Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vi får inte göra för stor sak av Lettland hemma

Ekwalls blogg

Onsdag 21 november kl 14:21
Det må vara ödesmättat…o jag kan tycka att det är rätt häftigt…o det må vara sent i november, kallt, dystert o genomjävligt: Jag är inte orolig.
Eller, kanske snarare: jag vill inte ens tänka tanken.
Lagen om alla jävligheters jävligheter har verkat förut, men nu är vi alltså oroliga för att 1) Lettland ska besegra Sverige på Råsunda, 2) Nordirland ska samtidigt smiska upp Spanien i Las Palmas.
Ni hör ju själva, normalt borde det vara hur lugnt som helst…o, ja jag vet att vi tagit stryk av Lettland förut på Råsunda men då var vi redan stenklara för ett mästerskap o det vara bara en match som skulle spelas av för att tabellen skulle bli komplett.
Landslaget må vara hur mycket ur form som helst, men allt utom seger hemma mot Lettland är vanligtvis…hallå, Liechtenstein vann hemma…en baggis o vi behöver bara en poäng.
***
Sen 1993 har jag varit TV4-knuten o sprungit runt i TV4-huset…först idag, fjorton år senare…fick jag sitta i en liten VIP-matsal o äta special-lunch i samband med ett meeting.
VIP-matsalen…det finns tydligen två, detta kallades "lilla VIP-en"…ligger bakom den stora matsalen där pöbeln får härbärgera normalt.
Det tog fjorton år, sen: Äntligen!
Nu känns det som att man betyder något på riktigt i TV4-huset.
***
Grirts Karlsons är på många sätt ett helt oslagbart namn.
***
På tal om namn.
Guds Son har sina sidor, en är att han sparar på gamla programblad från matcher han jobbat med…likt "Dinge-David", ni från Malmö minns säkert…o att han minns nummer som tunisiska yttermittfältare haft i träningslandskamper.
Detta är sådant som Guds Son aldrig vill erkänna men idag kröp det fram ett programblad från Lettland-Sverige förra året med tillhörande insticksblad (viktigt) som bjöd på underbar svensk laguppställning enlig lettisk modell:
Rami Sabans – Mikaels Nilsons, Olofs Melbergs, Peters Hansons, Eriks Edmans – Tobiass Linderots, Niklass Aleksandersons, Kims Kälstroms, Fredrik Ljunbergs – Zlatans Ibrahimovics, Johans Elmanders.
Men bäst var ändå avbytarnamn som Markuss Olbeks o framförallt Jons Alubage…just Alvbåge var den enda som inte hade fått det traditionsenliga s:et efter sina namn men fick alltså istället heta Alubage.
Humor.
***
Det väller in mejl i frågorna kring landslaget o mina kroppsdelar, här ett från Thobias Larsson:

Hej,
Tack för en grym blogg!
* Zlatan kallar dig:
Svar: Huvudet/"huvet"
Jag antar att detta är för att han tidigare gjorde "spring-tecken" under huvudet och syftade på att du var ett par ben med tillhörande huvud.
* Vem som lekte med dina ädelstenar:
Svar: Kennedy
Känns iaf troligare än exempelvis Shaaban eller Petter Hansson.
Vad vinner jag?
Nu kör vi över Estland ikväll!
MVH;
Thobias

SVAR: Du vinner ingenting. Då krävs full pott. Du hade ett rätt.
***
Vilken spelare som materialaren Roger Jacobsson åsyftar i den här
vore intressant att få veta.
Långe Lundh tror på Tobias Grahn, en gammal Ekwallsk favorit…men jag vet inte om Roger var med på den tiden i landslagssammnhang.
Kan det inte vara Östlund?
***
Om det nu stämmer att vi ska spela med ett helt nykomponerat 4-5-1-system mot Lettland, som Bladet skriver/avslöjar (stängd träning längs Arenavägen är nog ingen bunker i sammanhanget) så kan man ju stilla undra, oavsett hur det slutar:
Varför komma dragandes med något helt nytt (jag räknar inte testet borta mot Tyskland förra året) just nu i sista avgörande matchen?
Gör vi inte för stor sak av motståndet Lettland på hemmaplan då?
***
Det rapporteras annars att matchen ska gå i "direktsänd TV", minsann o att vissa spelare kan tänka sig att spela i – skruvdobb!
***
Well, well.
Jag känner mig lugn i alla fall.

Annons
Publicerad 2007-11-21 13:46

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto