Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Protester över sport i nya kanaler är inget nytt

Ekwalls blogg

Söndag 23 december kl 16:00
Efter elva sega timmar på ett flyg fyllt till bristningsränsen med små barn som är fullständigt sönderförvirrade av tidsskillnad o med lite större föräldrar som är överstissade inför väntande julkaos med annan släkt som ska berikas med julklappar o tusen berättelser om "hur var det nu på semestern, har ni tagit några bilder" o de vet att de måste berätta den där storyn om elefantridningen som de egentligen tyckte var rätt jävla tråkig tretusen gånger…efter en sån mangling i en kabinluft där kidsens hostbaciller yr likt små snöbollar, då är det ganska skönt att dra på sig vinterkängor o dra en repa genom halvsnöigt Estocolmo downtown.
Först en sväng till Gate-One där jag gick loss på två par jeans, grå klassiska Nudies o ett par sanslöst svåra från Frankie Morello, en svart DG-skjorta i rätt coolt material…jagade även nya sneakers, men utan lycka…måste hitta nya diviga sneakers.
Sen en promenad som svepte över Norrmalmstorg, Biblioteksgatan, Sturegallerian, Östermalms shoppingsdistrikt, Birger Jarlsgatan o som avslutning en stor sväng kring nån sorts julmarknad i Kungsan innan det blev bil hemåt; fika på Park i Apple Bay som en grandios avslutning.
Kallt som fan, men inte gnälla nu efter en vecka i sol; det är kontrasterna som gör det.
***
Människor (o Bladet) är arga för att Fyran lägger tunga fotbollsmatcher i TV4 Sport.
Det känns som om jag har hört den visan förut? Tusen gånger.
Jag förstår om det finns ilska över rätt tvära kast den här gången (ena dan i TV Plus, nästa i fet-Fyran o en tredje i TV4 Sport) o jag förstår givetvis också ilska över att man måste pröjsa för en kanal som visar sådant man kanske haft "gratis" förut.
Men så här har det ju låtit o varit sen den dan TV3 köpte hockey-VM, det är samma protester.
Fler exempel; Champions League i tio olika Viasatkanaler, landskamper i något som jag tror heter TV9 o Premier League i Canal+ o det finns fler.
Det är den bistra sanningen, fotbollsvärldens rättigheter kostar så vansinnigt mycket att man måste börja nalla på tittarnas pengar.
Överallt i hela världen är det likadant.
Minns kaoset i England när Sky Sports köpte ALL fotboll o när de väl gjorde det utökade de med Sky 1, 2, 3 o 4 för att sprida olika matcher.
Idag är det accepterat sen länge.
Lika accepterat som att du måste betala en hel del för att överhvudtaget kunna se Premier League i Sverige, i betalkanalen Canal+ som tvingats vara en betalkanal med reklam numera.
Allt hade förstås varit fridens om SvT köpt alla rättigheterna till all fotboll, men då hade du fått en TV-avgift på 700 spänn i månaden eller något…annars hade det inte fungerat ekonomiskt.
Sånt är tyvärr TV-livet.
Hur skulle annars fotbollsstjärnorna i exempelvis England ha råd att fira ordentligt på sina julfester?
***
Bladet låter nu hälsa att Johan Oremo snart blir "klar" för Helsingborg.
"Precis som Sportbladet tidigare berättat", skriver man på nätet.
Jo, tjenare – Oremo har väl ändå varit helt klar för Djurgården i Bladet enligt vad man "tidigare berättat"?
***
Jag tycker att IFK Norrköping försökt värva rätt klokt så här långt.
Man vet i alla fall vad man får när man köper sådant som testats allsvenskt förut.
Och Kevin Amuneke kan vara ett fyrverkeri, dock både positivt o negativt.
Men det där är Jingblad mycket väl medveten om.
***
…jag tycker nog ändå att rätt mycket fotboll visas i både TV4 o TV4 Sport, trots allt, som du inte behöver "betala" för.
***
Det är nog bara så att INGEN kan slita sig från Gävle.
En gång Gefle, alltid Gefle…jag vet inte riktigt vad det är Per Olsson har att erbjuda, men något speciellt måste det vara.
***
Tack ni som hör av Er om den här bloggens framtid.
Men just i dagsläget har jag inget svar…förhandlingar pågår o än vet jag inte hur det slutar.
***
Det är när kanalens tittare skriver så här, angående att stormatcher visas i TV4 Sport, som man undrar om alla i "TV-sofforna" borde ha tillgång till mejl :
"BOJKOTTA TV4!!!!!!!!!! HUR KAN DU JOBBA DÄR Patrik??????!!!!!
Men du är väl så korkad så du fattar väl inte att tv4 är en skit kanal……Du är väl lika smart som du är bra på att dansa…. DET SÄGER DET MESTA!!……"
(från en Daniel Gustafsson)
***
Iskallt av Rade Prica att bara nobba FC Köpenhamn rakt upp o ner.
***
Bortsett från vem som har rätt eller fel i sammanhanget: Ska vi inte se det som ganska oroande att Svennis (o säkert också Hasse Backe) inte tycker att Isaksson är bättre än Joe Hart?
Istället för att bara tycka att Svennis är en idiot för att han inte vill spela en svensk framföra alla andra.
Svennis o Backe bör ju rimligtvis ha sett någonting på träningar o matcher som ligger till grund för beslutet, eller?
***
På tal om vad som händer i Man City…jag tänkte egentligen ringa Getingen o kolla men släpper frågan fritt här:
Vad säger James Bond?
Hyllar han fortfarande Svennis eller står han på Isaks sida?
***
Alsing messar o undrar vem man ska snacka med när kommentatorsljudet ligger fel…det vill säga före eller efter, det finns ingenting som är så vansinnigt irriterande…men kan inget sånt.
Någon ljudmänniska, tror jag.
Själv förstår jag inte hur ljudet kan komma efter bilden i rymden, men jag vet knappt hur man byter en glödlampa.
***
Slutligen har senaste magasinet GOLFPUNK kommit ut där jag medverkar i ett reportage för sådana som aldrig spelat golf, men här får en chans att försöka med ett golfpro…det är förvisso varningstriangel för lyteskomik men jag tyckte det var kul.
Ingen aning om var man köpa GOLFPUNK…själv har jag inte hittat magasinet i någon tidningshylla någonstans…så därför måste jag ge er (o nu är det skryt mest för mina supergolf-freakande vänner; Peppe, Guds Son, en kille som vill vara anonym, men vi kan kan honom Hyland o några till) ett kortare citat från min "lärare", Håkan Svensson, pro på Båstads Golfklubb:
"Han hade det i sig, inget snack om saken. Det syntes direkt när han fick en sån pangträff, att han blev biten. För de flesta som provar golf räcker det med en sån träff för att man ska var fast, men Patrick fick flera stycken under den halvtimmen han stod o slog bollar på rangen. Skulle han börja spela regelbundet kan han säkert bli en singelhandicapare inom några år".
Så jävla lätt var det alltså.
Jag visste det hela tiden.

Annons
Publicerad 2007-12-23 15:01

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto