Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ishizaki i vit solstol på utsökta Surin Beach

Ekwalls blogg

Tisdag 18 december 21.00
Det är alltid som bäst när det blir som man aldrig hade en aning om att det skulle bli.
In på en rätt mörk sidogata från det hysteriska o det där värsta turist-fylle-thai-stöket på Bangla Road ligger Ricos pianobar.
På väg hem efter en utsökt kyckling i grön curry i ett hål i väggen lockade ett plakat; "Ricos: Lennart Grahn från The Shanes".
Eller lockade o lockade…jag tror att jag hört talas om Shanes, men de enda Grahn jag haft koll på genom mina år är Ove o Tobias…jag sökte mest en oas i kakafonin o under The Shanes stod det nåt om pianobar o är det något jag har goda erfarenheter av så är det just pianobarer.
Jag vet inte om det är tragik eller nostalgi att Lennart Grahn, känd från The Shanes ackompanjerad av Rock-Boris, spelar på ett hak i Pattong men har bestämt mig för att det nog är mest nostalgi; va fan, tycker folk i den generationen att det är nice, vill de se det o njuter av det – vad är problemet då?
Dessutom är Ricos inget hak, en snyggt o soft designad lounge med en liten scen.
Först kom denna Grahn fram o presenterade sig artigt som "Hej Patrick, Lennart Grahn – popstjärna på 60-talet, trevligt att råkas".
Strax därpå nån farbror som hade varit fotograf i Lund en gång i tiden o undrade om jag jobbat på Pravda o ville prata gamla sportjournalister…han undrade om jag jobbat med Frille Sjöö, en stenåldersman jag bara hört talas om, ser jag så jävla gammal ut?
Därefter en kille som berättade att han hade två barn med Åsa som en gång var min klasskamrat i många år o som faktiskt var första tjejen jag kysste på riktigt (med tunga o allt), bakom containern på Lindängeskolan en vinter i fyran.
Och till slut Rico själv…som egentligen heter Leif, en gång trummis i nåt rockband jag glömt namnet på…ägare av ett antal restauranger o diskotek i Sverige en gång i tiden, numera ägare av både det ena o andra här i Thailand, bland annat denna pianobar där jag satt i timmar i ett hörn, drack Bloody Marys o lyssnade.
Mest på Leif, han som är Rico.
Jag sa till honom "jäkligt coola affischer du har på väggarna, leif",…det sitter ett gäng konsertaffischer från stockholmsskonserter genom åren längs baren; Eric Clapton, Eurytmichs, Elton John, en vansinnigt svår Tom Jones o några till.
"Det är jag som har gjort allihopa, över tusen stycken", sa Leif. "Jag var delägare i EMA/Telstar en gång i tiden o hade en reklambyrå…jag gjorde affischerna."
Jag vet inte varför, men jag älskar sånt.
***
Ingen julfest är som en julfest i Premier Leage.
***
I Bangkok Post säger Harry Redknapp…av alla, herregud…att en förbundskapten inte behöver vara en tränare, för spelarna är redan tillräckligt bra.
No kidding!
Kom han på det igår eller?
Redknapp vill ha en engelsman eller snarare Redknapp vill nog ha jobbet själv.
Men poängen är ju att engelska tränare inte fixar att ta hand om några stjärnor (om nu spelarna nu är så otroligt bra, som de vill påstå?)…det räcker inte längre att köra sina Winston Churchill-tal eller att peta spelare för att tabloiderna kräver det.
***
För en kvart sen ringde det en Bladet-man o undrade vad jag tyckte om att stå-upp-komikern Magnus Betnér är elak mot mig i nån show han haft.
Enligt reportern var det nåt om den där mobilräkningen, bimbo o hårgele, samma skämt som jag hörde Betnér dra om mig när jag såg honom som gäst hos Mårten Anderssons utmärkta Raw för ett år sen.
"Vad tycker du", undrade reportern på jakt efter fläskiga citat.
Ja, vad ska man tycka? Det är väl stå-upp-komikerns kall att vara rolig på någon annans bekostnad, i synnerhet Betnér. Riktigt feta pungsparkar brukar dra skratt, hånflin o locka "folk"…det fungerar nästan alltid; Betnérs stå-upp-komik, Schulmans nedlagda blogg o anonyma insändare hos resume.se – alla möts någonstans i en gemensam nämnare.
Men nu till det bästa…reportern frågar då:
"Men om Betnér exempelvis då säger att du är en jävla idiot…menar du då att publiken kan ha en egen uppfattning o inte tycka att du är en idiot?"
Vad svarar man på sånt?
***
Jag mötte Lassie; Ishizaki i vit solstol på utsökta Surin Beach.
***
Washington i Urawa Red Diamonds borde spela i ett bra lag i Europa, nu när hans hjärtproblem verkar vara ett minne blott.
***
Dagens i-landsproblem: finländare o solsemester.
Idag kom en väldigt vit finsk familj o ville sätta upp varenda solparasoll som existerade vid poolområdet.
"Is it OK for you", frågade mannen snällt o undrade om han kunde få dra upp parasollet vid min solstol.
"Nej, helst inte…jag vill gärna ha sol".
Jag menar, om man nu…som de flesta finnar jag möter på solsemestrar…har ett så skyggt förhållande till solen, varför åker man till Thailand då på två veckor?
Varför inte till…ja, typ Belgien?
***
Thailand vann som väntat alla åtta klasserna i "Sea Games" bicykleta-fotbolls-tennis".
Men kanske ändå lite lättare än man hade trott.
Burma o Malaysia hoppade av turneringen i protest sedan det visat sig att Thailand tagit fram en ny boll med någon slags gummeiöverdrag.
Det är sådant man får vet när man läser Bangkok Post.
***
…det händer ju att jag själv försöker vara rolig på andras bekostnad, med ibland rätt billiga poänger, på en blogg nära dig.
***
Nu dopar sig alltså tillomed baseballtjockisarna.
USA stinker sannerligen lika mycket systematisk ryssdoping som en gång DDR o allt vad det nu var.
***
Jag o Japan tar en sväng imorgon.
Är Leif på plats kan han berätta om första gången han var i Thailand på 80-talet o åtta killar beställde Coca Cola i en liten resturang i Pattong
"Det går inte", sa servitören.
"Varför inte då", sa Leif.
"Vi har bara sex glas"
Det har hänt en del sen dess, på gott o ont.

Annons
Publicerad 2007-12-18 21:01

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto