Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Man vill ju se Petter Hansson i fotbollsvolley

Ekwalls blogg

Andre Pops sitter fortfarande i min TV-ruta här i Thailand o pratar om folk som åker skidor, på tvären, i luften, utför o med vapen…jag kommer aldrig någonsin förstå hur fan det går till när SvT Europa hamnar på ett svårt hotellrum i Asien.
Jag menar, om man nu kan visa SvT Europa…varför kan man inte visa alla andra svenska kanaler, det ar ju liksom TV allting på nåt vis.
Jag ska fråga Janne Scherman eller i alla fall en annan Janne, Andersson.
***
Man vet så lite om all tänkbar sport ute i världen, vi tror ibland att alla bara bryr sig om vårt eget som vi tycker ar fräckt: skidor på alla håll, hockey eller handboll.
Bangkok Post dunkar på rejält me årets "Sea Games", någon sorts olympiad för länderna i den här delen av Asien som verkar megastort i trakten.
Mittuppslaget på att Thailand besegrat Burma i fotbollsfinalen med 2-0.
Jag vet inte så mycket om kvalisorten…det var precis som i riktiga OS, fotboll endast för U23…men jag har sett Thailand några gånger i den där januariturneringen o det har varit hellre än bra.
Inte bara vanlig fotboll i turneringen, även sån där fantastisk fotbollsvolleyboll där lirarrna smashar genom att kasta sig upp i luften o gör osannolika bicycletas med nån sackosack-liknande boll.
Där kommer thaikillarnas fysik mer till sin rätt. Man skulle ju vilja se Petter Hansson på en sån bana…
***
Jag som är nån sorts gammal stryktipsromantiker har aldrig riktigt forstått att det sitter människor o spelar på en fotbollsmatch som de samtidigt ska försöka titta på, o njuta av.
Ni vet den där textremsan längst ned om att nästa bortamål ger 7,5 gånger fliset eller att nästa hörna till bortalaget ger fem gånger om den kommer från höger o skruvas med insidan av en vänsterfotad.
Jag känner inte Pelle Fosshaug o hans polare, men har aldrig hört talas om att någon verkligen sitter o spelar mitt under matchen – även om jag självklart inser att någon gör det, annars hade ju spelbolagen lagt ned.
Och här i baren här sitter två snubbar o följer fotboll på storbildsskärm, men framförallt alla tänkbara odds via nätet…de verkar spela "live" som det tydligen heter o verkar tycka det är kul.
Tänk, jag är så gammal att jag minns när man tvingades lämna in tipset på torsdagar hos ett ombud hemma i Sverige före kl 18.
När matcherna gick på lördagen!
Som Buhre alltid sa: det var inte bättre förr, det var annorlunda.
***
Blev en o en halv bok i solstolen idag: avslutade Läckbergs senaste, inte riktigt my cup of tea i kriminalroman/genren.
Drog sen igenom hela Magdalena Graafs som jag tidigare bara skummat.
Graafs "Det ska bli ett sant nöje att döda dig" borde läsas av alla män, en hel del kvinnor o varenda myndighetsnisse i hela landet.
Det är en berättelse så skakande sann att man känner sig så illa till mods när man vet att det bara är tio år sen allting hände o att de sannolikt sker än idag på många håll.
***
Liverpool vet bara hur man vinner Champions League.
***
Thailändarna verkar rätt besvikna över att de var så chanslösa mot alla indonesier i badmintonturneringen.
Men jag menar: vad hade de trott?!
***
Bloggen sjunger på sista versen 2007.
Vi får hoppas på en fortsättning 2008, men först ett nytt kontrakt…förhandlingar pågar i låsta rum.
***
…en petitess, men Graaf har fel när hon skriver att Bombaren arrangerade den match vi spelade i Visby den gången hon o Målvakten träffades.
Det var faktiskt ett arrangemang o ett lag (Dahlin All Stars) som jag o Danny Wess låg bakom en gång i tiden.
Målvakten har som vanligt mig att tacka for allt… (OBS: humor). ***
Imorgon ska jag göra ingenting.
Imorgon ska jag göra ingenting.
Imorgon ska jag göra ingenting.
Jag måste skriva det tre gånger för att jag själv ska förstå att det är sant,

Annons
Publicerad 2007-12-16 17:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto