Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Alexanderssons tal som ni missade

Ekwalls blogg

Onsdag 31 oktober kl 15:44
Gala igår med grym bekant.
för att fixa stålar till ett behjärtansvärt mål o då fick man sitta vid finbord i Globen o äta vuxenmat; sparrisförrätt, oxfiléhuvudrätt, chokladmousse o ostbricka med olika viner…vi hamnade mittemot Kjelle Bergqvist som är en skön jävel o lite till vänster Malin Berghagen, bara en sån sak.
Niclas Alexandersson hade slitit sig från Blåvitts firande, han hade en rätt svår svartvitrutig svid men körde rosa slips…vilket förstås hade sin poäng en dag som denna, men är lite för mycket teaterbusscharter från Älmhult för min smak…Alex gick före TV-sändningen modigt upp på scen o höll fläckfritt tal om IFK:s engagemang i Rosa bandet-kampanjen, det var stort o det finns inte många allsvenska spelare i vårt land som hade fixat det lika storartat.
Sen: Paul Potts.
Jag kan inget om musik som ni vet, men killen måste ju för fan byta namn.
Kan man verkligen slå internationellt för en lite äldre publik om det enda folk tänker på när de hör namnet är – Pol Pot…o då tänker jag inte alls på Redaktör Pol Pot.
Bergqvist hade vit dag, jag o grym bekant lite vildare med ett ganska medelmåttigt rött till middagen o vi lät flaskorna gå rätt friska bjudrundor runt bordet så jag kunde komma undan morgonen utan Resorb.
Men nice var det ändå, väldigt.
***
Magnus Pehrsson o jag går så pass way back att jag var rätt bra polare med hans farsa Christer, en gång krogkung i Malmö.
Jag minns dessutom Magnus i en pojklandskamp i Landskrona, där han visade klass.
Fru Britta har i många år varit ett ständigt smile i TV4-huset, så det känns som man har koll på sin Pehrsson.
Nu blev det som det blev med skador o elände, så spelarkarriären tvärbromsade tyvärr.
Men att han skulle bli en av den nya generationens unga tränare i högre sammanhang är ingen skräll någonstans.
Det känns som om Gais gör en "Norling" eller "en "Haglund" o det tycker jag är rätt.
***
Det kom som en chock för mig när jag idag fick veta att Tom Prahl är i Brasilien o jagar spelare.
Tom Prahl!
Jag bara ser framför mig hur han mitt i brasilianska matcher får ett utbrott, ställer sig på läktaren o bara vrålar i nån sorts hysteriskt anfall: Föööööööööörsvarssiiiiiiiida!
***
Jag garvar högt o saxar följande raderrader ur Henke Rydströms blogg:

"….Henke Larsson är den ende spelaren i världen som själv bestämmer om han ska vara bra i en match eller inte. Motståndarna har inte med saken att göra. Däremot sätter tydligen hans egna lagkamrater ofta käppar i hjulet för Larsson. När man läser beskrivningar om Henke Larsson står det om hans briljans, "som hans lagkamrater inte förstår". Det får mig att tänka på Buster och Kid Kox – han var så överlägsen sina medspelare att de inte förstod att löpa rätt och om en boll från Kox rann ut över sidlinjen var det aldrig hans fel, det var lagkamraterna som inte såg genialiteten. Det framhålls som något enastående att Larsson trots den mediokra omgivningen kan leverera – som om vi andra inte har att finna i oss exakt samma omgivning! När Marcus Berg gjorde sina mål i Blåvitt var han assisterad av Messi och Ronaldinho. Och när Aris stänkte in sina baljor ifjol understöddes han inte alls av ett gnuggarmittfält i form av Rydström/Elm/Blomberg. Det är uppenbarligen värre för Henke Larsson, som tycks spela ihop med svagbegåvade krymplingar"
***
Folk mejlar o skriver att "det visst stormas planer i Europa vid mästarmatcher" o hänvisar till Lazio år 2000.
Well, jag påstod att du sällan ser det nuförtiden i de stora länderna (lite svårt att ha koll på de mindre) o år 2000 är ju trots allt sju år sen.
***
Om Paul Potts vill behålla initialerna kan han ju alltid byta till Paul Paljett, då får han ett namn med gammal fin klang i den musikaliska världen…om ni minns.
***
Ett mejl om att skrika saker efter folk:

Annons

"Hej Patrik
Har just tagit del av spännande läsning – din blogg-feed på fotbollskanalen.se – om det hysteriska (och lyckliga) dygnet efter mitt kära Blåvitts SM-guld. Blev bara så satans upprörd när du skrev om idioterna som häcklade dig på Valand. Drar mig till minnes en uteservering i Berlin under fotbolls-VM. Du var där med några vänner och satt ett par bord bort från oss. Vi satt och drack extremt äckliga vodkadrinkar som Henrik Zetterberg (av alla människor!) bjöd oss på. Just då var det ett gäng svenska supportrar som bönade och bad om att vi skulle stämma in en sång. Nämligen, jag skäms för att skriva det, "Patrik Ekwall är homosexuell". Då vårt sällskap bestod av lite mognare, medelålders killar med integritet och förstånd så bad vi dom högaktningsfullt att dra åt helvete innan vi blir milt irriterade och gör något som gör ont. Det märkliga var att dessa tokar, innan de fattade budskapet och gick vidare, såg förvånade ut. Man blir ledsen.
Hur som helst, vill bara säga att för varje idiot som häcklar dig så finns det åtminstone 10-20 som uppskattar vad du skriver och ditt sätt att sticka ut hakan i Sveriges sportetablissemang. Några av oss säger också ifrån på ett tydligt sätt. Kan bara hoppas på att någon gjorde så även på Valand.
Fortsätt skriv som du gör – pennan är bästa vapnet!
Högaktningsfullt
Mattias Bedding"

Annons

SVAR: Tack för snällt mejl, men att skrika bögar efter folk behöver inte alltid vara helt fel!

***
De där Chevrolet-stadsjeeparna som lottades ut på Rosa Bandet-galan var just sådana bilar som jag gillar, även om jag alltså inte förstår mig på bilar heller.
Jag ska nog ha en sån när en snikversion av Porsche Cayenne börjar kännas lite för mycket 2006.
***
Killarna på Magasinet GolfPunk trodde att jag skulle få lite träningsvärk efter att ha stått en timme o försökt svinga den där klubban.
Jag trodde att de skämtade.
Och nu vet jag att de hade helt fel: vaddå LITE!?
Jag kan knappt röra mig idag.
Hade tänkt lite stand up på Mårten Anderssons RAW…även om mina senaste stand up-besök alltid har inneburit att jag själv blivit förlöjligad, men nacke o axlar är just ni inte gjorda för lokal.
Får bli Bonde söker fru istället…komik det också på sitt sätt.

Annons
Publicerad 2007-10-31 15:25

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto