Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Den odören hade Zlatan aldrig stått ut med

Ekwalls blogg

Söndag 30 december kl 22:17
Jag har uppenbarligen blivit så modern att en uppkoppling på nätet ska vara lika självklart som vatten i kranen.
Eller i alla fall som att Sturehof alltid har väldigt svåra ostron.
Som att man MÅSTE shoppa divigt några gånger i månaden, som att man måste ha skjorta, slips o kavaj i TV4 Sportens namn, som att det ligger tre färska kvällstidningar på rummet när jag checkar in på Avalon, som att Wilma, 8 år, säger roliga saker, som att svensk vinter köpt ett stort grått blött ylletäcke o lagt över ett helt land, som att James Bond hyllar Svennis, som att Oremo är klar för Djurgården (eller kan inte just så självklart…), som att Lundh är Lång, som att det finns så många som "kan" musik o gör sig löjliga över oss som bara tycker om att tycka om det vi gillar att lyssna till, som att allting är Fredin o fröjd i Helsingborgs IF, som att Restaurang Konsumtionsföreningen o Park Konditori i Apple Bay är ett nödvändigt måste, som att det nästan alltid tar slut o tar det inte slut så borde det göra det o som att ett 2007 på något vis alltid blir 2008.
Ja, ni fattar.
Rätt självklara ting.
**
Martin Olsson känns som en sån där cool Pär Zetterberg-saga.
***
Jag vet inte om det är sant, men rykten säger att man sett Hammarbys styrlse på stan med sådana där pengabössor för att få ihop till resten nu när Rami-pengarna är undansatta för sig.
***
Wilma, 8 år, efter ha sett en trailer om biofilmen Arn i en reklampaus på Fyran:
"Vaddå Arn? Arn, heter den Arn…jag trodde den hette Arne…"
Vet inte hur det är med er, men sådant tycker jag är roligt.
***
AIK-argentinaren Pablo Monsalvos storhet han jag aldrig riktigt begripa.
Han gjorde allt för att dölja den.
***
Elfsborg gjorde rätt mycket för att försöka köpa hem Max von Schlebrügge.
Men han ville hellre till ett lag som krigar i botten på den danska ligan.
***
Jag gillar Erik Hamrén på alla sätt.
Men jag får på något vis inte ihop gamängen o gladfotbollens Hamrén med Rosenborg o deras långa bollar på Bengt.
***
Det blev hockey i brist på annat idag; Frölunda-Linköping o rätt kul att få träffa Roger Melin igen, han är en skön prick med sååååå mycket distans som väldigt många tränare saknar.
Men man glömmer snabbt hur jävla surt o äckligt det kan lukta bara man är i närheten av ett hockeyomklädningsrum, DEN odören skulle Zlatan aldrig fixa.
***
Kamelen i Fulham…nu är han på något vis tillbaka i det London där han en gång började…även om tränarkarriären tog fart en bit därfirån, på Örjans Vall.
***
Ett av årets sista mejl kommer från Anders Prytz:

"Gött att bloggen får fortsätta. Kan tänka mej att du inte krävde samma arvode som Schulman… även fast ditt bloggande är värt det tuiodubbla då det har innehåll som är underhållande, den näst största anledningen till att man loggar in på fotbollskanalen. Den största anledningen är: kolla på ekwall vs. lundh. skulle vara en katastrof om det lades ner. så det är bara trycka på där oxå!
Gott nytt
/anders"

SVAR: Jag krävde mer än dubbelt så mycket som Schulman, herregud!
Jag kan även glädja dig med att vi i dagarna kommit överens om 40 nya Ekwall vs Lundh under 2008!
***
Det krävdes alltså bara en "icke-engelsman"…eller tre me Backe o Ekorren…för att Manchester City skulle bli ett stabilt lag bland de allra bästa i Premier League.
***
Jag "kan" alltså inte musik, men jag tycker ändå att ABBA:s "Happy New Year" är en låt att njuta av under en afton som Nyårs.
***
Marion Jones blev till slut det ansikte som fick ALLA att tala om doping-USA trots att jänkarna systematiskt DDR-dopat sig i många år nu.
***
Amatörernas afton, trots allt…så när jag o Wilma, 8 år, lämnar Avalons rum 7 imorgon så styr vi en snikversion av Porsche Cayenne mot lugn tillställning med goda vänner i rätt stort hus.
***
Sanningen är att jag kom över det där staketet i Parken i Köpenhamn på första försöket, men foto-Soffan ville ha ett par omtagningar o till slut blev jag trött som fan.
Å andra sidan hade jag förstås inte hällt i mig 20 öl.
***
När jag såg Tjärnhults fina mini-årskrönika påmindes jag om hur kul det var att göra reportage me JO Waldner som spelade skjortan av unga talanger i pingis-SM.
Annars var det ett jobbmässigt ganska lugnt år.
Däremot väldigt givande i övrigt.
Att försöka lära sig dansa o att kastas ut till "lejonen" med en quickstep eller samba var bland det sjukaste, häftigaste o roligaste jag någonsin gjort…o gav mig också de godaste av vänner, inte minst Carin o Daniel.
Det vore en överdrift att påstå att jag lärde mig dansa, men jag lärde mig att du måste försöka våga göra något nytt o annorlunda även om du inte längre är 19 år o tror att alla landskamper är som Italien-Brasilien 1982.
***
2008 blir en helt annan sak.

Annons
Publicerad 2007-12-30 21:16

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto