Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Spelarna har ingen aning när Lagerbäck mörkar

Ekwalls blogg

Fredag 16 november kl 18:45
Om man är vad man äter så börjar det här bli oroväckande.
Onsdag slog alla redkord: hann ingen frukost o fick i mig en kaffe, två persikojuice o fyra småkakor på svenska presskonferensen framåt lunch…direkt därfrån i all hast för att hämta hyrbil på flygplats o under språng köpte jag en trekantsmacka med tonfisk i genomdränkt vitt bröd, en liten påse potatischips, en flaska vatten o tuggummi…ilfart på motorväg till Zaragoza, pitstop på motorvägsmack där jag köpte sega sura godiscolaflaskor, pecannötter o ny flaska vatten, till länkställe i ett beckmörkt industriområde utanför Zaragoza o fick en liten kopp kaffe av en snäll herre vid namn Iker (inte Casillas)…superstressade därifrån till handbollshall där jag i pausen åt vad som bjöds; popcorn, en ny liten påse chips o en coca cola från automat som smakade utspätt o diskvatten.
På väg tillbaka i natten…det är 30 mil…åt jag ingenting men jag hittade ett toblerone i minibaren när vi var framme vid 03-tiden o det satt såklart som en smäck innan jag stöp i säng.
De här senaste dagarna har jag mest ätit köttbitar stora som små ponnyhästar på ett argentinskt kötthak som heter Cabana.
Men jag åt lite sparris till förrätt ena dan, så att så jävla illa är det nog inte ändå.
***
Den här gången är det väldigt många spelare som jag varit i kontakt med som säger att de inte har någon hundra koll på om de får spela eller inte.
Lagerbäck verkar vara en jävel på att mörka.
Jag tror att förbundskaptenen tänker så här: Isak – Nilsson, Mellberg, Hansson, Edman – Andersson – Chippen, Svensson, Ljungberg – Allbäck, Zlatan.
Själv tänker jag: Svensson i Linderoth-rollen i Kim framför…Källström har varit här förut o verkar vara i form, Svensson något kvickare än Andersson o framförallt kan Daniel sakna matchtempo vilket är ett helvete i den rollen, lättare att dölja det på en kant (läs; Chippen o Ljungberg).
Vågar vi satsa på både Chippen o Ljungberg borta mot Spanien? Ja, om bägge är friska så varför inte? Vi gjorde det mot Danmark borta o jag menar: vad är alternativen just nu?
***
Jag fryser hela tiden.
***
En middagssittning med en del kollegor i samband med bortalandskamper blir lätt oförglömlig.
***
Vi är inte riktigt i Spanien, vi är i Madrid o alla frågor från spanska journalister på presskonferenserna här är Real-relaterade.
Oftast om varför Raul inte är med.
Men även om Casillas är världens bästa målvakt.
Inte särskit många verkar vilja nämna Puyol o Iniesta…
***
Zlatan har verkligen blivit så grymt slipad nu i de här sammanhangen så att han reder ut allting utan att på något vis visa missmod.
Under en mastodontpresskonferens med tolk…som är jävligt lik Steffo Törnquist…lyckades Zlatan oerhört elegant glida runt de hypotetiska frågorna om Real Madrid så att han på något vis både bekräftade o dementerade att han gärna ville spela för klubben någon gång i framtiden.
Han har varit proffs på plan länge, är det nu på alla sätt även "utanför".
***
Har fått en väldigt förvirrande text mejlad från Baraben om skandalen på Elvan där TV4:s Anders Pihlblad ena stunden är kvällstidningsjournalist, andra är någonting helt annat.
Lite kött på bara ben så hade texten varit lättare att ta på allvar.
***
Shopping i Madrid är svårslaget.
Jag gillar Calle Mayor som är en förlängning av Carrera de Jeronimo där du kan hitta en del lite mindre butiker med gamla favoritmärken som exempelvis Custo…o här finns en liten Desigual-butik som likt Custo har rätt coolt designade tröjor o tees.
Det finns en del småsvårt just nu på Desugual…det är inte alls lika svindyrt som Custo…o jag kan varmt rekommendera ett besök om du är i stan.
***
Matias Concha har två brorsor boende i stan o har varit på Santiago Bernabeu en hel del, som åskådare.
"Det är otroligt brant", förklarade han idag o det förstår jag, det räcker att du står längst ned o tittar uppåt så blir du lite höjdrädd.
***
Ja, ni kan säkert själva räkna ut med hälsenan vad som hade hänt om exempelvis jag hade försökt hångla upp fotbollspelare på en galafest o sen hade blivit utslängd.
Då hade det inte varit så himla "synd om", då hade man bara fått veta att man fick skylla sig själv.
***
Real Madrid-campens vakter höll på att få hjärtslag när polis Hammarbäck snällt lotsade in mig i presskonferensrummet innan träningen var klar…det var som om en livstidsfånge fick fritt fram att fly med hjälp av fängelsedirektören.
Hammarbäck som bara ville vara schysst o hjälpa mig med lite vatten, vi behövde det där vi satt inburade på läktarplats.
***
I kvällens Idol håller jag på Nobeltorgets Christer Sjögren.
Och missa inte; Ljungan, Kennedy o Mackan Rosenberg sänder hälsningar härifrån i programmet.
***
Ni som hånfullt alltid kallar Svensson för Ellos bör veta att han hade stenkoll på mina Lars Wallin-designade boots.
Edman gillade dem också, men erkände att han fegade i klädväg: helst Filippa K, vilket ju är nice men så väääääldigt mycket bas.
***
Jag har skrivit det många gånger förut, men det var ett tag sen; när ni ser reklamfilmer om hur olika budfirmor snabbt skickar saker runt hela världen…tro inte på någonting!
Det tar alltid evigheter så länge det inte är inom samma stad.
***
När det gäller griskylan, får detta intressanta mejl:

"Madrid ligger mitt på den Iberiska halvön. Har du inte gjort research kan jag berätta att detta är ett klassiskt ökenklimat.
Jag har varit i Madrid(flera gånger) men jag har aldrig frusit lika mycket som i Madrid den gång vi hade 27 grader på dagarna och minusgrader på kvällarna.
Ni har inte hittat en av Madrids bäst bevarade hemligheter. En jerezbar som inte ändrats på över 100 år.
Tack för att du inte har nämnt Hemingway. Författaren och Madrid är uttjatat.
Hilsen
Thomas"

SVAR: Den enda Hemingway jag tjatat om på senare tid är drinken vi körde på Elvan häromdan: 4 cl pernod utspädd med champagne. Ska man hålla värmen under matchen…som börjar kl 22…finns det risk att man får ta en sån.
***
Lagerbäck har rätt; håller man inte i hatten kan det sluta illa det här.
Säg att Danmark slår Nordirland imorgon o Sverige redan är klart för EM…då måste Spanien slå oss för att inte riskera att bli passerade av Danmark…ja, ni förstår själva, då jävlar kan det fara iväg.
***
En sak har jag försökt lova mig själv i många år nu: Bara jag aldrig, aldrig, aldrig blir en sur o bitter gammal gnällig sportjournalist.
***
Klassiskt Långe Lundh-citat: man behöver inte vara indian för att läsa vissa tecken i skyn.
***
Trots en dans-sväng förra vintern o nio kvällstidningslöpsedlar för tänder, Gynning o fan o hans moster så kan jag nu konstatera att jag aldrig blivit så vinkelciterad som jag blivit i journalisternas egna fackorgan
, dels när de ljög (vilket ju är snyggt när det är en tidning som värnar om korrekta journaliter) ihop nåt om att jag hållit föredrag för handbollslandslaget för några år sen o dels det senaste om hur det är att jobba med landslaget; jo, jag tycker det finns en del journalister som gnäller överdrivet mycket ibland, men att det skulle vara min huvudsakliga…o enda…åsikt i ämnet är ju förkastligt.
Allt är medias fel, som vanligt.
***
Mycket svenskar i stan redan igår kväll o Patrick Englund, den gamle demontränaren, smög förstås in på "mitt" stekarställe Glass Bar.
Han hade en rätt snygg jacka på sig, vilket Olsson uppskattade…Olsson själv förstås i sin favoritdesigner, japanen Yamamoto.
Långe Lühr i den luggslitna o en mörk kavaj av väldigt olustig härkomst.
Långe Lundh som vanligt; helt i svart, lundastuket.
***
Stackars övriga kollegor har placerats i nån förort där man får se sig om efter mörkrets inbrott…de kör fortfarande samma resebyrå som en gång anlitades av oss o som fixade ett hotell som sades ligga nära Köln, men som låg evigheter därifrån i en tysk håla som såg ut som Degerfors o där hotellet låg bakom järnverkets enorma skorstenar, jag glömmer det aldrig…därute stänger tydligen matställena tidigt pga rånrisk.
Själv behöver jag bara svänga runt hörnet från Urban o där ligger restaurangerna på pärlband; argentinaren, kubanskt, indiskt, italienskt, peruanskt, spanskt, franskt.
Jag orkar inten sätta gaffeln i en häst ikväll igen, så pampaskillarna går bort.
Peruanskt låter cool.
Jag kan alltid berätta att jag i Frankrike 1998 satt o diskuterade fotboll ganska länge med Teofilo Cubillas, det går nog hem.

Annons
Publicerad 2007-11-16 17:17

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto