Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Jag, Bygglovs-Matte, ett gäng galna brudar o Hasse Aro

Ekwalls blogg

Torsdag 29 november kl 17:25
Vad gör man inte för sina systerkanaler?
Så när TV400 bad om en tjänst ställde jag förstås upp.
Som en av de åtta (!) jurymedlemmarna i "Årets Dragqueen" som avgjorde igår på 08-klassikern Göta Juck.
Ja, herregud!
Mycket finns att säga från en rätt freaky värld där män klär ut sig till christer lindarware o bjuder på rätt cool show inför en publik som bestod av nån sorts blandning av människor som spann från tråkiga heteros, transor i jultomteutstyrslar, Ulf Ekelund med boyfriend till idol-Gathania, tvåmeterskillar i paljettklänning o stilett, hela vägen bort till Leif GW Perssons polare.
Det var väl en sak.
Juryn, däremot…jeeeesus christ.
Vi satt inklämda i två vita Klippan-lädersoffor o längst fram var det Camilla Henemark, Hasse Aro, Jean-Pierre Barda o en något uppspeedad juryordförande vid namn Josefine Crafoord.
Bakom satt Bygglovs-Matte o mitt mellan Linda Rosing o Du är vad du äter-Anna Skipper satt jag inklämd.
I denna samling av klubben för "jag vill synas o höras mest o högst o värst" var man sannerligen en liten blyg novis…hur nu det gick till?
Det fanns en mikrofon till varje soffa…några av jurymedlemmarna slet den till sig om vore den ett blodigt köttstycke till ett hungrigt lejongap i sin vilja o iver att få ett ögonblick i rampljuset.
Det var en föreställning på högsta nivå, så sanslös att jag o Bygglovs-Matte lutade oss tillbaka o bara valde att garva åt allt.
Juryarbetet slutade med att Crafoord plötsligt stod på scen med ett kuvert där två finalister var namngivna, vilket var en chock för oss andra i juryn eftersom det aldrig förekom något jurysammanträde o Crafoord plockade liksom ut finalisterna helt själv.
Det fick Hasse Aro att efterlysa lite ordning i sofforna, men då var det redan kört sen länge.
Hela TV-inspelningen fick sin crescendo när den slampiga programledaren "Miss Inga" valde att inför öppen ridå skälla ut en ljudtekniker o kalla honom "en jävla pryo-elev".
Stor, stor, stor humor.
Det får ju inte bli för mycket, men ibland kan man behöva lite sånt i det här deprimerande novembermörkret.
***
Nu missar väl Rosenborg till slut, trots de resultaten.
Känns ju inte precis "rättvist".
***
På tal om Rosenb…erg.
När Mackan Rosenberg är på det där spelhumöret o har just det självförtroendet, då gör han mål mot vem som helst i hela världen.
Minns tidig landskamp i hans karriär (kan ha varit debuten) borta mot Frankrike, då trodde vi väl alla att vi fått en ny superstjärna.
Men jag vet inte…ibland syns han på landslagsträninganra som en liten blond skolpojke, nästan lite ursäktande för att han får lov att vara där.
Och det vi såg i Madrid skrämde ju inte precis slaget på fotbolls-Europa.
Men nu fick vi ytterligare ett bevis på att han har det i sig, låt det så fortsätta.
***
Enklare intervju med bloggare nära dig läser du
.
***
Lasse Granqvist i studion när vi spelade Ekeall vs Lundh De Luxe idag kändes stort, så stort att jag o Långe Lundh tog upp en spontanapplåd när den ståtlige Granqvist skred in i studion.
Fredag morgon finns programmet beskåda här på nätet.
***
Tänka sig att målet som förändrade Andres Vasquez liv blev startskottet till att allting bara gick åt helvete i IFK Göteborg, klubben som han spelat i sin 10-åring.
Nu lämnar han Blåvitt sedan bägge parterna kommit överens..det kändes inte precis som om Mild låg på sina bara knän för att be Vasques vara kvar.
***
Avdelning onödigt vetande men jag fick igår lära mig att dragqueensnubbarna döljer Lars-Göran i sina tajta outfits genom att tejpa upp upp den o hela paketet bakåt, mot ryggen till om ni förstår.
Det låter ju inte så himla bekvämt o hur gör man om man bli pissnödig eller vad händer om man går igång på nån puma i baren o: vad är det för tejp?
***
Långe Lundh är helt övertygad om att Henke avslutar sin karriär i Högaborg.
Det blir ju en drömmatch för varenda motståndare i deras lingonserie.
Och Henke blir ju i sådana fall den första av alla våra superstars i modern tid som väljer att vända tillbaka till sin moderklubb i lägre divisioner, lite som man gjorde för många år en.
Alla andra har ju slutat långt innan o blivit allt från agenter till restaurangägare, TV-människor o annat.
***
Det väller in mejl från människor som blivit misshandlade av Telia, fortsätta mejla jag skickar vidare till deras infochef.
***
Alla engelsmän jag känner i branschen har alltid sagt att Harry Redknapp är den största managerskojaren av dem alla o det finnssåklart ingen manager som har köpt o sålt så många fotbollsspelare i sin karriär.
Jag har alltid undrat hur han i sådana fall lyckats komma undan.
Nu ser det ut att vara kört.
***
Det ska förstås bli en sann glädje att glida ner på Restaurang Konsumtionsföreningen o inkassera den vinst man kammat in på 3-0 för Inter efter det att kocken Murat tvingat mig att spela när tio andra redan valt resultat.
Tack Jimenez, tack för det målet i 92:a.
***
UEFA-cup nu.

Annons
Publicerad 2007-11-29 16:31

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto