Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Så går jakten efter "skandaler"

Ekwalls blogg

Torsdag 22 november kl 22:15
Fotbollsgala, Madridturné o tre dagars hemmalandskamp i en enda följd tog hårt den här gången…fullständigt utslagen idag o då avstod jag ändå White Room i natt.
Det kan till viss del bero på att vi här i Estocolmo just nu lever i en stor fet lerhög där fukt o mörker härskar o där jag…var jag än kör, var jag än går…hamnar mitt i ett förbannat vägarbete eftersom det inte finns en vägstump eller trottoar i hela den här stan som inte måste brytas upp o fyllas igen.
Ja, ni förstår…den sinnestämningen.
***
Ekwall vs Lundh De Luxe bandat idag.
Vuxnare o mognare än någonsin när vi fick besök av självaste Dagens Nyheter.
Sportkrönikören Johan Esk satt i vita stolen o kom billigt undan eftersom både jag o Långe Lundh var mer utarbetade än på mycket länge.
Mindre tjafs, men väl så intressant.
***
En fotbollsreporter på Bladet har varit lite blek om nosen sen förra måndagen men har moppsat till sig efterhand när Bladet snyggt lyckats avstyra varenda skandalartikel…tillochmed de som blev
…eftersom det tydligen var "synd om"…det är möjligt att det är sånt som betraktas som gott journalistiskt arbete, I don’t know.
När Allbäck gav honom en ärkeutskällning efter matchen var det tydligen inte så mycket att hänga upp sig på, däremot kunde han givetvis inte låta bli att skriva den här
…dock med hjälp av Wagner, två journalister behövdes för att plocka ut en passus ur en blogg o lägga på ett citat…det är möjligt att det är sånt som betraktas som gott journalistiskt arbete, I don’t know.
Bladet fortsatte sen att toppa nätet med den här
från det här
.
Och nu meddelar Bojan att Bladetreporter jagat honom febrilt för att ta reda på om han ligger bakom att Zlatan ibland kallar mig för ett visst smeknamn…det är sant, de ringde honom idag o jagade stenhårt, Bojan bara skrattade o sa att det var en petitess/skämtgrej men förstod sen att reportern var på jakt efter en skandal.
Och det är möjligt att det är sånt som betraktas som bra journalistik, I don’t know…men varför jag skulle vara så oerhört intressant för just Bladet o deras jakt det får ni själva försöka reda ut.
***
Det finns ju inga engelska tränare/managers som håller måttet på högsta nivå, det har alla förstått…utom just engelsmännen själva.
Och efter behandlingen av Svennis, vem vill ha jobbet?
Å andra sidan är det rätt läge att kliva in.
Capello? Mourinho? Scholari? Conny Karlsson?
***
Mycket mejl senaste dygnet, här ett av flera intressanta:

"Noterbart 1: Zlatan är flera klasser bättre än samtliga av hans svenska lagkamrater. Men faktum är att sverige har gjort sina två bästa landskamper utan Zlatan. Spanien hemma och Danmarksmatchen i parken. Visserligen hade sverige jäkligt mycke "stolpe in" i bägge matcherna. Tycker personligen att både Spanien och Danmark var dom bättre lagen, men tre poäng mot så pass kvalificerat motstånd får ses som kvalets (ända) gobitar. Den kanske estetiskt mest tilltalande matchen var island hemma, men det var just mot island. Kanske inte nåt nytt men känns som dom övriga spelarna lyfter och kliver fram utan Zlatan. Skulle villja se ett landslag utan Zlatan fast med Zlatan, Förstår du?
Noterbart 2: Vi har Kim att tacka för mycke vad det gäller det här kvalet. Avgörande 1-0 målet mot Lettland borta, kanonsnabba 1-1 reduceringen mot island borta, nickskarven till Mellbergs 1-0 hemma mot nordirland. Samt gårdagens avgörande 2-1 mål. Bara viktiga och poängivande insatser till skillnad från exempelvis Anders snygga men betydelslösa 3-0 kanon mot lichtenstein. Synd bara att han slarvar med defensiven.
Noterbart 3: Allbäcks propp på Ramos var kvalets höjdpunkt.
Noterbart 4: Hade Poulsen hållt fingrarna borta från Mackan och danmark fortsatt sin massiva forcering och fått in 4-3 (det kändes ett tag som det hängde i luften) så hade danskjävlarna spelat EM på våran bekostnad.
Noterbart 5: Sverige har börjat släppa in billiga mål. Majstros skarvning igår och Dolphs vurpa mot Nordirland är bara exempel på många lustiga (olustiga för våran del) mål i det här kvalet. Vill minnas att det i forna kval var ytterst ovanligt att Sverige ens släppte in ett mål i en kvalmatch. Känns inte som sverige har råd att släppa in sådana här mål i ett EM-slutspel. Då kan vi räkna med en favorit i repris ala EM 2002 eller en Spanien borta gånger tre. Känns som det beror på oskärpa och osäkerhet i baklinjen. Tycker inte Dolph och Majstro håller, känns bara som två dåliga kopior av Mellberg. Skulle villa se en mer spelskicklig back med ett löpsteg. Tror en sådan back skulle komplettera Mellberg bättre, men sånna mittbackar har vi tyvär inte överflöd av. Teddy?
/Claes Lappalainen"

Annons

SVAR: Kloka tankar, men danskarna hade vi fixat ändå (straffsituationen var det sista som hände i den matchen, vi hade fått minst en poäng), de visade sig vara sämre än väntat o de tog noll av Spanien, vi tre.
***
Christian på danska TV2 berättar att Danmark spelat sex landskamper på lördagar o sex på onsdagar av de senaste tolv…alla på lördagar har förlorats.
Det är den där fredagsölen som jävlas förmodligen.
***
Och San José är alltså en också stad i USA, ni som håller på Sharks vet ju det…där ställs Sverige mot Costa Rica på nordamerikaturnén, inte i landets huvudstad.
Äntligen revanschläge!
***
Jag vet inte riktigt hur mycket de har att göra på dagarna på
, men sådana här kundvänliga mejl har de tid att sitta o författa:

Annons

Stefan Rasmusson [stefan.rasmusson@tgm.se]
Till: Ekwall
Kopia:
Bifogade filer:
Du får nog stå ut med att bli kallad både det ena och det andra.
Du är ett skämt
***
Ponera att det hade varit aktuellt, tror ni då att Bladet lyft bort artiklar för att TV4-ledningen ringt o sagt att det är "synd om"?
Jaså, inte det.
***
Fredag måste bara bli en ledig dag.

Publicerad 2007-11-22 20:51

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto