Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gott Nytt År, Ljungberg?

Ekwalls blogg

1 januari kl 18:55 2008
Och vi tar nya tag.
För mig var 2007 ett soft år, annat nu: 2008!
Handbolls-VM lite senare i januari blir en fröjdefull resa med tanke på vad som väntar…full allsvensk satsning i 4:an, fotbolls-EM, sommar-OS, Golden League o…om jag får säga det själv lite snyggt…full bloggpatte o 40 st Ekwall vs Lundh.
Vila får vi göra 2009, different story.
***
Det var förstås ögonblöta sekunder när Fredrik Ljungberg tvingades lämna Emirates Stadium idag när det ovationerna var stående speakern la bort alla formaliteter o bara sa "Freddie".
Men det börjar bli mycket nu o jag vet inte riktigt var tålamodets gräns går hos West Ham eller för den delen hos Fredrik själv.
Det talas om en lårskada – den här gången…o jag det går inte längre att tala om tillfälligheter; Ljungbergs kropp är på väg att ge upp fotboll på den spelsättet, på den nivån.
Det var nog inte ett sådant Gott Nytt År som Sveriges landslagskapten önskat sig.
***
Kamelen sågad innan han ens hade börjat jobbet i Fulham…det är förstås bara för att engelsmännen inte betraktar honom som "engelsman" efter alla år ute på olika äventyr.
Synd att det inte höll hela vägen mot Chelsea, jag hade unnat Kamelen den starten.
***
Adebayor är dock bland det häftigaste jag sett i år.
Det krävs kanske inte så mycket för att vara just en dag som denna, men shit vad bra han är o shit vad Arsenal är underhållande när allt fungerar.
***
Jag gläds såklart åt att Bladets gule-Alfelt utnämnt denna blogg till "Årets Läsning" o Bladets Anrell hyllat som "Årets Blogg"…med risk för att de trampade på väldigt ömma tår…o nu blir det alltså en fortsättning 2008.
Men alla kan förstås inte tycka likadant.
Kl 20.00 på Nyårsafton tyckte någon att livet var så festligt att han skickade detta mejl:

Bloggen
Rickard Liljestrand [liiljan__7@hotmail.com]
Till: Ekwall
Ekwall, dina bloggar suger!
Lär dig skriva att ordentlig svenska för fan, och sluta skriv om oväsentliga saker som att "Wilma, 8 år, tror att filmen Arn heter Arne". Vem i helvete bryr sig om det egentligen?! Inte jag i alla fall.

SVAR: Men du brydde dig alltså så mycket att du orkade författa ett mejl o ha åsikter istället för att göra något trevligt med goda vänner på Nyårsaftonen.¨

***
Elfsborg nästa för Allbäck?
***
Jag hade varit lite mer orolig för Linderoths ljumskar om det inte varit för Anders Svenssons bevisade kapacitet som defensiv mittfältare…inte lika vass som elak bollvinnare – men inte långt borta – däremot långt mycker mer kreativ när han erövrar bollen, då händer det mer o snabbare än när Linderoth flyttar den till närmaste man.
***
I jakt på annat hittade jag en sanlöst häftig tjejeboutique inne i Arkaden i Göteborg under en snabbare shoppingtour som heter "Raglady"…verkligen svår.
Förmodar att det är mest män som är här inne o läser, men den dan du känner dig lite smågayig eller den dan du ska köpa något annorlunda o häftigt till tjejen: Raglady, Arkaden, Götet.
***
Jag goppas av hela mitt hjärta att Urban Hagblom återställs på alla sätt efter den svåra bilolyckan.
***
I dagens Geting förnekar Goeorge Mourad att han ska åka till holländska Willem II för provspel men jag tror han gör en Rolle Nilsson.
***
Förra årets Nyårsdag gick jag hem en dryg mil från bortamatch…det blåste ishavsvindar över Tranebergsbron o jag hade svår päls o diviga svart-vita Chicagomaffia-lågskor.
Det har börjat bättre 2008.
***
Vad det ska bli av Chippen?
Det är helt uppenbart att Boltons nye tränare bestämt sig för att inte spela honom överhuvudtaget o till slut sitter väl utlånade Wilhelmsson i Nantes igen o fryser längs med Atlantkusten.
Jag tycker synd o honom, han har sannerligen inte gjort bort sig på något vis i Bolton…hans olycka var att ett tränarbyte.
***
Jag är inte så mycket djurvän, så det är inte det…men för mig får de gärna totalförbjuda försäljning av fyrverkerier till allmänheten så som fallet är i väldigt många länder i vår närhet, exempelvis Danmark, när man får läsa o höra att folk hanterar sprängsatserna som "lustiga" vapen på gator o torg…dessutom fulla o jävliga.
Hade de haft pistoler, knivar eller baseballträn i händernah ade burats in…nu är det bara sprängmedel som flyger genon luften o sprätter upp ögon på folk.
Förbjud skiten.
***
Det har vänt nu på något vis o någonstans därborta kan jag skönja 31 mars; då börjar allsvenskan igen.
Man behöver se sånt ibland för att slippa se snöslasken.

Annons
Publicerad 2008-01-01 17:58

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto