Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nu är jag på väg…mot guldfest?

Ekwalls blogg

Söndag 28 oktober kl 11:45
Tåget nu.
Mot Göteborg.
Och kanske guldfest.
Men absolut ingenting behöver vara säkert för det…för vi talar om en allsvenska där ingenting har varit givet förutom att Malmö FF återigen trodde de hade ett bättre lag än vad de har o att "alla" fortfarande går på myten om att Kalmar FF spelar tråkig fotboll.
Jag tycker att det finns mycket som talar för att Djurgården kan göra 6-0 när Brommapojkarna faller sönder o samman inför en fanatisk Stadion-publik.
Det är det som gör hela den här sista guldstriden så svår att förutbestämma.
Jag tror att Göteborg slår Trelleborg, men jag tror att Göteborg måste göra det med ett par mål för att vara helt säkra.
Jag vet däremot inte: 1) Om pojkarna från Trelleholla kissar på sig när de ställs inför 40.000 på Ullevi eller 2) Om IFK Göteborg får stora guldfrossan o en hel del kramp när det plötsligt är 2-0 till Djurgården o 0-0 på Ullevi.
Vi vet som vanligt inte ett jävla dugg.
Men jag tror att IFK Göteborg fixar det, det är därför jag glider rakt över Sverige just nu…jag har gjort det väldigt mycket i år, X2000 från öst till väst o det gett mig en hel del, inte minst Hotel Avalon.
***
Min första Stockholmslägenhet var en tvåa på sjätte våningen, Norr Mälarstrand 20….fint som fan med en kunglig balkong utöver Riddarfjärden.
Jag hyrde av fru Anna-Maria Wallenberg-Eek…ja, Ek givetvis med två e:n…hon var förtjusande trevlig, men hon blev skitsur när jag sa "lägenhet" för man skulle säga en "våning om två rum".
Det var en tvåa utan kök eftersom lägenheten tillhörde den "våning om 10 rum" som fru Anna-Maria Wallenberg-Eek bodde i o den här tvåan hade en gång i tiden varit bostad för tjänstefolket.
Jag kände mig rätt hemmastadd där.
Vad det nu har med saken att göra?
Jo, min taxi smög så lagom längs hela Norr Mälarstrand i morse o när solen glittrar över vattnet o Estocolmo är sådär kavlugnt så att du kan se o lägga märke till enstaka människor som promenerar i godan ro då är Norr Mälarstrand oslagbart.
Nu hann jag notera när en kille kom farande på sådana där rullskidor o mössa över öronen o strax före Stadshuset korsade han vägen med en joggande tjej iklädd endast tajts o en sportbehå…en bisarr syn när den tiogradiga hösten ännu inte riktigt bestämt sig för att vara indiansommar eller vinter.
***
Glöm aldrig 1998 när Helsingborg i allsvensk ledning åkte till Ullevi för att spela hem guldet mot redan avsågade Häcken.
2-0 till Häcken då var ett mirakel.
Det är väl det som Kalmar FF får hoppas på.
***
När Bladets Alegren skriver "di gule borde vara det bästa laget" så vet jag vem han egentligen syftar på.
(Jag vet, den är komplicerad o väldigt internet malmöitisk, men ändå).
***
Det går såklart inte att komma ifrån Andres Vasquez konstmål mot Örebro..som på något vis blev både hans uppgång o fall, konstigt nog…men bland alla snygga mål som gjorts i allsvenskan så ska vi inte glömma BP-backen Janne Bergs projektil i krysset mot Gais.
***
Jag noterar också att när sju fotbollsreportrar på Bladet plockar ut årets lag så har sex med Cesar Santin i sina lag.
***
Roslund&Hellström är en ny stor favorit o deras senaste kriminalroman, Flickan under gatan, ger mig mycket…inte minst eftersom den utspelar sig på det Kungsholmen jag genom åren blivit så förtjust i, den enda delen av stan som jag känner att jag hittar i.
Men Edward Finnigans upprättelse var strået vassare, den var höglassig.
Har ni missat Roslund&Hellström har ni missat något bra.
***
Klockan 17.00 sänder Fyran….fet-Fyran, inget annat konstigt…en allsvensk special med allt du behöver veta o se från den avslutande omgången.
***
Tack för alla tips om sådant som ger vuxenpoäng o jag tar gärna fler.
Publiceras en samling här så snart jag fått in tillräckligt många som är bra.
***
Sanningen om Ivan Gavinovic, den blonde juggen, avslöjas snart….håll ut bara.
***
Faktum är att jag tycker att 1-1 för Helsingborg o Elfsborg i UEFA är ytterligare ett tecken på att allsvenskan blivit lite starkare i Europa.
***
Jag är så gammal så jag minns när vi skulle ställa om tiden i landet för första gången.
I början var det en löpsedel varje gång det var dags.
I morse hade jag inte en aning när jag vaknade, det var min mobil som hade ändrat tiden helt själv…hur fan nu det går till.
Så var det alltså; Tiderna förändras.
***
Mild har lovat att komma till våra sena direktsändning…kl 23.10…från Göteborg, om det blir guld.
Om han gör det i Andreasson-form eller inte återstår att se.

Annons
Publicerad 2007-10-28 10:53

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto