Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lagerbäck gjorde nog rätt ändå

Ekwalls blogg

Tisdag 6 november kl 19:47
November som allra värst…småkyligt, regn i luften o en grådaskighet som alldeles för tidigt bara blir ett enda mörker…få saker kan få mig att känna mig så deprimerad som just november när november är som värst o att man vet att det är en ofattbar lååååång väg att vandra innan vi ser ljuset igen.
Jag säger likadant till mig själv varenda år; inte en vinter till, det klarar jag inte…men nog fan sitter man där igen o försöker ta sats mot vad som komma skall.
Just nu; Halvfebrig o penicillinerad mot nån sorts infektion i kroppen o allmänt hängig, dyster o blekblank i hyn.
Man kan ju uppenbarligen förbjuda helrör på krogen, nog fan måste det vara möjligt att förbjuda november i det här landet?
***
Jag tror aldrig att Farnerud ens var nära.
En halvskadad Alexandersson låg före, liksom uppenbarligen Sebastian Larsson som nu ska vara redo på hemmaplan.
Så enkelt tar du dig inte in i landslaget, men det har alltid varit svårare att ta sig ur…även om jag nog anser att förbundskaptenerna gjorde rätt den här gången.
***
När november är som allra värst kan det alltid vara en ljuspunkt att smyga upp till landslagets presskonferens, äta kanelbullar, småprata med Informationschefen o Gazellen, kanske framförallt att hetsa Lagrell för Öster.
Lagrell hade nån tes om att kanske utöka superettan o allsvenskan till fyrtio lag…för då kanske Öster hade en liten möjlighet att få vara med i finrummet.
Och Informationschefen kunde inte hålla sig längre; han var bara tvingad att få testa min svåra ko-väska som hånats av Långe Lühr, en tysk vakt i Bremen med mustach, Långe Lundh o även kallats "bögväska" av mycket känd svensk fotbollshustru.
Ingen kan låta bli att hatälska denna väska, handjgord med äkta segelduk på kvinnofängelset i Bremen.
***
Jag tycker Lagerbäck gjorde rätt.
När det väl smäller i Madrid eller när det står otroligt mycket på spel mot Lettland…då väljer jag hellre en småskadad Ljungberg, Chippen, Kennedy än en kille som spelat tre av tolv matcher från start i Bundesliga o inte har någon egentlig erfarenhet av landslagsspel på den här nivån.
Eller vem skulle Alex Farnerud ha petat ur truppen/laget o varför?
Farnerud har visat vad han kan mot tunga lag som Barca o Lyon o han är en framtidens man om han utvecklas i samma fart…men tittar vi på total speltid i ligan har ju nästan Ljungan kommit upp i lika mycket.
Gärna Farnerud, gärna Larsson…för vi måste våga satsa nytt, fräscht o modigt lite oftare än vi gjort tidigare, men den här gången är det befogat att köra beprövat.
***
Jonas Olsson i Nijmegen var ett namn som Gazellen gärna ville återkomma till i vårt lilla samtal….inte en gång, snarare två, tre, fyra…Olsson får nog snart en chans, det kändes så.
***
Vad säger Quetzala Blanco nu när Långe Lundhs lockar har fallit (se bilden ovan) för saxen?
Rasar han nu från förstaplatsen som Quetzalas sexobjekt i media-Sverige?
Stort samtalsämne på presskonferensen idag.
***
Det kändes ändå som att det smärtade för Lagerbäck när han berättade att Sebastian Larsson var bortplockad i sista stund.
***
Det blir förstås viktigare än någonsin att de halvskadade som är uttagna verkligen är så pass friska som de själva vill hävda.
Annars kan de lika gärna stanna hemma.
Parodin med Ljungan o hans "test på morgonen" (jag undrar hur den såg ut?) inför Nordirland får inte upprepas…en skadad spelare är en skadad spelare, oavsett hur mycket erfarenhet han har.
***
Micke Nilsson blir såklart yttermittfältare om det behövs.
Jag säger inte att jag gjort det valet, jag vet bara hur förbundskaptenerna tänker.
***
Annat frågtecken: Är Kim vänstermittfältare igen?
Gazellen sa:
"Det är ju mycket så i Lyon numera, men det blir ett annorlunda spel där eftersom Lyon nästan alltid är väldigt spelförande".
***
Adam Alsing…programledare för Fotbollsgalan, superduperidrottsintresserad o allmänbildad som få…har nu lovat att gästa vårt nästa program: Ekwall vs Lund De Luxe.
Skicka gärna ett mejl om det är nåt speciellt du vill veta eller se i programmet med Alsing.
***
U21-Lennartsson var smart nog att bara presentera ett enda resultat från säsongen som gått…segern med 5-1 senast mot Belgien.
Resten glömt.
***
Farbror Bank hade en ljusblå östermalms-brat-Lacoste på sig idag men skulle ändå håna mig för hur jag bar min diviga svarta blankjacka.
***
Tack alla ni som mejlat o tackat för raderna om Nils Liedholm.
***
En halvtimme in i Spanien-Sverige kan vi bli klara för EM när resultatet från Nordirland-Danmark förkunnas.
***
Ett ständigt ljus i mörkret är alltid Wilma, 8 år.
Och ett annat ljus i mörkret är Madrid, tisdag till söndag i nästa vecka.
Så november får gå, även i år.

Annons
Publicerad 2007-11-06 19:06

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto