Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Matcher ska brytas - oavsett p

Ekwalls blogg

Tisdag 9 oktober kl 02:43
Jag kanske är en gammalmodig fan som ibland tycker att nolltolerans…som en gång i New York-polisens strävan efter en bättre stad eller som nu på Premier League-arenorna…är både effektivt o nödvändigt.
Därför köper jag inte när domarbasen Bosse Karlsson säger något om att "varje händelse är unik".
Människor som går på fotbollsmatcher o kastar saker omkring sig på andra ska slängas ut.
Och matcher ska brytas när spelare o funktionärer får saker kastade på sig, oavsett om det sker i första eller 89:e minuten, oavsett om det sker på Råsunda, Söderstadion, Ullevi, Strömvallen eller var du vill.
Det är min linje.
Den tycker jag är ganska enkel att följa.
Nu får ju vuxna män (jag förutsätter att det är män) fortsätta kasta saker mot andra människor eftersom "ingenting händer"…när David Durmaz fick skit över sig på Råsunda spelades det vidare som om man låtsades att det regnade, när folk får grejer i nacken på Söderstadion bryter man en liten stund o spelar vidare.
Det "enda" som händer är ju att klubben får dryga böter med det har vi ju vetat alldeles för länge nu, det skiter de som kastar högaktningsfullt i o sen går de på nästa match o fortsätter kasta mynt o tändare.
Regel nr 1, som jag gärna återkommer till: Det är inte tillåtet att kasta saker på människor, inte ens på fotbollsmatcher (o visst är tufft att kasta något i ryggen på någon annan, visst är det?)…gör du det på en vanlig gata eller ett torg riskerar du att få sitta i fängelse.
Grejen är att det kastas i stort sett på alla arenor, "oturen" i sammanhanget för Hammarby är intimiteten…det är inte så svårt att träffa någon om du försöker, domare o spelare är så nära.
Det kastas ständigt på Ullevi o Malmö Stadion också, men där måste du vara svensk mästare i spjut för att göra direkt skada.
I min o Premier Leagues nolltolerans värld är det skitsamma, kastar du minsta lilla ut mot planen…oavsett om du träffar eller inte, så är det: ut o aldrig mer tillbaka.
Det står vakter o tittar upp mot publiken o det står förstås andra fans o ser allting, ser hur mynt, tändare o annan skit haglar mot de allsvenska planerna…men ingen gör någonting, enda gången jag sett det ske var efter ölkastande på Söderstadion…men det var ju bara för att matchen bröts, annars hade det ju aldrig hänt.
Och enda gången jag hört talas om det var när jag läste att Lars Ohly blivit förbannad på någon som tände bengaliska eldar på Strömvallen nu senast, ack så hedervärt av honom eftersom han förstås insåg hur mycket cash det skulle kosta klubben i hans hjärta.
Det är väldigt fint o effektfullt med bengaliska eldar, det tycker jag också…men nu är det inte tillåtet i stora folkmassor, främst av säkerhetsskäl…det är som det är.
Jag vet inte hur många eldar jag såg på Strömvallen, men det var minst tio-femton o jag tror inte att Ohly var helt ensam om att upptäcka var det brann.
På Malmö stadion i lrödags hann jag upptäcka ett gäng fans som slängt sig över barriärerna på Malmö stadion, löpte in på löparbanorna o tog sats mot Malmöfansen för att…ja, inte fan för att byta Pokemonkort.
De stoppades o vad hände?
Jo, de vallades tillbaka till sina platser på kortsidan som om ingenting hade hänt.
Vad tror ni blir konsekvenserna av allt det här?
Att man fortsätter kasta, bränna o försöker ställa till jävelskap inne på arenorna?
Du får försöka fundera på det en stund.
Ingen kan hävda…inte minst de mest inbitna ståplatsfans…att stämningen blir sämre för att man slutar kasta saker från läktarna.
Men vad har gjorts för att få stopp på det.
Avbrutna matcher som ändå fortsatt.
Och match som kunde avbrytas men inte gjordes det för att det var i den 89:e minuten…som om en femkrona i nacken är mindre allvarlig beroende på NÄR den kastas.
Det hjälper inte någonstans.
Det enda som hjälper är nolltolerans som är just noll tolerans.

Annons
Publicerad 2007-10-09 02:09

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto