom inte fattar hur mycket dit du lägger ner.
Finns det någon på TV4 som reser lika mycket som du? Du är ju överallt, men din blogg är bäst!
Mvh.
Janne Falk"

Annons

SVAR: Om man bara hade fått 20-30 sek ändå!

***
För mig är det väldigt svårt att förstå att man tar på sig en keps för att det är kallt ute.
***
Jag är inte helt säker på att Kalmar sålde sitt guld när de tog emot cashen för Ari, men i AIK:s fall blir det alltmer uppenbart oavsett vad Norling säger…det är nämligen hans jobb att säga just så…med Wilton på ett plan till Qatar flög chanserna om SM-guldet väldigt långt bort.
***
Jag förmodar att Rolle Nilsson först NU, efter det att media tryckt fram nyheten om Malmö FF, först NU har han såklart pratat med Malmö FF.
Inte en sekund dessförinnan.
Jo, tjenare.
***
Jag blir så otroligt trött på allt tjafs om tuff konsgräsmatch hit o tuff konstgräsmatch dit.
När kom konstgräset till allsvenskan?
Fem-sex-sju år sen?
Det är inget nytt o det gör ingen skillnad, det är lika jobbigt att åka till naturgäs på Vångavallen som till Behrn Arena.
Eller: Bukarest-Elfsborg 1-2 på naturgräs. Elfsborg-Bukarest 0-1 på konstgräs, för att bara ta ett exempel.
Fotbollsspelare kommer alltid gnälla på underlag, hårt, mjukt, ojämnt, blött, högt eller lågt klippt…så har det alltid varit.
Det gnälls minst lika mycket på en tovig ospelbar plan som på någonting annat.
Konstgräs är inget nytt o om några år har vi en generation som är uppväxt på just konstgräs o då slipper vi snart den diskussionen.
Det ska bli skönt.
***
Ivan Gavinovic, jag säger bara Ivan Gavinovic…en dag ska ni få veta mer om den oslagbara historien om Ivan Gavinovic från Södermalm.
Jag lovar.
***
Slutligen måste jag ändå få ställa frågan: När Alex Schulman var ganska elak…om än underhållande, jag lägger inga värderingar i elakheterna…i sin lista i fredagens Bladet, menade han det då?
Eller var det någon annan i Schulman som skrev?
Är elakheter som noga gått igenom kontrolleringsprocessen inför publicering av kvartschef efter kvartschef…är de mer publicistiskt korrekta än de som Alex skrev utan kontroll rakt ut i bloggen?
För det var väl där skon klämde när Alex själv (yeah, right!) valde att sluta blogga?
Så, till kärnfrågan alltså: i fredags, var det Alex Schulman som var elak eller någon annan, vem vet jag…kanske Filip Hammar?
Eller ska Alex be om ursäkt senare o mena att han drevs till att skriva det han trots allt skrev?
Jag känner att jag gärna vill veta.
***
I väntan på svar kan jag alltid sitta i bilen, hålla handen på en ratt, lyssna till Kool and The Gang o transportera mig själv till Örebro o ett möte man gärna ser fram emot: Abgar Barsom vs Henrik Rydström.

Annons
Publicerad 2007-10-08 13:22

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto