Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Det är nåt me Schlebrügge som saknas

Ekwalls blogg

Juldagen kl 17:30
Efter alla dessa år så är det helt ofattbart att jag bara hade glömt bort; hur man kan frysa röven av sig i Malmö.
Estocolmo ligger 65 mil norrut o det var behaglig grå mildvinter, flygresa på en dryg timme mot södern o det räckte att jag promenerade knappa 100 meter från Kastruptåget till Savoy (Mäster Johan julstängt) tvärs över kanalen för att jag skulle känna hur den sylvassa malmöitiska vintervinden smög sig in på bara skinnet likt en tjuv om natten, genom svår silverdunjacka o allt.
I nästan trettio år var jag Malmö troget o det handlar nog mer om att förtränga än bara glömma.
Så jag juldagspromenerade sen över ett Stortorg med isbana, längs gågatan mot Gustav…inhandlade en Espresso House-latte på den där tvärgatan ner mot Lilla Torg, gatan där Mando ligger…över Gustav, längs väggarna strykandes mot Triangeln (läs; Triangelen)…sen det lite mer ruffiga stråket mot Möllan, förbi Möllevångssgatan 29 där det huserades rätt hårt en gång i tiden…tillbaka igen.
Det kommer ta en evighet att få tillbaka känsel i såväl fingar som ansikte.
Ingen annanstans kan du förfrysa som i ett juldags-Malmö med nordanvindarna lurandes runt varenda hörn, varenda Södra Förstadsgata o Gustav Adolfs Torg.
Ni som varit där, ni vet.
***
Är det inte väldigt signifikativt att det är just "bakgatan.se" som avslöjar att Mattias Lindström väljer Wacker Innsbruck?
Vi som såg Austria Wien mot Helsingborg såg vad österrikisk fotboll står just nu…Österrikes landslag är rankat nr 46 – Europa!
Jag vet inte hur mycket Innnsbruck cashar upp o jag vet inte om de kan fixa friplåtar till Sveriges EM-matcher i sommar, men om nu Lindström…enligt uppgift…har att "välja o vraka bland anbuden" så förstår jag inte varför man väljer Wacker Innsbruck.
Jag menar; vad har alternativen varit då?
***
Jag ska inte vara sådan…men när man haft ett litet barn sidan om sig på ett flygplan som under en hel resa gallskrikit i värsta falsett, då undrar man om inte barnets föräldrar ändå ska välja tåget.
Om inte annat så för barnets bästa, så att det slipper lida av trycket i kabinen…det blir ju som tortyr.
***
Jag har alltid gillat Max von Schlebrügge, men har samtidigt alltid känt att det varit någonting som "saknats"…utan att kunna peka på exakt vad, kanske kan det vara den där loja utstrålningen som du ibland också finner hos Mackan Rosenbergs gestalt.
Kanske såg Anderlecht…som knappast är ett superlag, sämre än det "låter" faktiskt…det också, proffslivet i Europa är ibland väldigt mycket attityd.
Bröndby? På tal om att det låter rätt bra. Idag är det ett bottenlag i danska ligan, dont forget.
***
Förvisso ett fullproppat Köpenhamnsflyg…som alltid…men ändå; aldrig är Arlanda så tomt o avslappnat lugnt som vid lunchtid på en juldag.
***
Jag undrar om det är Enköping som helst vill ha Robert Stoltz eller om det är Djurgården som helst vill göra sig av med honom?
***
Danny Wess har hoppat av pga tidig Capetown-flight imorgon…nu ansluter jag istället Bombaren o Långe Lundh på nåt hak i Lund av alla ställen.
Jag har inga svarta kläder med mig, men det får gå.
***
När Canal+ är jättearga så är de tydligen jättearga på TV4 för att Fyran ska få sända ännu mer allsvensk fotboll.
Det får de såklart vara, men ska inte ilskan rikta sig till de som sålt rättigheterna (Kentaro)?
TV4 bestämmer inte precis vem som får o inte får visa allsvensk fotboll.
***
Det kommer alltid en annan dag o på en sådan bär det av det till Trelleholla…kasta-gris, RIK på besök.
Det är sådant som måste göras ibland, som den grovarbetare man är.
***
Det bästa med julen är ändå att den tar slut o att det vänder, det tar tid…men det vänder åt rätt håll.

Annons
Publicerad 2007-12-25 16:39

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto