Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Adam Alsing gav oss fingret!

Ekwalls blogg

Torsdag 8 november kl 20:00
Det började bra…har man ju hört förut.
Men när dagarna är som de idag o när novemberlocket lagt sig över en hel himmel, då räcker det inte med vare sig ljusterapi eller lustgas.
Några rätt kraftansträngande möten i både glasburar o telefoner, sen kaos i trafiken, tandläkarbesök o stress för att hinna: hämta i skolan, handla mat, fixa papper, laga mat, ringa tolvtusen samtal, få ihop alla tänkbara jobb på ingen tid, pussla ihop fyrtio åsikter om en sak, hjälpa med läxa, äta penicillin, ta tag i tvätt, skriva manus.
Och på det en hel del dåligt samvete för att jag inte hinner hjälpa Guds Son, redigerar-Olle o Foto-Soffan så mycket med Alternativa eftersom tre dagars betalt tid är just tre dagars betald tid o inte fem.
Och ännu mer dåligt samvete för att Wilma, 8 år, tycker jag är en tristråtta som har en mobil som aldrig slutar ringa.
***
Helsingborgs helt ofattbara 3-2-seger i Istanbul mot Galatasaray är ju helt fantastiskt.
Om ni inte riktigt har någon koll på hur bra Galatasaray är så kanske det är läge att berätta att de ligger före Champions League-Fenerbahce i turkiska ligan.
Och Helsingborg, herregud vad ska man säga om Helsingborg…om inte annat måste det vara värsta mardrömmen för alla spelare, ena dan kan de få storstryk av kreti o pleti i allsvenskan, nästa dag kan de göra fem mål på Heereenven efter att ha släppt in fem borta o sen slå Halmstad med 9-0…spela 1-1 mot halvdassiga greker hemma o på det slå Galatasaray borta.
Det finns inte en städfirma i hela världen som pendlar mellan att ibland lämna all tänkbar skit i varenda hörn o nästa gång sopa helt hent överallt.
***
Annars var gårdagskvällen en höjdare framför rutan…jag satt o var alldeles hänförd först av Moskvas rastabrassar Yo o Wagner Love, sen den där bortvändningen av två spelare i samma rörelse o det där mördarskottet i krysset…Zlatanglitter av allra bästa tänkbara kvalitet.
***
Början var en tidig morgon hos Adam o Gry där jag pratade sport i några minuter när lillebror Timell dragit på semester, är tillbaka fredag morgon igen…ungefär 07:50 i Mix Megapol.
***
Fenerbahce kan säkert gå mycket längre än vad folk tror, hemma är det väldigt få som slår turkbrassarna.
Dessutom innebär deras framgångar att mästerkocken Murat på Restaurang Konsumtionsföreningen i Apple Bay kan jobba sju dygn i rad med ett leende på läpparna (mot normalt fem i rad).
***
Filip&Fredrik är…som jag påpekat tidigare…världsmästare på att få all tänkbar PR i kvällisarna, det är väl bara den där TV3-morsan som håller jämna steg för tillfället?
Idag är det Getingen som agerar Filip&Fredriks PR-megafon.
Först en helsida på nöjessidorna om nån luddig artistgrej med Bert…sånt är jag inte så himla bra på, det kanske var en stor grej för Getingens läsare, vad vet jag?
Men på Sporten har de…över ett par spalter…lyckats göra reklam för sitt nästa TV-program med att basunera ut världsnyheten: "Filip&Fredrik tycker Lagerbäck är världens tråkigaste!"
Ehhh…ok?
Förlåt en fråga eller två; är det så stort att Filip&Fredrik tycker att Lagerbäck är tråkig så att det automatiskt är en artikel?
Och…vad är nyheten?
***
Början var också en väldigt kul inspelning av Ekwall vs Lundh De Luxe där Fotbollsgalans Adam Alsing var gäst.
Det blev till o från en ganska hetsig debatt mellan mig o Långe Lundh…o till slut fick vi se Adam visa fingret!
Mycket intressant tugg om Fotbollsgalan…varför är Alsing programledare, undrar vi…om senaste landslagsuttagningen, om hur uselt vi tar hand om våra gamla hjältar samt vilka är de bästa matcher vi sett live.
Ekwall vs Lundh De Luxe – här på fotbollskanalen.se från fredag morgon, i TV4 Sport på måndag.
***
I en annan del av Getingen skriver en krönikör som mest skriver om skidfolk o bandy o sånt men nu gör en del damfotboll för att han bott nära Umeå, Thomas Pettersson, att den viktigaste damlandskampen någonsin spelas ikväll o att det är nån sorts skam att ingen svensk TV-kanal sänder.
Det känns ju verkligen fint att just Getingen helt plötsligt gjort sig till damfotbollens riddare, de har ju sannerligen visat sitt intresse o tapetserat sidor med damfotboll de senaste åren…NOT.
Och den viktigaste matchen är väl ändå den avgörande returen i Estocolmo?
Den sänds.
***
Än en gång bör det alltså påpekas att Lagerbäck måste våga förnya redan i vår o tänka slutspelsfotboll efter kvalet.
Men nu är det Spanien som gäller först o främst, det är NU o just exakt nu…i den här situationen…finns det inga bättre alternativ.
***
Mourinho till Fotbollsgalan? Jag skulle inte vara så säker på det.
***
Ännu inte ett enda svar på frågan om Hannas pinne.
***
Kan däremot här o nu avslöja: Ernst kommer till den Alternativa Galan (söndag TV, kl 23:05), liksom Lennart Johansson o en väldigt omtalad allsvensk fotbollsspelare…bland många, många andra.
***
Det blev efterhand en så pass deprimerande att jag tog Wilma, 8 år, under armen o åkte ned till Siba o köpte en svår brödröst.
En Porsche-brödrost för 1700 spänn!
Nu känns allting väldigt mycket bättre igen.

Annons
Publicerad 2007-11-08 19:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto